Yeni dizüstü bilgisayar aldıktan sonra ilk yapılması gerekenler

wincowski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İyi günler arkadaşlar biraz geç olmasına rağmen kendime ait olan ilk bilgisayarımı alacağım. Casper Excalibur G860.8750-D690A en son bunda karar kıldım. İlk bilgisayarım olduğu için aldıktan sonra neler yapılmalı onu bilmiyorum ve sormak istedim. Office programları mı yüklemeliyim, güncelleme mi yapmalıyım hiç bir fikrim yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. :)

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Kaç paraya alıyorsun bu makinayı . Nereden.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
o kadar casper almayın çöp oğlu çöptür dedik sigorta yaptır ihtiyacın olucak.

wincowski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayar hakkında soru sormuyorum.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
İşinize karışmak gibi olmasın ama yerinizde olsam,az daha ekler,şunu alırdım. Oyun ağırlıklı alıyorsanız, E.kartları arasında epey fazla bi fark var.
Bu GTX 1060. Yine de siz bilirsiniz.OFFİCE yükleyin.güncelleştirmeler otomatik olur.
66744

Aşağıdaki GTX 2060.

66745

---- Mesajlar birleştirildi ----

Son düzenleme:

wincowski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aslında oyun için almıyorum. İç mimarlık bölümüm için lazım ve özellikleri bölüm için gerekli olan programları yüklemeyi karşılıyor. Tabiki de bunun dışında film dizi izleyip oyun da oynayacağım ama 11 12 bin liraya kadar olan bilgisayarlarda bence en iyi seçenek bu.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Aslında oyun için almıyorum. İç mimarlık bölümüm için lazım ve özellikleri bölüm için gerekli olan programları yüklemeyi karşılıyor. Tabiki de bunun dışında film dizi izleyip oyun da oynayacağım ama 11 12 bin liraya kadar olan bilgisayarlarda bence en iyi seçenek bu.
geçmiş olsun.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
. 32 gb ram size lazım olacak ,kullanacağınız programlarda.
Aldıktan sonra gerekli/kullanacağınız programlar harici fazla bi şey yüklemeyin.win 10 zaten çoğunu hallediyor.virüs programınız mutlaka olsun ama.

Son düzenleme:

wincowski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Soruyu yanıtlamayacaksınız yorum yapmanıza gerek yok!!!

. 32 gb ram size lazım olacak ,kullanacağınız programlarda.
Aldıktan sonra gerekli/kullanacağınız programlar harici fazla bi şey yüklemeyin.win 10 zaten çoğunu hallediyor.virüs programınız mutlaka olsun ama.

Hangi virüs programını önerirsiniz ?

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Kaspersky.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,779
Al kullan. Başka ne yapacaksın? Kullanmayacaksan neden Office kuracaksın? Windows zaten Antivirüs yazılımı kurulu geliyor. (Windows defender ile) Ben sana yapmaman gerekeni yazayım. Satın aldıktan sonra başka cihazlar ve başka yerlerde verilen fiyatlarla kıyaslama. Aldıysan iş bitmiştir. Hayırlı olsun ve başarılar.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,547
Olay bilgisayarın özelliği değil ki olay markasının Casper olması o yüzden almayın diyoruz ama siz illa almak istiyorsanız ona karışamayız tabi. Forumumuzda Windows 10 nasıl kurulur konusu mevcut oradan yardım alabilirsiniz. Bilgisayarı kurduktan sonra BIOS güncellemesi yapın diyeceğim ama Casper o konuda destek vermiyor galiba. Ayrıca sürücüleri mutlaka Windows Update ile güncelleyin. Korsan yazılım pek sokmayın bilmediğiniz sitelerden çok fazla program-oyun indirmeyin mümkünse.

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,171
Yanına güzel bir çanta alın.

Xriyantos

Asistan
Reaksiyon puanı
110
Casper'a bu kadar parayı verip acısını çekeceğinize bir sürü seçenek var yukarda sunulduğu gibi? Neden özellikle Casper? Zorlukları seviyorsunuz sanırım.

wincowski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Casper'a bu kadar parayı verip acısını çekeceğinize bir sürü seçenek var yukarda sunulduğu gibi? Neden özellikle Casper? Zorlukları seviyorsunuz sanırım.
Ne varmış bu casperda Allah aşkına ne hata yaptı size cidden anlayamiyorum. Telefonu hakkında deseniz tamam, bende telefonunu kullandım ve kötüydü ama bilgisayarı hakkında bu kadar önyargılı olmanızı anlayamiyorum. Diğer modellerinde bi hatası olduysa da anlarım ama excaliburla ilgili bi sorunu olan görmedim duymadım. Herkes casper çöp çöp bilgisayar alma paranı harca aferim diyo kaç defa excalibur kullandınız da biliyosunuz bu kadar iyi ? 3 aydır araştırıyorum hangisi benim için daha iyi olur diye tüm inceleme videolarını ozlemisimdir diğer bilgisayarlarında dahil. Sırf ekran karti bi üst model diye 16 gb olan monster almam. Yasa monster marka diye paramın yettiği monster bilgisayarını almam. Düzgün bi şekilde neden casper EXCALIBUR alamayacağımı ne hatasını olduğunu söylerseniz dinlerim aksi halde gereksiz yorum yapmayın.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,547
Ne varmış bu casperda Allah aşkına ne hata yaptı size cidden anlayamiyorum. Telefonu hakkında deseniz tamam, bende telefonunu kullandım ve kötüydü ama bilgisayarı hakkında bu kadar önyargılı olmanızı anlayamiyorum. Diğer modellerinde bi hatası olduysa da anlarım ama excaliburla ilgili bi sorunu olan görmedim duymadım. Herkes casper çöp çöp bilgisayar alma paranı harca aferim diyo kaç defa excalibur kullandınız da biliyosunuz bu kadar iyi ? 3 aydır araştırıyorum hangisi benim için daha iyi olur diye tüm inceleme videolarını ozlemisimdir diğer bilgisayarlarında dahil. Sırf ekran karti bi üst model diye 16 gb olan monster almam. Yasa monster marka diye paramın yettiği monster bilgisayarını almam. Düzgün bi şekilde neden casper EXCALIBUR alamayacağımı ne hatasını olduğunu söylerseniz dinlerim aksi halde gereksiz yorum yapmayın.
Servisi rezalet açık ve net bir şekilde. Ürünlerine yazılımsal destekleri sıfır. Fiyatları Türk markası olmasına rağmen aşırı pahalı. Ürünlerinin kalitesi ortalamaya göre daha düşük buna Excalibur serisi dahil. Ben yaklaşık 3 yıldır bu forumdayım ondan önce de başka forumlardaydım Casper alıp şikayet eden kullanıcı sayısı çok fazla. Bende zamanında Casper almıştım bilgisayar sıfır olmasına rağmen uzun yıllar çok çektim servisi de hiç ilgilenmemişti. Hatta daha geçen bir arkadaş bilgisayarı Excalibur serisinden olmasına rağmen laptopu çantaya koymuş eve geldiğinde ekranın bozulduğunu söylüyordu. Durduk yere başınıza icat çıkarmada bir numara Casper. Sırf ekran kartı dediğin üründeki ekran kartı GTX 1070 Ti ile yarışan bir kart ayrıca. Arada nereden baksan 2 gömlek fark var.

wincowski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Diğer forumlarda benim karşıma çıkansa hep olumlu yönde.

Madem bu kadar karşısınız bu markaya excalibura söyleyin aynı özellıkle güvendiğiniz başka bir bilgisayar aynı fiyatta! 16 gb lık monster önerip durmayın!

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,547
16 GB şuan yeterli bir bellek neden 32 istediğinizi anlayamadım açıkçası. Bende bilgisayar mühendisliği okuyorum, arka planda bazen birçok uygulamayı çalıştırmak zorunda kalıyorum ki kod yazarken sürekli kodunuzu dönderdiğiniz için bellek kullanımı artabiliyor buna rağmen hiçbir problem yaşamıyorum hatta bellek kullanımı hiç 10-11 GB üzerine çıkmıyor. Monster istemiyorsanız illa MSI ürünlerini önerebilirim GTX 1060 size yeterli geldiği için. Hatta özelliklerine göre gayet iyi bir fiyata sahip G3 modelini bile önerebilirim. 32 GB istiyorsanız illa ürünü aldıktan sonra bir 16 GB daha bellek ekleyebilirsiniz. Dell gaming ürünlerinde kapağı açmak garantiyi götürmüyor zarar vermediğiniz sürece.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Kendimden örnek vereyim vakti zamanında Casperın teknik servis müdürlüğünü yapmış bir abim var ,adam içerideki muhabbeti şöyle özetliyor ürün bildiğin elden ele atılmak süreti ile yere düşmede dahil buna direkt kullanıcıya kullanım hatası diyip giydirme esaslı çalışıyor merkez servisi .Ben bu yüzden size geçmiş olsun diye yazdım casperdan selam bile almam ,keza fiyat ve ödeme koşullarını uygun tutarak müşteri memnuniyeti ürünü satana kadar mantığı ile çalışan bir firma.

wincowski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Benim illa şu bilgisayar olsun diye bi ısrarım yok ama forumdakilerin bu kadar casper ı kötülemesini bi türlü anlayamıyorum. Bölümüm ve genel kullanımım için iyi olabilecek en az 4 5 yıl idare edebilecek bir bilgisayar almak istiyorum sadece. Monster olmuş dell olmuş benim için önemli değil. Bİnlerce marka var öyle bakarsan. Gİrdim epey'in sitesine inceledim bilgisayarları bütçeme uygun olan ve aynı puandaki diğer ürünlerden daha iyi olan excaliburu gördüm biraz daha araştırdım ve ona karar verdim. Ama son olarak forumlara bakayım dediğimde herkesin farklı fikri olup kimisinin iyi kimisinin kötü dediğini gördüm ve yine kararsız duruma düştüm. 32 gb ram istememin nedeni o fiyatta hem 16 gb hem 32 gb bulunuyorken niye daha iyisini alıp 16 ile uğraşayım dedim. Sizin dediğiniz sonradan ram eklemede artı bir fiyat olacak ama ben burada alırken aynı fiyata zaten 32 almış olacağım. Düşündüğüm oydu. konuda etiketlenen monsterla benim istediğimi karşılaştırdığımda da yine casperın daha iyi olduğunu gördüm teknik özelliklere karşı. Niye hala daha düşük özelliklere sahip bilgisayarlarda ısrar edip daha fazla para ödememi istiyorlar ben bunu anlamış değilim. Detaylı bir açıklama yaparsanız cidden çok sevinirim. Benim arama yaparken başlıca yaptığım filtreler; 17 ekran ( çizimlerin ayrıntılı gözükmesi için büyük ekranın gerekli olduğunu düşünüyorum), i7-8750H depolama alanı 1 trb + ssd 512 gb ve windows 10 işletim sistemi ve ram. ve ayrıca fiyat aralığını 12 bine düşürdüğünüz anda 67 puanla en önde gelen tek excalibur kalıyor. Notebook&Laptop Fiyatları - Epey

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,547
Benim illa şu bilgisayar olsun diye bi ısrarım yok ama forumdakilerin bu kadar casper ı kötülemesini bi türlü anlayamıyorum. Bölümüm ve genel kullanımım için iyi olabilecek en az 4 5 yıl idare edebilecek bir bilgisayar almak istiyorum sadece. Monster olmuş dell olmuş benim için önemli değil. Bİnlerce marka var öyle bakarsan. Gİrdim epey'in sitesine inceledim bilgisayarları bütçeme uygun olan ve aynı puandaki diğer ürünlerden daha iyi olan excaliburu gördüm biraz daha araştırdım ve ona karar verdim. Ama son olarak forumlara bakayım dediğimde herkesin farklı fikri olup kimisinin iyi kimisinin kötü dediğini gördüm ve yine kararsız duruma düştüm. 32 gb ram istememin nedeni o fiyatta hem 16 gb hem 32 gb bulunuyorken niye daha iyisini alıp 16 ile uğraşayım dedim. Sizin dediğiniz sonradan ram eklemede artı bir fiyat olacak ama ben burada alırken aynı fiyata zaten 32 almış olacağım. Düşündüğüm oydu. konuda etiketlenen monsterla benim istediğimi karşılaştırdığımda da yine casperın daha iyi olduğunu gördüm teknik özelliklere karşı. Niye hala daha düşük özelliklere sahip bilgisayarlarda ısrar edip daha fazla para ödememi istiyorlar ben bunu anlamış değilim. Detaylı bir açıklama yaparsanız cidden çok sevinirim. Benim arama yaparken başlıca yaptığım filtreler; 17 ekran ( çizimlerin ayrıntılı gözükmesi için büyük ekranın gerekli olduğunu düşünüyorum), i7-8750H depolama alanı 1 trb + ssd 512 gb ve windows 10 işletim sistemi ve ram. ve ayrıca fiyat aralığını 12 bine düşürdüğünüz anda 67 puanla en önde gelen tek excalibur kalıyor. Notebook&Laptop Fiyatları - Epey
Tamam da bu Epey ne göre karşılaştırma yapıyor? Bilgisayar konusunda uzman bir site değil ki. 12.000 TL fiyat etiketine sahip bir ürünün 67 puan alması zaten başlı başına bir saçmalık. Baktığın zaman MSI zaten bilgisayar ve parça üretimi konusunda uzman bir firma. Laptoplarında kullandıkları soğutma sistemlerinden tutun anakart PCB parçalarına kadar hepsi kendi üretimleri. Keza bilgisayar içerisinde sundukları onlarca yazılım var kullanıcının deneyimini arttırmaya yönelik. Sundukları SteelSeries klavye ve 120 Hz 3ms panele değinmiyorum bile. Keza Dell yıllardır bu işin içinde olan aynı zamanda Alienware gibi bir markaya sahip bu konuda bilgisi çok fazla olan bir marka. Asus'u da aynı kefeye koyabiliriz rahatlıkla. Monster bu firmalar kadar iyi değil tabi ama hem fiyatı uygun hemde teknik servisi iyi. E Casper'ın hiçbir iyi özelliği yok. He bu demek değil ki Casper alan herkes mağdur olacak MSI alan herkes çok memnun olacak. Teknoloji şans işi kimin başına ne geleceği belli olmaz markalar sadece bu şansı ayarlar. Casper alınca üründe sıkıntı çıkma olasılığı atıyorum %10 ise MSI'da bu oran %1-2 olur. 16 GB bellek sizin kullandığınız ve kullanacağınız programlar için yeterli olur önümüzdeki 3-4 yıl dahil. Sonradan isterseniz kendiniz arttırırsınız. RAM arttırmak zaten en kolay iş önemli olan sonradan değiştirilemeyecek parçaların kalitesi.

Bir sonraki konu ise soruna çözüm. Casper aldığınız zaman bir sorun çıkınca buna çözüm bulmak daha zor olacak çünkü kullanıcı sayısı hem az hemde sadece TR ile sınırlı ama Dell ve MSI gibi global bir marka aldığınız zaman çözüm bulmak daha kolay çünkü kullanan daha fazla insan olacak. TR garantisi yeterli gelmediği zaman baş vuracağın bir genel merkez olacak.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Makina gayet iyi,özellikler tamam. Şimdilik 16 gb kullan.Yok hayır desen. 16 daha ekle. 10000 tl yi bulmaz.

wincowski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Tamam da bu Epey ne göre karşılaştırma yapıyor? Bilgisayar konusunda uzman bir site değil ki. 12.000 TL fiyat etiketine sahip bir ürünün 67 puan alması zaten başlı başına bir saçmalık. Baktığın zaman MSI zaten bilgisayar ve parça üretimi konusunda uzman bir firma. Laptoplarında kullandıkları soğutma sistemlerinden tutun anakart PCB parçalarına kadar hepsi kendi üretimleri. Keza bilgisayar içerisinde sundukları onlarca yazılım var kullanıcının deneyimini arttırmaya yönelik. Sundukları SteelSeries klavye ve 120 Hz 3ms panele değinmiyorum bile. Keza Dell yıllardır bu işin içinde olan aynı zamanda Alienware gibi bir markaya sahip bu konuda bilgisi çok fazla olan bir marka. Asus'u da aynı kefeye koyabiliriz rahatlıkla. Monster bu firmalar kadar iyi değil tabi ama hem fiyatı uygun hemde teknik servisi iyi. E Casper'ın hiçbir iyi özelliği yok. He bu demek değil ki Casper alan herkes mağdur olacak MSI alan herkes çok memnun olacak. Teknoloji şans işi kimin başına ne geleceği belli olmaz markalar sadece bu şansı ayarlar. Casper alınca üründe sıkıntı çıkma olasılığı atıyorum %10 ise MSI'da bu oran %1-2 olur. 16 GB bellek sizin kullandığınız ve kullanacağınız programlar için yeterli olur önümüzdeki 3-4 yıl dahil. Sonradan isterseniz kendiniz arttırırsınız. RAM arttırmak zaten en kolay iş önemli olan sonradan değiştirilemeyecek parçaların kalitesi.

Bir sonraki konu ise soruna çözüm. Casper aldığınız zaman bir sorun çıkınca buna çözüm bulmak daha zor olacak çünkü kullanıcı sayısı hem az hemde sadece TR ile sınırlı ama Dell ve MSI gibi global bir marka aldığınız zaman çözüm bulmak daha kolay çünkü kullanan daha fazla insan olacak. TR garantisi yeterli gelmediği zaman baş vuracağın bir genel merkez olacak.
Tamam sizin dediğiniz markalara göre filtrelediğimde bu sefer de hepsinin 256 gb hafızada kaldığını görüyorum

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
İyi günler arkadaşlar biraz geç olmasına rağmen kendime ait olan ilk bilgisayarımı alacağım. Casper Excalibur G860.8750-D690A en son bunda karar kıldım. İlk bilgisayarım olduğu için aldıktan sonra neler yapılmalı onu bilmiyorum ve sormak istedim. Office programları mı yüklemeliyim, güncelleme mi yapmalıyım hiç bir fikrim yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. :)
Hayırlı olsun. Kasko falan yaptırdıysanız ileride çok lazım olacak.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,547
Tamam sizin dediğiniz markalara göre filtrelediğimde bu sefer de hepsinin 256 gb hafızada kaldığını görüyorum
256 GB SSD yetmeyecek bir kapasite değil. Ben bundan 2 yıl önce 128 GB SSD'ye sahip bir laptop almıştım ileride yükseltirim düşüncesiyle onun yerine ekran kartı ve işlemcisi daha iyi bir model seçtim. Geçtiğimiz günlerde de iyi bir indirim yakalayıp forumda da incelemesini yaptığım Adata 512 GB SSD ürününü aldım. Yani 256 GB ürüne sadece programlarınız yüklerseniz yetecektir.