Yeni aldığım kasa çalışmıyor-Harddiski tanımıyor

milanbaros44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben daha doğrusu babam dün bir kasa aldık. Kasanın düğmesine basınca ilk başlardaki siyah ekran beyaz yazılar filan geliyor. Sonra öylece kalıyor. Sonra biz bilgisayarı satın aldığımız yeri aradık oradaki yazıları filan söyledik. Dedi ki '' Harddiski tanımıyor. Belki kablolar yerinden çıkmıştır kontrol edin'' dedi. Bizde kabloları filan çıkarıp tekrar taktık. Ama bişi değişmedi. Sonra xp cd sini taktık. Gerçektende harddiski görmüyormuş. Acaba nasıl tanıyacak. Kablolarda filan bi sorun da yok. Lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkürler.

TehPARADOX

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Konu başlıklarını düzgün açmaya özen gösterelim.

Sc@RFaCe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1- Pc özeLLikLerini yaz
2-hdd hangi marka

kasayı aç harddiske takılı bir jak oLması Lazım oturmamış oLabiLir yoL esnasında gevşemiş oLabiLir onu tak kasanın yanı açıkken dene oLdu oLdu oLmadı yaz buraya bakarız;)

TehPARADOX

Profesör
Reaksiyon puanı
44
1- Pc özeLLikLerini yaz
2-hdd hangi marka

kasayı aç harddiske takılı bir jak oLması Lazım oturmamış oLabiLir yoL esnasında gevşemiş oLabiLir onu tak kasanın yanı açıkken dene oLdu oLdu oLmadı yaz buraya bakarız;)

Yorumun tamamını kalın harfler ile yazmamaya özen gösterelim.

chemical

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hatayı bizede söylersen ona göre bir çare bulabiliriz.Yani o siyah ekrandaki beyaz yazılar.. Ama hatayı bilmeden samanlıkta iğne ararız..

PROVDR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yorumun tamamını kalın harfler ile yazmamaya özen gösterelim.

hocam sen bot musun?
hataları falan söylüyorsun, forumda hiç senin kendi fikrini yazdığın mesaj göremedim??

bu arada arkadaşım hdd'nin ;
1-güç kablosu
2-veri kablosu çıkmış olabilir
bu kablolar anakart üzerinden de çıkmış olabilir, bunları bi kontrol et...

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Benimde başıma aynısı geldi HDD görmüyordu. Sorun sata kablosuydu. İmaalat hatasından kaynaklan problemmiş. Kabloyu değiştirdim sorun halloldu.

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bendede hdd harddısk te jumper yok ve pc gormuyo acaba jumper yok dıye mı gormuyodur

milanbaros44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bunları fazla bilmiom arkadaşlar k. bakmayın.

Pc özellikleri: İntel Pentium4 2.60GHz
1 GB ekran kartı
SAMSUNG 320 gb harddisk
2 GB Ram

Kabloları kontrol ettik ama bi sorun yok gibi gözüküyordu. Çünkü kabloları söküp tekrar taktık. Bi de siyah ekran dediğim hani bilgisayar başlarken yazılar filan gelio sistem özellikleri ile ilgili onları kastediyorum.