Yeni Bir Yaklaşım!! restyleme.com

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sevgiekn

Öğrenci
Katılım
20 Mart 2008
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İnternet de dolaşırken karşıma çıkan ilginç bi siteyi paylaşmak istedim arkadaşlar. site ismi RestyleMe.com. Sitenin amacı isminden de tahmin edilebileceği gibi insanların sizin stiliniz hakkında ne düşündugunu anlamak.Mesela bayanların yeni sac modeliniz ya da son aldiginiz takim elbise hakkinda ne dusundugunu ogrenmek icin kullanabileceginiz bir site. Site tamamiyle ingilizce (L). ben biraz inceledim ve anladığıma göre olay şöyle işliyor.

1) Herkes fotografini upload ediyor.
2) Millet birbirine oy veriyor. Buraya kadar hersey standart. Bu sitenin diger sitelerden farki, 1'den 10'a kadar bir not vermek yerine insanlar birbirine tek tiklamayla sacini degistir, gozluklerini degistir, ya da top sakalin guzelmis diyebiliyor. Bunu gerekli kategoride pozitif (thumbs up) ya da negatif (thumbs down) oy seklinde tek tiklamayla oy vererek yapiyorsunuz.
3) Bunun disinda yine diger sitelerde olmayan yeni bir ozellik insanlarin baskalarinin resminin ustune tiklayarak degistirmesini tavsiye ettigi seyi tam olarak soyleyebilmesi. Yani mesela bayan kullanıcının kötü bir etek giymisse resmin uzerinde etegin ustune tiklayip sonra da clothing kategorisinde thumbs down'a tiklayip sadece iki tiklamayla o kişiye kötü bir etek giydigini belirtebiliyorsunuz.
4) Ayrica fotografinizi tag'leyebiliyorsunuz. Yani mesela resminizde X markadan alınmış bir gomlek giymisseniz onu resmin userinde tag'leyerek belirtebiliyorsunuz. Boylece hem insanlar gomleginizi nereden aldiginizi gorebiliyor hem de kullanicilar resmin uzerine tiklayip oy verebildikleri icin gomleginizi kac kisinin sevip kac kisinin sevmedigini gorebiliyorsunuz.
5) Son olarak tabii ki insanlara direkt comment yazabiliyorsunuz veya comment'lere cevap verebiliyorsunuz.

Sonuclarinizi private profile'inizde detayli bar grafik seklinde gorebilirsiniz. Bu size milletin sizin fotografinizda en az ve en cok begendigi seyi gosteriyor. Bunun disinda sonuclarinizi cinsiyet, yas ve ulkeye gore filtreleyebiliyorsunuz. Yani mesela sizi sadece 26-32 yas arasi Turkiye'deki bayanlarin oylari ilgilendiriyorsa sadece onlarin verdigi oyleri gormeniz mumkun.

Baya ilginç gelmiş bana sanırım cok yazdım:):)

http://www.restyleme.com
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Son mesajlar

Üst