Yeni İşlemci Taktıktan Sonra Fanım Çok Hızlı Dönmeye Başladı

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Yeni işlemci almıştım, taktım bilgisayara işlemci çok hızlı dönmeye başladı. Önemsemedim hemen SpeedFan'a girmeye çalıştım, bilgisayar kapandı. Overclock mu atmışlar işlemcime? Termal Macun sürmedim, denemek için taktım ne yapmalıyım? Overclock mu atmışlar buna?
Artric mx4 veya daha iyi bir macun surun tamamdır sorun çözülecek

Crouse

Asistan
Reaksiyon puanı
110
performance modunda ise %100 dönecek ve ses yapacaktır..
Macunun nasıl sürüldüğüne baktım, çok ince olmalıymış zaten işlemci üstündeki macun. Bios ayarlarını bilmiyorum, standart veya normal ayarları yok mu bunun? Veya işlemci ayarlarını sıfırlama gibisinden?

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Artric mx4 veya daha iyi bir macun surun tamamdır sorun çözülecek
Ve bunu dikkate alarak surun macunu
herkes termal macun demiş ama nasıl sürülür birşey dememiş, belli ki arkadaş biraz acemi..

termal macunsuz bilgisayar açılmamalı ! açarsan zarar verebilirsin. git bir teknoloji marketinden al (dandik bişi alma ciddi kalite ve ısı farklılıkları oluyor)

nasıl sürüleceği hakkında youtube dan videolar izle. kalın sürülmez, bol sürülmez, mercimek tanesi kadar sürülür ve tek hamlede soğutucu takılır.

işlemci takılınca bios sıfırlanır, dolayısıyla anakartta CPU (işlemci) fan ayarlaması vardır. silent, optimal, performance diye.. silent i seçersen o ses de azalacaktır. fakat fan yavaş dönecek ve işlemcin çabuk ısınacaktır.

performance modunda ise %100 dönecek ve ses yapacaktır..

biosta bilmediğin birşeyi değiştirme, sorun yaşarsın.

youtube dan video izle, güzelce termalini sür. soğutucuyu güzelce tak ve kullanmaya başla bilgisayarını..

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
bios a gir açılışta del tuşuyla..

power / hardware monitör / cpu q fan enabled olacak
cpu fan profile de standart olacak..

daha sonra kaydedip çık..

anakartlarda yerleri farklılık gösterebilir ama olay kabaca bu şekilde.. fanın dönüş hızını buyolla artırıp azaltabilirsin..

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Yeni işlemci almıştım, taktım bilgisayara işlemci çok hızlı dönmeye başladı. Önemsemedim hemen SpeedFan'a girmeye çalıştım, bilgisayar kapandı. Overclock mu atmışlar işlemcime? Termal Macun sürmedim, denemek için taktım ne yapmalıyım? Overclock mu atmışlar buna?
Termal macun sürün düzelir

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
bios a gir açılışta del tuşuyla..

power / hardware monitör / cpu q fan enabled olacak
cpu fan profile de standart olacak..

daha sonra kaydedip çık..

anakartlarda yerleri farklılık gösterebilir ama olay kabaca bu şekilde.. fanın dönüş hızını buyolla artırıp azaltabilirsin..
F10 tuşuna basarak kaydediyoruz gelen soruya yes de

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
İşlemcin çok ısınıyor. Termal macun sürmeden işlemci takman zaten bir hataydı. Termal macun sür.

Crouse

Asistan
Reaksiyon puanı
110
Termal macunu sürdüm, hala aynı sorun var.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
anakartın marka modelini yaz bakalım.. destekliyor mu bakalım..

Crouse

Asistan
Reaksiyon puanı
110
Sorunu Çözdüm arkadaşlar. Sonunda be... İşlemci fanı tam oturmamış. O yüzden böyle olmuş.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
bir daha işlemciye dokunma :) bilmediğin konular hakkında araştırma yapmadan girme o işe. yoksa zorluk çekersin, yanlış birşey yaparsın.. (hayatın geneli de böyledir)

neyse geçmiş olsun güle güle kullan.

Crouse

Asistan
Reaksiyon puanı
110
Sorunu Çözdüm arkadaşlar. Sonunda be... İşlemci fanı tam oturmamış. O yüzden böyle olmuş.
Garip bulduğum tek şey işlemcinin ilk açıldığında (masaüstünde neredeyse 0 yük taşımış halde) 50-54 derecelerde olması birde SpeedFan alev işareti gösteriyor ya, garip oldum. Eski işlemci 44 oluyordu masaaüstünde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bir daha işlemciye dokunma :) bilmediğin konular hakkında araştırma yapmadan girme o işe. yoksa zorluk çekersin, yanlış birşey yaparsın.. (hayatın geneli de böyledir)

neyse geçmiş olsun güle güle kullan.
Tövbe vallahi o sağ ben selamete.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
Garip bulduğum tek şey işlemcinin ilk açıldığında (masaüstünde neredeyse 0 yük taşımış halde) 50-54 derecelerde olması birde SpeedFan alev işareti gösteriyor ya, garip oldum. Eski işlemci 44 oluyordu masaaüstünde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tövbe vallahi o sağ ben selamete.

biostan fan ayarının yolunu sana attım, yukarılara bakarsan görürsün... programla sağlıklı olmaz..

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,193
termal macun sürmemişsin.
tdp değişik işlemci almışsındır.