Soru Yeni Çıkan Teknolojiler Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Ap Yazılım

Forum ♥ SDN
Yönetici
Reaksiyon puanı
77
Teknoloji dünyası her geçen gün bizi şaşırtmaya devam ediyor! Son zamanlarda dikkatinizi çeken bir cihaz, yenilikçi bir yapay zeka uygulaması ya da çığır açan bir teknolojiyle karşılaştınız mı?

Yeni çıkan telefonlar, ilginç yazılımlar veya geleceği şekillendirecek teknolojiler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sizce bu gelişmeler hayatımızı nasıl değiştirebilir?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,408
Yeni teknoloji derken yapay zeka özelliklerinden nefret ederim

Yapay zeka ne kadar kolaylık sağlasa bile buzdağının görünmeyen kısımlarından korkmak lazım.

Telefon tüm datalarımızı google merkezine iletirken yapay zeka bu dataları irdeleyip öyle sunuyor.

Bir telefon ki, yüz tanıyor, Parmak izini alıyor, olduğun yeri gpsle belli ediyor, adımlarını sayıyor, yürek döğüntünü alıyor, Konuştuğunu anlıyor, vs vs vs saymakla bitmez.
Bunun yanına da yapay zeka gelse ülkeye ajan sokmaya ne gerek var? Google istediği yerden veri toplar.

Ülkenin siyasetini etkileyecek taraftan çok gizli hakkında konuşulmayacak önemli yerleri mevcut.
Telefonunla birlikte özel konuşmaya girersen zaten senin ülken başkasının parmağında oyuncağa dönüşür. Teknolojik ajan işte.

Snowden filmini izlemeyen zor anlar. Adamın hayatını kaydırırlar, Hiç ruhu duymaz kim yaptı nasıl oldu diye.

Ap Yazılım

Forum ♥ SDN
Yönetici
Reaksiyon puanı
77
Yeni teknoloji derken yapay zeka özelliklerinden nefret ederim

Yapay zeka ne kadar kolaylık sağlasa bile buzdağının görünmeyen kısımlarından korkmak lazım.

Telefon tüm datalarımızı google merkezine iletirken yapay zeka bu dataları irdeleyip öyle sunuyor.

Bir telefon ki, yüz tanıyor, Parmak izini alıyor, olduğun yeri gpsle belli ediyor, adımlarını sayıyor, yürek döğüntünü alıyor, Konuştuğunu anlıyor, vs vs vs saymakla bitmez.
Bunun yanına da yapay zeka gelse ülkeye ajan sokmaya ne gerek var? Google istediği yerden veri toplar.

Ülkenin siyasetini etkileyecek taraftan çok gizli hakkında konuşulmayacak önemli yerleri mevcut.
Telefonunla birlikte özel konuşmaya girersen zaten senin ülken başkasının parmağında oyuncağa dönüşür. Teknolojik ajan işte.

Snowden filmini izlemeyen zor anlar. Adamın hayatını kaydırırlar, Hiç ruhu duymaz kim yaptı nasıl oldu diye.
Aşırı haklı bir tespit

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,753
Firefox'tan şüphe ettim ve kaldırdım. Kapatırken iki kez kapanmaya başladı. Son girilen sayfadan ekran görüntüsü alıyor olmasından şüphelendim. İnternet önce kapatılınca bu olay yaşanmıyor. Aha! dedim ve kaldırdım.