Yeni bilgisayarda 4 dakikada açılan Vista!

omegama

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Henüz dün aldığım 4 çekirdekli, 2,5 ghz işlemcili, 4 gb ramli, 1 gb ekran kartlı ve Vista Home Premiumlu bilgisayarım; 1-2 saat ara verip açtığım zaman "casper" yazısını takiben çıkan siyah ekranda masaüstüne gelene kadar 3-4 dakika bekliyor. Ancak "yeniden başlat komutu verdiğim zaman siyah ekranda bekleme süresi 1 dakika bile sürmüyor. Bilgisayar soğukken bu kadar bekleme yapması normal midir arkadaşlar?

Aynı işletim sistemini kullandığım HP laptopum, takır takır açılıyor yarı işlemci ve ramde olmasına rağmen... problem ne olabilir, araba motoru gibi ilk başta ısınması mı gerek sistemin masaüstüne gelmesi için
11.gif

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
belki yanlış kurmuş olabilirsin vistayı,zaten yeni kurmuşsun bidaha formatla bence,bi sebeb de donanım çakışması olabilir ,kamera ,klavye vs.çıkar bidaha tanıt,olmadı sp1,sp2,yükle ...benim tavsiyelerim bunlar .uygulayıp uygulamamak sana kalmış,zaten vista zamanla hızlanıyor.

omegama

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yeni kurmadım, bilgisayarı yeni aldım ve bilgisayarı açıp Vista'nın ilk ayarlarını yaptıktan sonra masaüstüne gelene kadar zaten hatalı yapılacak bir ayarı yok ki, bildiğin tarih,saat ayarı vb...

SP1,SP2'i de kendi sitesinden yükledim pcyi kurar kurmaz,onlarda da sorun yok. Hem fabrikadan çıkan sıfır bir bilgisayarda donanım çakışması olması mümkün müdür, Casper bu kadar dandik bir firma mı:D

Windows 7'yi kuracağım,ücretsiz upgrade hakkım var ama 22 ekimi bekliyorum işte, rc sürüme güvenemedim.

Sanırım ram ya da işlemcide arıza göstergesi değil bu, teknik servis kapısına dayanmayalım 2 günde...

ryu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arka planda calısan programlarında sorun vardır

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Konu işletim sistemleri bölümüne taşınmıştır.

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
önden gaz verip ısıtıyo demekki
4 cekirdek 4gb ram açılış süresi 4 dk
iyiki daha yüksek bişy almamışın:D

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Yeni kurmadım, bilgisayarı yeni aldım ve bilgisayarı açıp Vista'nın ilk ayarlarını yaptıktan sonra masaüstüne gelene kadar zaten hatalı yapılacak bir ayarı yok ki, bildiğin tarih,saat ayarı vb...

SP1,SP2'i de kendi sitesinden yükledim pcyi kurar kurmaz,onlarda da sorun yok. Hem fabrikadan çıkan sıfır bir bilgisayarda donanım çakışması olması mümkün müdür, Casper bu kadar dandik bir firma mı:D

Windows 7'yi kuracağım,ücretsiz upgrade hakkım var ama 22 ekimi bekliyorum işte, rc sürüme güvenemedim.

Sanırım ram ya da işlemcide arıza göstergesi değil bu, teknik servis kapısına dayanmayalım 2 günde...

hocam 22 ekim'de çoklu dil paketi olarak çıkacak :) şimdi fanal sürümü kur yamala o zaman geldiğinde format atar bir daha kurarsın :)

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Saç kurutma makinesiyle ısıt bilgisayarı biraz.O zaman daha hızlı açılır :P

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
pc de problem olduğu kesin. benim daha düşük konfigürasyon bilgisayarımın açılş zamanı 1 dk