Yeni aldığım pc kapanıyor

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@Alecont kardeşim biliyorsun yeni pc aldım the witcher 3'ü hiç pc kapanmadan bitirdim. hiç sıkıntı olmadı. fakat dün batman absolution yükledim oyunu oynarken pc aniden kapanıyor yani direk kapanıyor pc neden olabilir acaba sıcaklıklarla ilgili sıkıntım yok psu ilede olamaz gibi zaten yeni aldım biliyorsun nedeni nedir yardım edin? :(

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Bilgisayarınız notebook mu masaüstü mü ?

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Termal macun kaynaklı olabilir. Psu yetmeyebilir. Sıcaklıkları incele ekran kartı ve işlemci yanmasın diye biosta ayra var o aktifleşiyordur.

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Termal macun kaynaklı olabilir. Psu yetmeyebilir. Sıcaklıkları incele ekran kartı ve işlemci yanmasın diye biosta ayra var o aktifleşiyordur.

Psudan olamaz gibime geliyor ya fakat cpu sicakligindan olabilir ama 75 gormustum sanirim ama neden onceden boyle olmuyordu orasida var tabi ben boyle witcher 3 bitirdim

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
@Alecont kardeşim biliyorsun yeni pc aldım the witcher 3'ü hiç pc kapanmadan bitirdim. hiç sıkıntı olmadı. fakat dün batman absolution yükledim oyunu oynarken pc aniden kapanıyor yani direk kapanıyor pc neden olabilir acaba sıcaklıklarla ilgili sıkıntım yok psu ilede olamaz gibi zaten yeni aldım biliyorsun nedeni nedir yardım edin? :(
O anideni kaçırmışım. PSU arızalı büyük ihtimalle. Yada 80 plus falan değil yetmiyor. Isıdada sorun yoksa PSU. Daha iyi bir psuyla sistemi çalıltırmayı dene.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
Psudan olamaz gibime geliyor ya fakat cpu sicakligindan olabilir ama 75 gormustum sanirim ama neden onceden boyle olmuyordu orasida var tabi ben boyle witcher 3 bitirdim
75 çok normal. 85e kadar problem. Olmaz iksiside.

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
beyler psu 750w ya nasıl bir problem olabilir yeni aldım zaten pcyi psuda sorun olsa pc açılmaz bile yapmayın

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bakın pc şuan 3 saattir açık kapanmadı ama oyun oynayınca kapanıyor nedir bu ya

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
Bildiğim tüm şeyleri yazdım. Birde @Seyhoo yu çağıralım bakalım.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
İşlemci soğutucu tam oturmuş mu? Anakartta da sorun olabilir bilemiyorum. Şu an memleketteyim internete çok nadir girebiliyorum yüzlerce bildirim etiket falan geldi arkadaşlar bakamıyorum hiçbirine kusura bakmayın.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
İşlemci soğutucu tam oturmuş mu? Anakartta da sorun olabilir bilemiyorum. Şu an memleketteyim internete çok nadir girebiliyorum yüzlerce bildirim etiket falan geldi arkadaşlar bakamıyorum hiçbirine kusura bakmayın.
Bizde harun nerde kaldı diyorduk :D

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
herşey tam galiba zaten 3 saat açıktı pc sonra oyuna girdim kapanmadan oynadım yani neyde sorun hala anlamadım ya

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
beyler anakartta işlemcide falan sorun olduğunu düşünmüyorum ya

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bakın bugün yine aynısı oldu oynadım baya oyunu sonra aniden yine kapandı pc ya :(

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
beyler çözelim şu konuyu ya :( valla çok canımı sıkıyor

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
İslemcinin yeriyle biraz oyna saga solo çek aynisi benim başıma geldi anakart arkada metale temas edyormu

ya normalde hiç bir sorunumm yok ısı ile ilgili psudan da nasıl olsun ki mantıklı gelmiyor sonuçta pc 4-5 saat film izledim hiç kapanmadı film falan izlerken fakat oyun oynarken pat diye kapanıyor ya :(

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
YA BEYLER VALLA ÇOK CANIM SIKILIYOR YA AKLIMA GELDİKÇE :(

M. Samet

Doçent
Reaksiyon puanı
91
Güç kablosunu değiştirip deneyin. Mesela monitörün kablosu ile olabilir.

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Oyun esnasında Msi Afterburner kullanarak bize değerleri atabilir misin? Birde grafik ayarlarıyla belirt.

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Ekran kartının markası ve modeli nedir. Oyun sırasında iç ısı ne kadar oluyor. Gitgide artıyor mu. Fan kapatma var mı fanlsr kapanıyorsada olabilir. Mesala Oyunun hep aynı yerine gelince mi oluyor her oynadığında daha uzun mu çalıyor eskisinden. Biraz fazla bilgi verirsen çözüm bulunabilir.

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Denetim masasındaki güç plan ayarın ne gelişmiş ayarlarda işlemci en yüksek performans kısmından işlemciyi en yüksek performans değeri ne. Oradaki ayarın yüksek performansmı. Birde fan devirlerinin nasıl çok yavaş dönüyorsa oyun için yeterli olmayabilir. Yazılımsal olabilir veya anakartla ilgili bir şey var bir ayarının düzenlenmesi gerekli. Anakrtın ne onuda yazarsan bir şeyler şekillenebilir.

Son düzenleme: