Merhabalar adım özgür Ankarada oturuyorum..
Yeni bir pc toplayalı henüz 1 ay oldu. iyi bir sistem olduğunu düşünüyordum ama sürekli problemlerle boğuşuyorum. Hevesim kursağımda kaldı ve yardımınızı talep ediyorum.
sistem özellikleri :
işletim sistemi: XP PRO SP2 VERSİYON 2002
anakart: ASUS P5B (I965P, GLAN, SATA, RAID, LGA775)
işlemci: INTEL Core2 DUO E6320 (1.86GHz,1066MHz,4MB,LGA775)
vga: ASUS 320MB GeForce EN8800GTS (PCI-E)
ram: KİNGSTON DDR2 667 1024MB SODIMM (2 ADET)
hard disc: SAMSUNG 160GB 7200RPM 8MB SATAII
kasa: ASUS TA9A1 PSU YOK
psu: FSP - BLUESTORM 500 WATT
monitör: PHILIPS 107 T5
problemler: 1-açılışta masaüstü öğeleri gelmiyor ve kilitlenme oluyordu. format işlemi uyguladım kilitlenme ortadan kalktı ama masaüstü hala yok. bu problemide ctrl+alt+del yaparak oturumu kapatıp açtığımda çözüyorum ama geçici bir çözüm tabi. (bu durum henüz formatlanmışken sadece driverları kurduğumda dahi yaşıyorum)
2-oturum açıldıktan sonra 3-4 saat civarı bir sürede mutlaka restart atıyor oyun yada internet farketmiyor. hatta boşta çalışırken bile..
3-format işleminden sonra kurulum sırasında anakartın driverlerının tam anlamıyla yüklenmediği gibi bir şüpem oldu. Driver cd içeriği biraz zayıf gibi geldi. ( 6 yıldır asus anakartlar kullanıyorum bu gördüğüm en fason cd. sanki update cd si gibi.. )
sorularım: 1- bu sistem XP PRO SP2 VERSİYON 2002 de sorun yaşarmı? vista gereklimidir?
2- ekran kartım dx10 destekli bu problemlerimin nedeni olabilirmi?
3- güç kaynağım yeterlimidir?
4- donanımsal çakışma olabilirmi?
Yardımlarınızı bekliyorum.. şimdiden çok teşekkürederim..
Yeni bir pc toplayalı henüz 1 ay oldu. iyi bir sistem olduğunu düşünüyordum ama sürekli problemlerle boğuşuyorum. Hevesim kursağımda kaldı ve yardımınızı talep ediyorum.
sistem özellikleri :
işletim sistemi: XP PRO SP2 VERSİYON 2002
anakart: ASUS P5B (I965P, GLAN, SATA, RAID, LGA775)
işlemci: INTEL Core2 DUO E6320 (1.86GHz,1066MHz,4MB,LGA775)
vga: ASUS 320MB GeForce EN8800GTS (PCI-E)
ram: KİNGSTON DDR2 667 1024MB SODIMM (2 ADET)
hard disc: SAMSUNG 160GB 7200RPM 8MB SATAII
kasa: ASUS TA9A1 PSU YOK
psu: FSP - BLUESTORM 500 WATT
monitör: PHILIPS 107 T5
problemler: 1-açılışta masaüstü öğeleri gelmiyor ve kilitlenme oluyordu. format işlemi uyguladım kilitlenme ortadan kalktı ama masaüstü hala yok. bu problemide ctrl+alt+del yaparak oturumu kapatıp açtığımda çözüyorum ama geçici bir çözüm tabi. (bu durum henüz formatlanmışken sadece driverları kurduğumda dahi yaşıyorum)
2-oturum açıldıktan sonra 3-4 saat civarı bir sürede mutlaka restart atıyor oyun yada internet farketmiyor. hatta boşta çalışırken bile..
3-format işleminden sonra kurulum sırasında anakartın driverlerının tam anlamıyla yüklenmediği gibi bir şüpem oldu. Driver cd içeriği biraz zayıf gibi geldi. ( 6 yıldır asus anakartlar kullanıyorum bu gördüğüm en fason cd. sanki update cd si gibi.. )
sorularım: 1- bu sistem XP PRO SP2 VERSİYON 2002 de sorun yaşarmı? vista gereklimidir?
2- ekran kartım dx10 destekli bu problemlerimin nedeni olabilirmi?
3- güç kaynağım yeterlimidir?
4- donanımsal çakışma olabilirmi?
Yardımlarınızı bekliyorum.. şimdiden çok teşekkürederim..