Yeni İşlemci Taktıktan Sonra Fanım Çok Hızlı Dönmeye Başladı

Crouse

Asistan
Reaksiyon puanı
110
Yeni işlemci almıştım, taktım bilgisayara işlemci çok hızlı dönmeye başladı. Önemsemedim hemen SpeedFan'a girmeye çalıştım, bilgisayar kapandı. Overclock mu atmışlar işlemcime? Termal Macun sürmedim, denemek için taktım ne yapmalıyım? Overclock mu atmışlar buna?

Herobrine

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,030
İşlemci??

Herobrine

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,030
@Crouse, işlemci nedir? CPU-Z indirerek işlemcinin frekansına bakalım.

bang1

Profesör
Reaksiyon puanı
1,760
Yİne geç kaldım ama termal macun olmadığından

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
Yeni işlemci almıştım, taktım bilgisayara işlemci çok hızlı dönmeye başladı. Önemsemedim hemen SpeedFan'a girmeye çalıştım, bilgisayar kapandı. Overclock mu atmışlar işlemcime? Termal Macun sürmedim, denemek için taktım ne yapmalıyım? Overclock mu atmışlar buna?
Termal macunu sür. Gerekirse soğutucu bile alacaksın. Q serisi çok ısınır.

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
İşlemci yanmadan bilgisayar kendini büyük ihtimal kapatır.

CoreTemp indirirerek ısıyı kontrol edebilirsiniz.Sorun büyük ihtimal macun sürmediğinizden hızlı ısınıyor ve bilgisayar kendini kapatıyor.Termal macun sürerseniz sorun gidebilir.

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,609
Eski işlemciyi kullanırken hızı yavaştı fanın. Yeni işlemci ile çok hızlı dönemeye başkadı. Sanki elektrik süpürgesi çalıştırmışım gibi.
Termal macun sürmezsen o elektrik süpürgesi işlemcini süpürecek. İşlemci "Yanıyom fuat abeey" diye bağırıyor şuan.

madSlowly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,759
Termal Macun sürülmediğinden işlemci çok ısınır. Bunun sonucunda fan normalden daha hızlı döner soğutmak için.

• Beğen
Reactions: 023

Herobrine

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,030
@Crouse, Arctic MX-4 veya Cooler Master Mastergel Pro al.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
herkes termal macun demiş ama nasıl sürülür birşey dememiş, belli ki arkadaş biraz acemi..

termal macunsuz bilgisayar açılmamalı ! açarsan zarar verebilirsin. git bir teknoloji marketinden al (dandik bişi alma ciddi kalite ve ısı farklılıkları oluyor)

nasıl sürüleceği hakkında youtube dan videolar izle. kalın sürülmez, bol sürülmez, mercimek tanesi kadar sürülür ve tek hamlede soğutucu takılır.

işlemci takılınca bios sıfırlanır, dolayısıyla anakartta CPU (işlemci) fan ayarlaması vardır. silent, optimal, performance diye.. silent i seçersen o ses de azalacaktır. fakat fan yavaş dönecek ve işlemcin çabuk ısınacaktır.

performance modunda ise %100 dönecek ve ses yapacaktır..

biosta bilmediğin birşeyi değiştirme, sorun yaşarsın.

youtube dan video izle, güzelce termalini sür. soğutucuyu güzelce tak ve kullanmaya başla bilgisayarını..