Yeni aldığım laptobumda fps dalgalanması

Mahmut Yenigün

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhabalar,

3 gün önce arkadaşımla beraber ACER NITRO 5 (AN515-43-R23T ) satın aldık. Eve gelip gerekli güncelleştirmeleri yaptıktan sonra CS : GO oyununa girdim ve Fps değerini merak ettiğim için konsoldan değerleri açtım. Bu markanın daha alt modellerinde bile lowda 130-140 sabit fps alındığını incelemelerden biliyordum. Lakin Full low ayarlara çekmeme rağmen fps değerim 80-120 arasında ve bu değerler arasında inanılmaz hızlı bir şekilde iniyor çıkıyor aynı yerde dursam bile. Aynı bilgisayarı aldığımız arkadaşımın bilgisayarında 160-170 sabit bir değerle oyun oynanabiliyor. Benim bilgisayarımda herhangi bir darboğaz ya da ısınma mevcut değil max : 66 dereceyi gördüm. Benim bilgimin yeteceği her şeyi denedim lakin herhangi bir çözüm bulamadım ve son olarak oyunda kaldıgım süre uzadıkça fps alt değeri o kadar düşüyor.

Not : bilgisayarda güncelleştirmeleri ilk yaptığımda windows hazırlanıyor lütfen bekleyinde 2 saat beklettiği için kapatıp bir daha yapmıştım güncellemeleri tek farklı olan şey buydu arkadaşımın kullandığı bilgisayardan.

Sistem özellikleri :
AMD RYZEN 7 3750H 2.3GHZ
16 GB DDR4 RAM
512 GB SSD
AMD RADEON RX560X

Ahmet Emre Toraman

Profesör
Reaksiyon puanı
391
Hocam Acer'ın kendi sitesinden bilgisayarınıza ait olan sürücüleri indirin. Bunun dışında ekran kartınızın diğer sürücülerini yüklemeyi deneyin. Belki de sizde yüklü olan sürümde bir sorun vardır.

Mahmut Yenigün

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam , arkadaşımla aynı sürümü kullanıyoruz onda bir sıkıntı yok keza baya bir sürüm denedim hepsinde aynı ssd bir problem varsa o etkiliyebiliyor mu acaba

Reaksiyon puanı
10,549
Hocam , arkadaşımla aynı sürümü kullanıyoruz onda bir sıkıntı yok keza baya bir sürüm denedim hepsinde aynı ssd bir problem varsa o etkiliyebiliyor mu acaba
Tam olarak ne sürümünden bahsettiğinizi anlamadım ancak;

Arkadaşın bahsettiği anakart chipset bios ses sürücüsü gibi güncellemeler BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ
*Seri no,model no,snid ile otomatik arama veya manuel olarak model seçip, kullandığınız işletim sistemine göre sürücü driverlarına ulaşabilirsiniz.

Aynı şekilde ekran kartı driverınızı da güncellemeyi deneyin. BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ
*Ekran kartı modelinizi ve kullandığınız işletim sistemini seçip uygun ekran kartı driverını indiriniz.

Bunun haricinde fps ayarlarında tam olarak ne yaptığınızı veya arkadaşınızın ayarlarıyla farklılık olabilme ihtimaline karşı FPS ARTIRMA (WİNDOWS 10)
*Arkadaşınız yaptığı her ayarı hatırlamıyor olabilir. Videodaki ayarlardan farklı bir yöntemde kullanmış olabilir. Gözden geçirmeniz için paylaşıyorum.
**Ekran kartınız amd olduğundan en iyi yapılandırmanın nasıl olduğunu bilmiyorum. Bunun için arkadaşınızla birebir ayarları yapmayı deneyin.

Ayrıyeten çözünürlükleriniz aynı mı ? Çözünürlük düştükçe fps artmaktadır. Oyun içi ayarlarıda göz ardı etmeyin. Tam ekran pencerelide daha fazla fps alanlar mevcut.

NOT: fps_max 0 komutu yazılıyken fps in çok hızlı hareket etmesi normal. Oyun başlatma seçeneklerine fps_max 0 yazıldıysa sizin yazmanıza gerek kalmadan fps çok hızlı şekilde dalgalanacaktır veya config dosyanızda yazmasıda yeterlidir.

-------------------------------------------------------------------------------

Her şey kusursuzca yapılı diyorsanız.

1-) Eksik veya bozuk sistem dosyalarıyla ilgili sorunları gidermek üzere Sistem Dosyası Denetleyicisi aracını kullanma

2-) Steam servisi onarma
-Steami tamamen kapatın (saatin ordan sağ tıklayıp.)
-Komut istemi (cmd) yi yönetici çalıştırın.
-Steam yerel disk c de ise komutu direk yazın değilse kurulu diske göre düzenleyin.

"C:\Program Files (x86)\Steam\bin\SteamService.exe" /repair

Steam Client Service "C:\Program Files (x86)\Steam" repair completed. yazısı geldiğinde işleminiz bitmiş demektir.

Hemen ardından,
Steam-Kütüphane-Cs go sağ tık özellikler- Yerel dosyalar- Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula diyin.

Sonrasında oyunu açıp tekrar test edin.

Son düzenleme:

Mahmut Yenigün

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim.

Aynı sürüm derken belirtmek istediğim ekran kartı idi. Bilgisayarı aynı şubeden beraber alıp kurulumunu beraber yapmıştık . Yukarıda belirttiğiniz işlemlerden bios güncellemesi hariç hepsini denemiştim hatta fps i max 120' ye çekmeme rağmen bu sefer 70-120 arası çok hızlı bir şekilde dalgalanıyordu. Bu sorunlara ekran donması gibi bir sorunda eklendi. Laptop daha 4 günlük olmasına rağmen bu kadar sorun çıkması baya sinir bozucu. Fiyatlar bu kadar yüksek iken aldığımız üründen tam performans alamamak üzücü. Cumartesi günü iade talebiyle laptobu acere gönderdim ama beni uğraştıracaklar gibi hissediyorum.