Yeni İşlemcim aidata64 testinde reset atıyor neden?

Strosferus13

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Haier t5b Laptop için işlemci yükseltmesi yaptım amd athlon 64 X2 tk-57 işlemcisini taktım Windows 7 açılışında ve bios testinde sorun yok ama aidata64 stres testine soktuğum zaman 2 dakika içinde reset atıyor garip olan işlemcinin sıcaklığından çok anakart ve gpu sıcaklığı daha çok yükseliyor bunun nedeni nedir? Aldığım işlemcide mi sorun var yoksa eski tek çekirdek İşlemci çalıştıran Laptop için çift çekirdek fazla mı geldi bir uyumsuzluk mu Var?
Selamlar..

Mourn

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Stres Testi adı üstünde işlemcin ne kadara dayanabiliyor onu gösteriyor

Strosferus13

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Stres Testi adı üstünde işlemcin ne kadara dayanabiliyor onu gösteriyor

Garip olan şu bu testi eski tek çekirdek İşlemci kaldırıyordu ama çift çekirdek işlemci anakart gpu sıcaklığını aşırı yükselttiği için dayanmıyor makine reset atıyor bunun sebebini bulmaya çalışıyorum

macerce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Laptop'lar da işlemci değiştirme olayı sıkıntılı. Senin bu gibi işlemleri sorunsuz yapabilmen için desteği yaygın markaları kullanmalısın. Büyük ihtimal çift çekirdekli işlemci uyumsuz. Düşük ihtimal işlemcin arızalı. Bios güncellemesi yapman lazım yalnız bu da neredeyse imkansız. İmkan dahi olsa yapacağın güncellemede o işlemci için destek verilmesi gerek. O bilgisayarın çalışmasına devam etmesi için eski işlemcisini geri tak derim.

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
Soğutucun da temas etmiyor olabilir. Isı değerlerini kontrol et.