Yeni bir sosyal ağ mı doğuyor?

Bu konuyu okuyanlar

Schwartzx

Öğrenci
Katılım
8 Nisan 2021
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
6
Puanları
3
Yaş
23
Merhaba, Shift Delete kullanıcıları, ailesi. Uzun zamandır takip ettiğim ve aktif olarak yaptığım bir konu hakkında konuşacaktım bugün. Ben Türkiye'de kendine ait bir sosyal ağı olması düşüncesiyim çünkü verilerimizin güvenliği her geçen gün tehdit altında kalabiliyor. Bu nedenle 7 senedir kurulu olan bir sosyal ağımdan bahsetmek isterim. Biliyorum biraz uzun gelecek ama ancak bu şekilde amacımı anlatabilirim diye düşünüyorum:
İlk başta tutulmaz sanıyordum ama yinede bir umudum vardı ilk sosyal ağım sweetiy.com adında bir siteydi 4 yıl bu adı taşıdım toplam 500 civarı kullanıcı olmuştu fakat daha sonrasında fazla zaman ayıramadığım için geri planda kalmaya başladı ve unutuldu bende yanlışlıkla bu sosyal ağımın veritabanını silmiş bulundum. Sonrasında bu alan adresini ve yazılımını sildim onun yerine vooby.net'i kurdum. Birçok kez konusu ve amacı değişti ilk başta müzik ile başladı müzik paylaşım ağıydı içinde 1 milyar müzik arayabileceğiniz ve dinleyebileceğiniz yalnızca (internet) ile bir platform idi. Tutmadımı diyeceksiniz ama tuttu. Dünya çapında girip dinleyenler oldu. Google'da verdiğim 2 haftalık reklam ile 80 bin ziyaretçiye ulaştım. Üstelik 1 ayda muhtemelen herkes sevmişti ama sonrasında bunun çok etkili olmadığını ve böyle devam edemeyeceğini düşündüğüm için günlük 4 ziyaretçi almaya başlayınca kapatma kararı aldım. Belki hatamıydı yoksa doğru bir kararmıydı bilmiyorum ama daha iyi bir planım vardı hep yapmak istediğim bir plan. Ülkedeki gençlere yani 16-35 yaş aralığındaki insanlara kendi fikirlerini ve amaçlarını haberlerini duyurabilecekleri bir ağ oluşturmak. Bu ağ öyle bir şey olmalıydı ki hem ailemiz güvende hissetmeli verileri konusunda hemde reklam verip kendi fikirlerini büyütebilmeliydiler. O nedenle şimdiki halini aldı fakat bu sefer Google ile reklam vererek yapabileceğimi sanmıyorum o yüzden yardıma ve insanların tepkilerine ihtiyacım var. Vooby.net yeni bir girişimdir ve bu tür girişimler Türkiye'de kendi milletinden insanlardan çıkınca pek işe yaramıyor o yüzden herkes özenip ingilizce yapıp yabancı gösteriyorlar. Bende böyle düşünüyorum çünkü algı olayına dönmüş gibi artık. Bu nedenle Türkiye için bir güvenli ve özgürce paylaşımların olduğu ve yabancılık çekmeyeceğiniz bir ağ ile sizi tanıştırmak ve fikirlerinizi öğrenmek isterim. Biliyorum belki kötü tepkilerde bulunacaksınız ama eleştiri ile ne kadar iyi olup ne kadar kötü olduğunu görebiliriz. Umarız bizde Rusya,Çin,Hindistan,Kore ve ABD gibi ülkelerin kendilerine göre boy ölçüşebilecek bir ağlarının olduğu bir dünya kurabilir ve onlarla boy ölçüşebiliriz :) şimdiden teşekkürlerimi iletmek istiyorum her birinize sonuna kadar okuduğunuz için tekrar teşekkürler. Bir Apple kadar gizli veri bir Osmanlı kadar büyük bir ağ olması dileğiyle... Düşüncelerinizi bekliyorum.
 

basit

Müdavim
Cezalı
Katılım
24 Kasım 2020
Mesajlar
6,305
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
6,526
Puanları
113
Anasını satayım, siz de veri çalın :D.

Kardeş tamamen şaka yaptım. İnşallah başarılı olursunuz. Ama dikkatli olun. Çünkü TR'de üreticilere kin kusuyorlar. Yerli ve milli bir şey istemezler. Yabancılara bağımlı kalmak isterler.
 

Schwartzx

Öğrenci
Katılım
8 Nisan 2021
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
6
Puanları
3
Yaş
23
Anasını satayım, siz de veri çalın :D.
Veri konusunda kesin ve kararlıyım. Bu zamana kadar her şirketin veri çaldığını duyduk o yüzden herkes korku ve tedirgin içinde fakat vizyonun başı veri güvenliği ile ilgili kesin ve kararlı olmalı bence. Bir kapalı kutu olursa güven o kadar artar :) kendi fikrim o yüzden bir devlet bile olsa isterse en güçlüsü olsun ancak ve ancak bildiri ile paylaşılmalı ve haberdar edilerek verilmelidir. Tabi ki gizli biri olmayıda seçebilir ya da kişiselleştiredebilirsiniz profilinizi size kalmış :) ama gizlilik önemlidir.
 

AlperShal

Müdavim
Katılım
14 Ekim 2018
Mesajlar
2,724
Reaksiyon puanı
2,554
Puanları
113
Veri toplamanız daha iyi olur. En azından başka firmalara satmazsınız. Topladığınız veri için size reklam verir markalar. Siz onlarla bilgi paylaşımı gerçekleştirmezsiniz. Giderleri karşılarsınız ve cebinize bir şeyler girer en azından.
 

basit

Müdavim
Cezalı
Katılım
24 Kasım 2020
Mesajlar
6,305
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
6,526
Puanları
113
Veri konusunda kesin ve kararlıyım. Bu zamana kadar her şirketin veri çaldığını duyduk o yüzden herkes korku e tedirgin içinde fakat vizyonun başı veri güvenliği ile ilgili kesin ve kararlı olmalı bence. Bir kapalı kutu olursa güven o kadar artar :) kendi fikrim o yüzden bir devlet bile olsa isterse en güçlüsü olsun ancak ve ancak bildiri ile paylaşılmalı ve haberdar edilerek verilmelidir. Tabi ki gizli biri olmayıda seçebilir ya da kişiselleştiredebilirsiniz profilinizi size kalmış :) ama gizlilik önemlidir.
Son yazdıklarımı da oku.
 

Schwartzx

Öğrenci
Katılım
8 Nisan 2021
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
6
Puanları
3
Yaş
23
Websitesinde yazan gizlilik politikasını ve kullanım koşullarını çevirip okuyabilir ve neleri çektiğimizi şeffaf olarakta inceleyebilirsiniz. Daha başlangıç zamanla gelişecek :)
 
Katılım
28 Kasım 2020
Mesajlar
88
Reaksiyon puanı
67
Puanları
18
1-) Kullanmış olduğunuz yazılım Codecanyon üzerinde satılmakta olan hazır bir PHP script. Hazır yazılımların kullanılmasına karşı değilim, ancak direkt kopyala yapıştır yapmışsınız gibi görülüyor. Yazılımı özelleştirmeniz ve geliştirmeniz yararınıza olacaktır.

2-) İlgili web sitesini Yöncü bünyesinde barındırıyorsunuz. Büyük bir sosyal medya platformu olabilmek ve verilerin güvenliğini sağlayabilmek için kendi altyapınızı oluşturmanız yararınıza olacaktır.

3-) Platformunuz siber saldırılara gayet açık duruyor, ilgili açıkların tespiti ve yazılımın geliştirilmesi konusunda destek almalısınız. Dağıtılmış hizmet reddi saldırıları siteniz üzerinde oldukça etkili, özel firewall algoritmaları geliştirmeli ve bant genişliğinizi arttırmalısınız. Akti takdirde dağıtılmış hizmet reddi saldırıları sitenizin belirli süre olarak offline kalmasına sebebiyet verecektir. Aynı zamanda sisteminizde herhangi bir HA yapısı mevcut değil. Bir HA Cluster sistem oluşturmanız daima yararınıza olacaktır.

4-) Felaket kurtarma planı oluşturmanız ve tatbikat ile test etmeniz yine platformunuz için faydalı olacaktır.
 
Üst