Yeni başlıyanlar için DSLR tavsiyeleri

onuryavuzer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler arkadaşlar. Bu konuyu birçok arkadaş DSLR alma konusunda çelişkide kaldığı için yazmak istedim. Kendi görüşlerim ve düşüncelerimle sizlere yardımcı olmak istedim.

Konu DSLR olunca akla tabikide Canon ve Nikon geliyor. Bu iki firmada bu konuda çok ilerlemiş isimler ama Canon Nikon'dan bir konuda bir dım önde. Nikon makineler gerçekten çok iyi performans veriyor ama 5000tl ve üzerinde olan modelleri. Başlangıç seviyesi olan yani ortalama 1200-3000tl arası olan modelleri aynı fiyar aralığında olan Canon makinelere göre parformans konusunda düşün. Ayrıca eline ilk defa DSLR almış bir kişi Canonda daha rahat edicektir çünkü kullanımı ve menüleri son derece basit.
Konuya herkesin bildiği markalar olan Canon ve Nikonla başladık ama Sony nin alpha adı altında çıkarttığı DSLR makinesi seriside son derece başarılı. Henüz Türkiye'de çok yaygın görünmese de performans bakımından göz ardı edilmemeli.

DSLR alırken dikkat edilmesi gereken konulara gelirsen bence makinenin ne olduğundan daha önce Türkiye garantisi olup olmadığı. Alacağınız DSLR ne olursa olsun sensör konusunda çok hassas cihazlar ve basit bir tamirciye emanet etmemeniz gereken ürünler. Özellik konusuna gelirsek ISO adı verilen ışık hassasiyeti konusunda yüksek bir makine sizi yarı yolda bırakmayacaktır. Herkes megapikseli yüksek tutma düşüncesinde ama sorsanız yüksek megapikselin ne işe yaradığını bilmezler. Günümüzde giriş seviyesi makineler zaten 18mp ve gayet yeterli. Bir önemli konuda lens. Canonlarda IS (ımage stabilizer) Nikonlarda Vr (vibration reduction) olarak sınıflandırılan ve titreşimi azaltmaya yarayan sisteme sahip lensleri tercih etmeniz işinizi kolaylaştırır. Küçük bir not düşmem gerek eğer ki bütçeniz uyuyorsa 18-55mm yerine en azından 18-135mm kit lensle almaya özen gösterin çünkü ilk zamanlarda 18-55 her işinizi görüyor ama ilerleyen zamanlarda yetersiz kalmaya başlıyor buda ek lens almanız yani ek masraf anlamına geliyor.
Canon Eos 600D benim favori başlangıç seviyesi makinem bende 600D ile başladım ve beni hiç üzmedi. Fotoğraf ve video performansı bir harika dönebilir ekranı size her zaman yardımcı oluyor ve bana makineyi öğretecek hiç kimsem olmadığı halde kolayca öğrenmiştim.

Lafı uzatmayalım birkaç model belirtmek gerekirse: (sıralama benim kendi kişiler görüşlerime göre düzenlenmiştir)

FİYATLAR 29/08/2014 TARİHİNDE BAKILMIŞTIR KUR FARKLARI NEDENİYLE DEĞİŞEBİLİR.

1-)Canon Eos 600D =mükemmel bir performansı var benimde ilk dslr ım. 18-55mm IS lens ile: 1.499TL
2-)Canon Eos 550D = 1.100-1.200TL
3-)Canon Eos 650D = 1.699TL (dokunmatik ekranı ile kolaylık sağlıyor)
4-)Nikon D3100 =1.079TL
5-)Nikon D5100 =1.579Tl
6-)Sony A57 =1.499TL

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir eğer sormak istedikleriniz varsa cevaplamaya çalışırım. Tüm okurlara iyi günler, iyi çekimler.

sinan0

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgilendirme güzel ama fiyatlara lensleride ekleseydin

onuryavuzer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fiyatlar 15-55mm lens ile beraber sunulan fiyatlar. Pentax yeni başlayanlar için pek kullanışlı olmaz diye düşündüm biraz daha karmaşık gibi sonuçta buradaki arkadaşların geneli eline ilk defa DSLR alıcak biraz basit makineler olmasına özen gösterdim. Yoksa pentax a lafım yok özellikle retro görünümlü makineleri görünüş olarakta performans olarakta çok iyi.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Fiyat konusunda da bir ekleme yapmak istiyorum. Türkiye'de malum vergiler yüksek bazı büyük elektronik mağazaları buna ek olarak yüksek oranda kar yükleyip çok yüksek fiyatlara satıyor aslında isim vermek istemezdim ama tek..sa, bi..x, elek..world, vat..bilgisayar (umarım anlamışsınızdır.) Bunun yerine işi sadece fotoğrafçılık uzerine kurulmuş bir site var ben alışverişimi ordan yapıyorum çokta memnunum 256bit SSL sistemi ile güvenli bir alışveriş sağlıyor. Reklama girdiği için siteyi direk durdan veremiyorum ama msj ile sizlere iletebilirim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

BİR YAZIM YANLIŞI OLMUŞ FİYATLAR 18-55mm CANONLARDA IS NİKONLARDA VR ÖZELLİKLİ LENSLER İLE BERABER SUNULAN FİYATLARDIR.

hlp.emre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=412059]onuryavuzer[/MENTION] Sony A58 18-55 ve 75-300 lensi ile 1.850 tl. Bu nasıl?

onuryavuzer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
araştırdım ve bu fiyata bence gayet güzel. ama dediğim gibi garantisi olup olmadığına çok dikkat etmelisin. bide şimdiden söyleyeyim DSLR makinelerin çekim sesinden hoşlanıyorsan sony de bu sesi tam alamaya bilirsin.

hlp.emre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=412059]onuryavuzer[/MENTION] Ses problem değil fakat video için Sony, foto için canon diyorlar. Ben canon eos 700d yi Sony a58 ile karsilastirdim, Sony özellik bakimindan yuksek cikti. Foto kalitesi olmasa da.! canon 700d 3 lensli 2.200 TL Sony ise 2 lensli 1.850 TL. Sony alırsam pişman olur muyum?

onuryavuzer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben şahsen Canon cuyum ama bu sony i kötülemek anlamında anlaşılmasın kesinlikle. Sony video konusunda biraz daha iyi bu konuda şüphen olmasın ama Canon fotoğraf konusunda çok başarılı. ayrıca canon larında video konusunda kötü denilemez yeni makineler 700D de bunların arasında yer alıyor son derece güzel videolar çekiyor eğer ilk makinen ise bence canon al hem kullanımı kolay hem servis ve parça bulma konusunda sony den daha yaygın.

hlp.emre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=412059]onuryavuzer[/MENTION] Bilmiyorum! Kiyas.la sitesinde karşılaştırdım ve Sony özellik bakımından üstün çıktı, buda beni cezbetti. Karar veremiyorum. Ama sonunda ne olursa olsun mutlu olacağımı biliyorum. Teşekkür ederim!

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
nikon d7100 tavsiye ederim baslangıc için

onuryavuzer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
7100 yaklaşık 4000-5000tl başlangıç için herkesin alabileceği bir makine değil. Bütçesi düşük olan arkadaşların daha uygun fiyatlı makinelere ihtiyacı var. Ama D7100 harika bir makine tek sıkıntısı burst değeri.