Yeni dizüstü bilgisayar aldıktan sonra ilk yapılması gerekenler

wincowski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
256 GB SSD yetmeyecek bir kapasite değil. Ben bundan 2 yıl önce 128 GB SSD'ye sahip bir laptop almıştım ileride yükseltirim düşüncesiyle onun yerine ekran kartı ve işlemcisi daha iyi bir model seçtim. Geçtiğimiz günlerde de iyi bir indirim yakalayıp forumda da incelemesini yaptığım Adata 512 GB SSD ürününü aldım. Yani 256 GB ürüne sadece programlarınız yüklerseniz yetecektir.
evet ama ben sadece program için kullanmayacağım. Şuan biryere yükleyemediğim için harddiskimde 61 gb film dizi oyun var mesela. Almışken 256 yerine iki katı olan 512 almakta gayet mantıklı bence

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,547
evet ama ben sadece program için kullanmayacağım. Şuan biryere yükleyemediğim için harddiskimde 61 gb film dizi oyun var mesela. Almışken 256 yerine iki katı olan 512 almakta gayet mantıklı bence
Film ve oyunun SSD'de olmasının bir avantajı yok ki. Onlar için HDD var zaten. Film ve diziler SSD'de olsa da bir şey fark etmeyecek keza oyunların SSD'de olması menü yüklenme sürelerini azaltacak sadece FPS değerine bir etkisi olmayacak.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,547
Bu arada şansına MSI RTX serisi bilgisayarı indirime girmiş hemde 32 GB versiyonu bütçen varsa kaçırma. SSD 256 onu da idare etmeni öneririm artık. Zaten NVME SSD ile 7200 RPM HDD kullanıyor.