Yeni Aldığım PC de CPU ve Disk sorunu

l0rdvader

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Daha 2 gün önce Vatan Bilgisayardan HP 15-BW020NT modelindeki dizüstü bilgisayarı aldım. Bilgisayar geldiğinde aşırı yavaş çalışıyordu ve kasmaları vardı. Cpu ve disk kullanımının pc boştayken bile çok yüksek olduğunu farkettim. Chrome u açtığımda bile 100 e kadar çıkıyordu.Bende aldığım yere geri götürdüm ve sorunun güncellemeden dolayı olduğunu söylediler yani şuan güncelleme yapıyor arka planda onlar bitince düzelir dediler.Bende tüm güncellemeleri yaptım 4 5 saat sürdü. Ama sorunum çözülmedi cpu ve disk hala aynı yükseklikte. İnternetten araştırdım bende HDD var SSD alırsam düzeleceği yazıyor. Kimiside Windows 10 dan kaynaklık bir sorun olduğunu söylüyor. Sizce sorun ne olabilir bilgisayar daha 2 günlük. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

İşlemci: AMD A9 9420 3.GHz
Ram 8 GB DD4
1 TB HDD
AMD Radeon 520 Ekran kartı

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,534
SSD ile bu sorun çözülse de genelde eski bilgisayarlarda veya driver kaynaklı hatalardan dolayı bu sorun meydana gelir.Bütün driverlarınız güncel ise bilgisayarı sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,366
Vayy Demek Disk kullanım sorunu hala var. :(

---- Mesajlar birleştirildi ----

Bu arada Disk kullanım sorununun Windows`tan kaynaklı olduğunu bilmelisin. Bende ne yaptım ne ettim düzelmedi i3 4130 makinada 1.5 yıl oldu Geri döndüm 8.1 9600 versiyonuna. Ne zamandan bu yana kullanıyorum bu versiyonu.

10 kullanamayacağımı öğrenmiş oldum çünkü SSD olan sistemlerde böyle sorunlar yaşanmıyor. Microsoft millete SSD almayı diretiyor. Satış politikası işte.

Son düzenleme:

l0rdvader

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Vayy Demek Disk kullanım sorunu hala var. :(

---- Mesajlar birleştirildi ----

Bu arada Disk kullanım sorununun Windows`tan kaynaklı olduğunu bilmelisin. Bende ne yaptım ne ettim düzelmedi i3 4130 makinada 1.5 yıl oldu Geri döndüm 8.1 9600 versiyonuna. Ne zamandan bu yana kullanıyorum bu versiyonu.

10 kullanamayacağımı öğrenmiş oldum çünkü SSD olan sistemlerde böyle sorunlar yaşanmıyor. Microsoft millete SSD almayı diretiyor. Satış politikası işte.
peki w10 dan 8.1 dönebilir miyim zor bir işlem mi? Ve dönersem sorunun çözülme ihtimali var mı pek anlamıyorum da kusura bakmayın

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,534
peki w10 dan 8.1 dönebilir miyim zor bir işlem mi? Ve dönersem sorunun çözülme ihtimali var mı pek anlamıyorum da kusura bakmayın
Windows 10 sistem aldıysanız Windows 8 e dönerken aynı key i kullanamazsınız.Siz bilgisayarı aldığınızda Windows 10 var mıydı yoksa Freedos alıp kendiniz mi yüklediniz?

l0rdvader

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Windows 10 sistem aldıysanız Windows 8 e dönerken aynı key i kullanamazsınız.Siz bilgisayarı aldığınızda Windows 10 var mıydı yoksa Freedos alıp kendiniz mi yüklediniz?
windows 10 vardı daha 2 gün önce aldım zaten ve bi arkadaşım sorunun ekran kartından dolayı olduğunu söyledi onboard varmış ondan dolayı böyle olmasının ihtimali var mı

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,366
windows 10 vardı daha 2 gün önce aldım zaten ve bi arkadaşım sorunun ekran kartından dolayı olduğunu söyledi onboard varmış ondan dolayı böyle olmasının ihtimali var mı
Ekran kartının Hdd diskle ne alakası olabilir? Dostum Şimdi iyice dinle Laptobu aldığın yere götür. Deki Buna Windows 8,1 9600 versiyonunu kurun. Hemde kurduktan sonra güncellemeleri kapatın. Sonra Bilgisayarı Fişşek gibide kullanırsın, Boşuna Sistem Kullanımı olmuyor.

Eğer yapmak istemeseler Kendinde kurabilirsin fakat Orijinal key elinde olmazsa benim gibi Korsan kullanmalı olacaksın. Zaten farkı yoktur bana göre korsanın yada Orijinalın :)

Ben boşuna sistem kullanımını çözememştim zamanında. Bencede çözümü yoktur. Şuanlık kafam raat. :)

.jpg