Yeni işlemci aldım ekran kartı çalışmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Omer0z
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Omer0z

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2200g işlemcim vardı rx570 ile sıkıntısız kullanıyordum az önce yeni işlemcim 3 3100 geldi taktım ilk açıldı ekran kartı çalıştı biosa girdi bende res attım bidaha ekran kartı çalışmadı ekran kartının üstünde küçük LED yanıyor sebebi nedir?
Ekran kartı: Aorus rx570 4gb
Anakart:MSI pro e a320m

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,000
2200g işlemcim vardı rx570 ile sıkıntısız kullanıyordum az önce yeni işlemcim 3 3100 geldi taktım ilk açıldı ekran kartı çalıştı biosa girdi bende res attım bidaha ekran kartı çalışmadı ekran kartının üstünde küçük LED yanıyor sebebi nedir?
Ekran kartı: Aorus rx570 4gb
Anakart:MSI pro e a320m
eskiden o led yanıyormuydu?

İsimyok08

Profesör
Reaksiyon puanı
6,233
Bios sıfırlamayı dene.

Son düzenleme:

İsimyok08

Profesör
Reaksiyon puanı
6,233
Yanlis bilgi degil aynisi bende oldu cunku kardesim yada bende badka hata vardi bilemiyorim
Başka hata olur. Anakart ile ekran kartının ilgisi yok. Hadi tamam var diyelim A320 anakart RX 570 için gayet yeterli olurdu. Forumda ki bir üye (Adını hatırlamıyorum.) R5 1600 ile GTX 500 serisi bir kart kullanıyordu. Anakartın bu konuda bir ilgisi yok.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Ekran kartiyla anakartin gucleri esit olmasi lazim diye biliyorum yoksa hata alirsin
anakartın gücü derken? ben anlamadım açıkçası. Ekran kartının pci-e güç girişlerinin oradaki led yanıyorsa ekran kartına yeterli güç gelmiyor olabilir. Bu da anakarttan değil, psudan kaynaklıdır. Yeni işlemciniz eskisinden daha fazla güç tüketiyorsa belki psu ekran kartına güç yetiremiyordur diyeceğim ancak pcnin açılması gerekir yine de diye düşünüyorum. Sonuçta boştayken ekran kartı kaç w tüketecek yani. Güç kaynağınız kaç w?

Desp0tizm

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
259
anakartın gücü derken? ben anlamadım açıkçası. Ekran kartının pci-e güç girişlerinin oradaki led yanıyorsa ekran kartına yeterli güç gelmiyor olabilir. Bu da anakarttan değil, psudan kaynaklıdır. Yeni işlemciniz eskisinden daha fazla güç tüketiyorsa belki psu ekran kartına güç yetiremiyordur diyeceğim ancak pcnin açılması gerekir yine de diye düşünüyorum. Sonuçta boştayken ekran kartı kaç w tüketecek yani. Güç kaynağınız kaç w?
Hocam ayni sey banada oldu diye dedimde oyledegilmis