Yeni bir sistem topluyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deleted member 312196
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
@basbelası

Hocam WIN 7 UEFI kurulum diye bir sey duydum. Sistemi uefi üzerine kurdumu SSD daha performansli calisiyormus bu dogru mu?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
@basbelası

Hocam WIN 7 UEFI kurulum diye bir sey duydum. Sistemi uefi üzerine kurdumu SSD daha performansli calisiyormus bu dogru mu?

Doğrudur. Uefi bios'lar da SSD veya HDD ile sistem çok daha hızlı açılıyor ve SSD/HDD daha kararlı çalışıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
FİYAT:500TL
Sistem Özellikleri
İşlemci:Core 2 Duo e7200 2.53 ghz
Anakart:Gigabyte GA-P31-S3G
Ekran kartı:Sapphire Vapor-x HD 4890 1 GB GDDR5
Ram:2X2(4) GB 1066 mhz hi-level metal soğutuculu
HDD:500GB seagate
Psu:MODXSTREAM PRO SERİSİ 80PLUS 600W MODÜLER
Bu fiyata nasıl alınırmı? İkinci el

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Tesekkür ederim [MENTION=405250]Bizzle[/MENTION]

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
[MENTION=312196]edox[/MENTION] sisteme Windows 7 kurmayı düşünmüyorsun herhalde?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Aynen öyle düsünüyorum :)

Genel olarak oyun oynayacagim icin win 8 kurup sorun yasamak istemiyorum. [MENTION=64474]rozabay[/MENTION] bilir
Windows 8 var bende hiçbir oyunda sorun yok. En büyük bela olan Games for Windows Live bile çalışıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba,
1- Sistem güzel fakat SSD'yi 1tb ALMAmanı öneririm, eğer ki HDD kullanmayacaksan.
(Çünkü performans her ne kadar müthiş olsa da SSDler yazma miktarıyla doğru orantılı olarak ömrünü yitiriyo. Meraklısıyım, ssd konusunda çok forum eskittim ordan biliyorum. Bir de allah korusun 1tb başına bir şey gelirse sorma gitsin).

2- 1 tane 480/500/512 lik (OS, oyun, program vs için) SSD alıp depolama içim birkaç tane HDD kullanman neredeyse mutlak kurallardan biridir.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Mis gibi orijinal WIN 7 64 Bit var iste icat cikarmayin :D

Huyunu suyunu bildigim bir sey olsun ki fazla ugrasmayayim.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Mis gibi orijinal WIN 7 64 Bit var iste icat cikarmayin :D

Huyunu suyunu bildigim bir sey olsun ki fazla ugrasmayayim.
Bencede win 7 kullan. Benim bu pc eski win 8 ve win 7 kurup dual boot yaptım ama win 8'i hic kullanamadim arada sirada kullandim cunku ram ler falab eski oldugu icin mavi ekran veriyo arada tekrar aciyorum yok startup repair yok acilista sorun yasiyorsunhz falan cikiyo onume sirf girebilmem icin heri yukleme yapiyidum surekli sonra dedim baslarim isletim sistemine tek disk yapip win 7 64 Bit kurdum.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
jz8JJr.jpg

2vr77q.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yardim eden herkese sonsuz tesekkür ediyorum. [MENTION=84487]basbeLası[/MENTION] Özellikle sana cok tesekkür ederim, bayagi yardimci oldun bana.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Hayırlı olsun. Güle güle kullan.

Tesekkür ederim.

Yalniz bir sorum daha olacakti: Benim ramler 1600MHZ olmasina ragmen 1333MHZ de calisiyor. Bios ve CPU-Z ayni degerleri gösteriyor, ikisinide kit olarak almistim degerleri ayni yani.

Hiz farki olacagindan degil de olmasi gereken hizda calismasini istiyorum. Bunu bozmadan nasil yapabilirim?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Biosa gir, Advanced kısmından dram frequency yazan yere tıklayıp ramların frekans hızını 1600 mhz ye getir.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=84487]basbeLası[/MENTION]

Hocam turbo boost acikken oyunlarda islemci fani sapitiyor. Yaklasik on dakika sonra 90° kadar cikiyor islemci isisi. Gözlemledigime göre anakart islemciye olmasi gerektiginden daha cok voltaj veriyor. Neden böyle?

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Turbo boost açıkken oto voltaj ayarlarında dediğin gibi bazen anakart voltajı çok verebiliyor. Benimde tahminim o yönde sanırım fazla voltaj veriyor. İşlemcinin voltaj değerine bakıp biostan cpu voltaj değerini manuel ayarlamayı dene.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Turbo boost açıkken oto voltaj ayarlarında dediğin gibi bazen anakart voltajı çok verebiliyor. Benimde tahminim o yönde sanırım fazla voltaj veriyor. İşlemcinin voltaj değerine bakıp biostan cpu voltaj değerini manuel ayarlamayı dene.

Kapattim onu ya. Gereksiz yere 4.4 ghz cikariyor islemciyi oyunlarda.

Turbo boost kapaliyken isi degerleri muazzam düsük oluyor. Voltaji manuel ayarlarsam bu sefer devamli (bosta) o hizda calisacak.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Yani işlemci canavar zaten gerek yok boosta :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Yani işlemci canavar zaten gerek yok boosta :)

Aynen öyle.

Boost acikken GTA 4ü oynayayim dedim, baktim pc Boeing 777 motoru gibi calismaya basladi biraz tirstim.

Dereceleri kontrol ettigimde 90° üzerine cikmisti. Bu sefer boost kapali deneyecegim bakalim ne olacak.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Kapattim onu ya. Gereksiz yere 4.4 ghz cikariyor islemciyi oyunlarda.

Turbo boost kapaliyken isi degerleri muazzam düsük oluyor. Voltaji manuel ayarlarsam bu sefer devamli (bosta) o hizda calisacak.

Voltajın otomatik olması ısı değerini arttırmaz. Herhangi bir işlem açıldığında turbo boost otomatik olarak devreye girip işlemciye overclock yapıp Ghz hızını yükseltiyor, Paralel olarak ısı değeri ve voltajta yükseliyor. O işlemciye overclock yapılmış ve TDP değeri arttırılarak pisaya sürülmüş, işlemcinin ısı değerinden şikayet eden çok kullanıcı var. Bende i5 4670K herşey auto ve default halde soğutucu kullandığım için fazla ısınmıyor. Voltaj değerini 1 200 getirebilirsin.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Voltajın otomatik olması ısı değerini arttırmaz.

Hocam sen yanlis anladin. Ben mesela herhangi bir oyuna girince otomatik olarak turbo boost devreye giriyor, bu sebeple hem voltaj degerinde hem de isi degerlerinde artis oluyor.

Yani bosta iken sorun yokta oyuna girince sapitiyor voltaj. Turbo boost kapali olunca sorun yok. Forumda görmüstüm ben de kapattim.

Oyuna girince isi degerleri cok fark ediyor cünkü.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Bu normal, Bir işlem açıldığında turbo boost devreye girip Ghz hızını yükseltiyor hem Ghz hızı yükseldiği için hemde oyunda işlemciye yük bindiği için ısı artırıyor. Soğutucu kullanıyor musun

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Stok fan kullaniyorum. Büyük fanlardan nefret ettigim icin takmak istemiyorum, cok yer kapliyorlar.

Yine de bir soğutucu al. Turbo boostu tekrar açarsın işlemciyi sonuna kadar kullanırsın. Voltaj değerinide manuel olarak 1 200 ayarlarsın stabil çalışır.