Yeni Evlenecekler İçin Öneriler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Naaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şunu özellikle belirtmek istiyorum.Lütfen düğünden önce resmi nikah kıydırmayın.Benim çok yakın arkadaşım 5 ay önce nikah yaptırdı.Anlaşamadılar.Daha düğünleri olmadan tekrar boşandılar.Allah muhafaza...

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
2 nikahtan kimseye zarar gelmez. Nikahın şakası da olmaz. O yüzden düğünden 1 gün önce dini nikah, düğün günü de resmi nikahla 2 dünyanızı da garantiye alın :)

Bundan daha önemlisi var aslında sonuçta biz dini nikahı yapıyoruz ama nikah tazelemekte önemli onu pek yapmıyoruz

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İslam ve din namına bir iş yapacaksanız hadis ve sünnete uygunluğunu araştırınız.

Resmi nikah ile kadın'ın tüm hakları garanti altına alınmış olur(!)

Fakat sadece dini nikah ile yetinilirse kocanın boşaması durumunda eş yasal olarak hiçbir hak talep edemeyip mağdur olur.

Bu söylediğiniz gibi oluyorsa, İslami usullere göre evlendiğini zannedenler için mümkündür.

Kadının İslamda ki yeri şu an kanunda olan haklar ile kıyaslanamaz derece de, tabi ne kadar bildiğinize ve kabullendiğinize bağlı.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Beyazeşya ve mobilya alışverişi tavsite siteler;

www.istanbulbilisim.com.tr -> Çok hızlı, fiyatları piyasaya göre uygun, kredikartına 12 taksit yapıyorlar.
www.makroreyon.com -> Sitede gözüken ürünler stoklarında kalmamış olabiliyor, fiyatları çok uygun, k.kartına taksit var.
www.beyazesyam.com/ -> hakkında güzel şeyler duydum. Fiyatları uygun.
www.hepsiburada.com -> Fiyatlar yine uygun, güvenilir, taksit imkanları var, ürün seçeneği bol, ankastre fırını fiyasaya göre %20 ucuza almıştım.
www.hizlial.com -> hepsiburadaya göre çok az daha pahalı, yine güvenilir bir site.
www.idermobilya.com -> Piyasada bulabilecğeiniz en modern mobilyaları en uygun fiyatlara alabileceğiniz bir firma.
www.kliksa.com -> tv ve beyazeşyada fiyatlar teknosaya göre daha uygun, sadece sanal mağaza olduğu için fiyatları daha düşük. Müşteri hizmetleri biraz yetersiz. Dönem dönem k.kartlarına çok güzel bonus kampayaları yapıyorlar, özellikle tv için en uygun fiyatları burada bulabilirsiniz.
www.koctas.com -> ev mutfak aksesuarları ve aydınlatma seçenekleri çok iyi, fiyatlar çok uygun.
www.istikbal.com.tr yatak için kesinlikle istikbal öneririrm, diğerleri ile arasında çok fark var, fiyat performans olarak çok iyi. özellikle sleepwell energy yatakları ve visko lu yatakları harika.
www.apexhali.com/ -> fiyat ve model olarak çok güzel halılar var. koçtaşta shaggy halılar da güzel özellikla salon için.
www.evmanya.com -> fiyatları uygun, modern.
www.evidea.com -> fiyatları güzel.

darty ve elektroworld daha çok paralel ithalat ürün satıyorlar ve hem fiyatları pahalı hem taksitte vade farkı yüksek hemde garanti koşulları sıkıntılı olabiliyor, hiç tavsiye etmem.
Zevk meselesi ama avangard ve simli allı pullu hiçbir ürünü tavsiye etmem :)

Reaksiyon puanı
0
Halı konusunda bir tavsiyede bulunmak istiyorum.Kesinlikle shaggy model halılardan almayın.Çünkü temizlemesi zulüm resmen.Arasına giren pislikler makineyle bile çıkmıyor.Her seferinde silkelemen lazım.Ondan sonra halıyı değiştirelim muhabbeti başlıyor.Olan baylara oluyor :)
Ve yollukları açık renk almayın.Hemen leke tutuyor ve aynı muhabbet değiştirelim :)

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
İslam ve din namına bir iş yapacaksanız hadis ve sünnete uygunluğunu araştırınız.

Bu söylediğiniz gibi oluyorsa, İslami usullere göre evlendiğini zannedenler için mümkündür.

Kadının İslamda ki yeri şu an kanunda olan haklar ile kıyaslanamaz derece de, tabi ne kadar bildiğinize ve kabullendiğinize bağlı.

Bu konu başka yerde de tartışılabilir, vurgulamak istediğim devletin eşlerin yasal haklarının takibini yapamasıydı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Halı konusunda bir tavsiyede bulunmak istiyorum.Kesinlikle shaggy model halılardan almayın.Çünkü temizlemesi zulüm resmen.Arasına giren pislikler makineyle bile çıkmıyor.Her seferinde silkelemen lazım.Ondan sonra halıyı değiştirelim muhabbeti başlıyor.Olan baylara oluyor :)

Gülü seven dikenine katlanır, dediğinde haklısın temizliği zor, ama daha çok dekorotif amaçlı ve bence çok şık duruyor, salonun ortasına heryeri kaplamayacak şekilde yerleştirildiğinden idare edilebilir. Ama ayak altı olan yerlere, özellikle koridor ve hol için sakın düşünmeyin:) Yada eşiniz çok pimpirikli, temizliğe aşırı önem veren, her hafta camları silen biriyse bu halı onu çıldırtabilir :)

Reaksiyon puanı
0
Bu konu başka yerde de tartışılabilir, vurgulamak istediğim devletin eşlerin yasal haklarının takibini yapamasıydı.

Gülü seven dikenine katlanır, dediğinde haklısın temizliği zor, ama daha çok dekorotif amaçlı ve bence çok şık duruyor, salonun ortasına heryeri kaplamayacak şekilde yerleştirildiğinden idare edilebilir. Ama ayak altı olan yerlere, özellikle koridor ve hol için sakın düşünmeyin:) Yada eşiniz çok pimpirikli, temizliğe aşırı önem veren, her hafta camları silen biriyse bu halı onu çıldırtabilir :)

Abi bizim salonda var yemin ederim kütük gibi her seferinde silkelemekten kas yaptım bildiğin :)

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Beyazeşya ve mobilya alışverişi tavsite siteler;

www.istanbulbilisim.com.tr -> Çok hızlı, fiyatları piyasaya göre uygun, kredikartına 12 taksit yapıyorlar.
www.makroreyon.com -> Sitede gözüken ürünler stoklarında kalmamış olabiliyor, fiyatları çok uygun, k.kartına taksit var.
www.beyazesyam.com/ -> hakkında güzel şeyler duydum. Fiyatları uygun.
www.hepsiburada.com -> Fiyatlar yine uygun, güvenilir, taksit imkanları var, ürün seçeneği bol, ankastre fırını fiyasaya göre %20 ucuza almıştım.
www.hizlial.com -> hepsiburadaya göre çok az daha pahalı, yine güvenilir bir site.
www.idermobilya.com -> Piyasada bulabilecğeiniz en modern mobilyaları en uygun fiyatlara alabileceğiniz bir firma.
www.kliksa.com -> tv ve beyazeşyada fiyatlar teknosaya göre daha uygun, sadece sanal mağaza olduğu için fiyatları daha düşük. Müşteri hizmetleri biraz yetersiz. Dönem dönem k.kartlarına çok güzel bonus kampayaları yapıyorlar, özellikle tv için en uygun fiyatları burada bulabilirsiniz.
www.koctas.com -> ev mutfak aksesuarları ve aydınlatma seçenekleri çok iyi, fiyatlar çok uygun.
www.istikbal.com.tr yatak için kesinlikle istikbal öneririrm, diğerleri ile arasında çok fark var, fiyat performans olarak çok iyi. özellikle sleepwell energy yatakları ve visko lu yatakları harika.
www.apexhali.com/ -> fiyat ve model olarak çok güzel halılar var. koçtaşta shaggy halılar da güzel özellikla salon için.
www.evmanya.com -> fiyatları uygun, modern.
www.evidea.com -> fiyatları güzel.

darty ve elektroworld daha çok paralel ithalat ürün satıyorlar ve hem fiyatları pahalı hem taksitte vade farkı yüksek hemde garanti koşulları sıkıntılı olabiliyor, hiç tavsiye etmem.
Zevk meselesi ama avangard ve simli allı pullu hiçbir ürünü tavsiye etmem :)

bu çok iyi bir paylaşım olmuş.

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Beyaz eşya konusunda marka tavsiye edebilecek olan var mıdır?

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Beyaz eşya konusunda marka tavsiye edebilecek olan var mıdır?

Buzdolabı için-> paranız varsa siemens, bosch, profilo. Biraz daha ekonomik ama kaliteli bakıyorsanız samsung, lg

Çamaşır ve bulaşık mak. -> siemens, bosch, profilo(zaten bu 3'ü nün üretimi ortak)

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION] o zaman paraya kıyıp siemens alıcaz anlaşılan :-)

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
@tambjk o zaman paraya kıyıp siemens alıcaz anlaşılan :-)

Ben buzdolabını lg aldım,
Çamaşır bulaşık ve fırını siemens
tv yi lg
ocağı icf set üstü siyah cam.

:)

Şu var, Arçelik gibi yerli markaların da kaliteli ürünleri var ama iyi bir alman malı 1000TL ise iyi bir yerli ürün 1400TL ye satılıyor. Bu firmalar, yurtdışına ucuza satıyorlar fakat yerli piyasa pahalılar, turizm misali :)

Jagler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Resmi nikah dini nikah yerine geçer arkadaşım :) Konuyla ilgili gerek internette gerek hocalar vasıtasıyla araştırırsan görürsün.

Araştırdığım tüm kaynaklar bu paralelde. İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim lütfen. Usune göre yapıldığı sürece asıl bağlayıcı olan resmi nikahtır.

İşin özü, resmi nikahta dini nikahın şartları yerine getirilmişse, resmi nikah yeterlidir.

Resmi nikah ile kadın'ın tüm hakları garanti altına alınmış olur fakat sadece dini nikah ile yetinilirse kocanın boşaması durumunda eş yasal olarak hiçbir hak talep edemeyip mağdur olur.

Evet yazdıklarımı (kısmen) düzeltmem gerek: biraz acelece davranmışım :). Şartlar yerine geldiğindine resmi nikah geçerli "olabilir". Sizin alıntı yaptığınız yazıda maalesef tüm şartlar yazmıyor.

Mesela nikah akdinin geçerli olması mezhebe göre değişiyor. Hanefiler için geçerli olan nikah Şafiiler için geçerli olmayabilir. Ayrıca nikahın kabulünü belirten eşlerin söylediği sözlerinde geçerli olup olmama açısından önemlidir. Yani resmi nikahı kıyan kişiden, evlenenlerden hatta şahitlerden bu hassasiyet beklenir.

Fakat şu an hangi nikah memuru bu gibi konularda fikir sahibi veya bu hassasiyete sahib? Bence genel itibari ile nikah memurlarından böyle bir hassasiyet beklenemez. Bu açıdan bu işte şüpheye yer vermemek için resmi nikahten evvel dini nikaha itibar edilmeli.

Ha "sadece dini nikahmı" sorarsanız: hayır. Maalesef günümüzde dini nikah konusu suistimale elverişli. Insanlarda Allah korkusundan çok kanun korkusu hakim. Bu tam tersi olması gerek. Aslolan Allahın hükmü, insanlarınki değil. Suistimale yer vermemek için dini nikahtan sonra resmi nikah yapmaktır.

Dini nikahın önce yapılması ise boşyere günaha girmemek için. Resmi nikah yapılana kadar gelin güvey birçok şeyler için bir araya gelmek zorunda. Evli olmadan önceki beraberliklerde günaha yer vermemek için dini nikah yapılması daha iydir.

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben buzdolabını lg aldım,
Çamaşır bulaşık ve fırını siemens
tv yi lg
ocağı icf set üstü siyah cam.

:)

Şu var, Arçelik gibi yerli markaların da kaliteli ürünleri var ama iyi bir alman malı 1000TL ise iyi bir yerli ürün 1400TL ye satılıyor. Bu firmalar, yurtdışına ucuza satıyorlar fakat yerli piyasa pahalılar, turizm misali :)

bir insan buzdolabına aşık olur mu ? geçen mediamarkette bir buzdolabına tutuldum :D dedim bunu alacaz başka alternatif yok. markası bosch . modeli şu an aklımda değil katalog üzerinde işaretli.
yani gezmelere model bakmaya falan başladık hadi hayırlısı :p

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
bir insan buzdolabına aşık olur mu ? geçen mediamarkette bir buzdolabına tutuldum :D dedim bunu alacaz başka alternatif yok. markası bosch . modeli şu an aklımda değil katalog üzerinde işaretli.
yani gezmelere model bakmaya falan başladık hadi hayırlısı :p

3 ay buz dolabı araştırdım :) Gayette olunur.

Ben samsung'un rt62 serisine
Siemens ve bosch' un KGN57(KG57) serisine

aşık olmuştum.

Ama istediğim buzdolaplarının ölçüleri mutfaktaki buzdolabı boşluğu ile uyumsuz olduğundan ve gereksiz yere pahalı olduğundan vazgeçtim :/

Buzdolabı alırken;

*Dolabın hacmine
*No-frost veya low-frost oluşuna
*Kombi yada standart tip oluşuna
*Enerji tüketimine
*Üretim yerine
*Rafların kullanışlılığına
*Motor sesine
*Garanti koşullarına(türkiye distribütör garantisi çok önemli)

ve Herşeyden önemlisi benim yaşadığım sorunu yaşamamak adına evdeki boşluk ile buzdolabının ölçülerinin uyumuna dikkat etmelisiniz :)

Benim derinlikle alakalı bir sıkıntım vardı, 63cm derinliğim vardı fakat istediğim dolapların çoğu 78cm derinliğinde olduğundan, mutfak tezgahının önündeki 15cm lik çıkıntı çok fazla geldi. Eğer eviniz kiraysa, buzdolabı tercihinde standart ölçülerin dışında çok geniş, çok derin, çok yüksek buzdolaplarını tercih etmemeye çalışın bence.

İdeal hacim 470-530 litre(dondurucu haznesi ile birlikte)
İdeal yükseklik 185cm (çoğu toplu konutdaki ankastre mufaklarda, buzdolabı bölümü 191 cm dir, ama gidip 177cm lik bir buz dolabı alırsanız, alçak kalacağından kötü duracaktır.
İdeal derinlik 70-75 cm ( 60cm derinliğindeki buzdolaplarının hacmi küçük olacağından ve yetmeyeceğinden, 5-10cm lik çıkıntıyı göze almak durumunda kalabilirsiniz)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Kardeş yapacağım en büyük tavsiye düğün masraflarından kaçına bildiğiniz kadar kaçının düğüne yapacağınız masrafı eviniz için ya da balayı kısacası kendiniz için harcayın. Havaya vermenin anlamı yok.

E

Esra_sssss

SDN Okuru
Biz nikahı kıydık 2-3 ay önceden, 3 hafta sonra ise kına gecesi ve kır düğünü yapacağız.
,

Nikah + kokteyl de güzel bir seçenek, eğer davetli sayısı çok değilse mantıklı, bir nebze olsun daha ucuza mal olabilir. Kuzenim nikah + kokteyl yaptırdı fakat davetli sayısı çok olduğu için mekana sığamadık. Ayrıca nikahtan sonra herkesi kokteyl e davet etmeyecekseniz kırgınlıklar yaratabiliyor. Nikah + kokteyl de eğer alkol ve sıcal soğuk aparatif tabağına girecekseniz düğün ile aşağı yukarı aynı maliyete ulaşacaktır :)

Geçen hafta arkadaşım kadıköyde kır düğünü yaptırdı ve çok pahalıya geldi, balayına sri lanka ve maldivlere gittiler 1 haftalığına ve yine çok pahalıya kaçtı. Evlerine doğru düzgün eşya alamadılar bu yüzden ve 1 sene bu düğün ve balayı masraflarını ödeyerek geçirecekler. O nedenle balayı ve düğünü ucuza kapatmanı tavsiye ederim ben. Evine güzel eşyalar al onun yerine :)

nişan ile düğün arası ne kadar olmalı diye sormuş olabilir misin acaba? :)

Ben nikah de dediğini varsayaraktan yazayım;

Ben nikahı 3 ay önceden kıydığımdan çok zorluk çektim, sakın böyle yapmayın ve mümkünse düğünde nikah kıydırın, nikah memuru yaklaşık 300tl ye geliyor düğünlere. Hem o heyecanı güzelliği yaşayın. Eğer erkenden kıycaz diyorsanız da 1-2 haftadan fazla bir süre girmesin araya, yoksa insanlar ne hissedip ne yaşayacağını bilemiyor. Nikahlı karın ama aynı evde yaşayamıyorsun, evlisin ama evli hayatı yaşayamıyorsun. Bu sefer nihakının ne anlam ifade ettiğini tam kavrayamıyorsun, nasıl hissetmen gerektiğini bilemiyorsun ve bu seni mutsuz ediyor.

Resmi nikah dini nikah yerine de geçtiğinden içiniz rahat olsun. Konuyla ilgili diyanetin ve hocaların bir sürü açıklaması var. Zaten resmi nikah olmadan imam dini nikah kıymıyor. Resmi nikah varsa da dini nikaha gerek kalmıyor, ama vicdanı rahat etmeyenler düğünden önce dini nikah da kıydırabilirler isterse.

Kardeş sen diyorsun ? Resmi nikahın dini nikahı da kapsadigi nerde duyulmuş? Resmi nikahı yaptıktan sonra veya aynı günün öncesinde dini nikahı da yapman şart . Allah katında resmi nikahin bir değeri olmadığını sadece duyurmaya yardimci olduğunu ve dini nikahın kesinlikle isteğe bağlı birsey olmadığını hatırlatırım . Hayırlı günler