Yeni alacağım bilgisayar hakkında

Chilles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sevgili arkadaşlar merhaba
Temmuz ayı gibi yeni PC almayı düşünüyorum, fakat sistemi Vatan'dan toplayacağım için KDV indirimlerinden yararlanmak istiyorum. Alta yazdığım sistemin KDV indirimiyle toplamda kaç TLye denk gelir? Normal fiyatlarıyla dizeceğim PC'nin detayları şu şekilde:

MSI Geforce RTX2080Ti GAMING X TRIO 11GB (Ekran Kartı) = 10.958TL
Intel i9 10900X Socket 2066 3.70GHz (İşlemci) = 5.310TL
MSI CREATOR X299 Intel X299 Socket 2066 (Anakart) = 4.256TL
GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z NEO 3600 MHz (RAM) (2 tane alınacak yani 64GB) = 3.570TL
WD Red 3,5" 10TB 256MB Sata 3 (Harddisk) = 2.884TL
THERMALTAKE FLOE RİİNG RGB 360 TT PREMIUM (Sıvı Soğutma Sistemi) = 1.724TL
Samsung 4TB 860 PRO SATA 3.0 (SSD) = 7.546TL
Samsung 49" CRG90 5120x1440 120Hz (Monitör) = 10.848TL
COOLER MASTER COSMOS C700P BLACK EDITION FULL TOWER RGB (Kasa) = 2.849TL
Windows Proffesional 10 32-bit/64-bit = 1.749TL
THERMALTAKE TOUGHPOWER PF1 ARGB 80PLUS PLATINUM 1050W (Güç Kaynağı) = 2.027TL

Böyle bir sistemin bana çok pahalıya patlayacağını bildiğim için KDV indirimlerinden yararlanmak istedim. Tekrar belirteyim, sizlerden istediğim bu sistemin KDV indirimiyle toplamda kaç TLye geleceği. Cidden bana bu konu hakkında yardımcı olacak birine ihtiyacım vardı ve bende sizlere danışmak istedim. Yardımcı olacak arkadaşlardan Allah şimdiden razı olsun. Iyi günler dilerim.

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,613
Windows 10 key alırsınız, 1750 TL ona vermeye gerek yok. İnternette 40-50 TL. He bana sorarsanız da bu sistem abartı olmuş. PSU için o kadar para vermeye gerek yok. 850W Gold bir PSU çok rahat işinizi görür zaten. Boşuna yani o kadar parayı verirsiniz. O monitörü önermem şahsen. Çok daha kaliteli 2K çözünürlükte 2 tane monitör alırsınız daha iyi olur bence. Depolama alanı size kalmış tabi. Sıvı soğutucuya da o kadar para veriyorken Asus öneririm. İşlemciyi de yeni çıkacak 4. nesil Ryzen işlemcileri bekleyin derim. Keza ekran kartları da yenilenecek. AMD'nin yeni RX serisi ile NVIDIA'nın yeni kartları yaza tanıtılmış olur. Çok acele etmeyin anakart, ekran kartı ve işlemci için benim tavsiyelerim bu yönde.

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
ryzen 9 3900x almanızı öneririm

İntel AMD nin gerisinde.

Bide windowsa o kadar para verme.

İsosunu internetten indirip kur bide internetten 25tlye fln. key al.

NOT: bütçeniz kaç tl?

Chilles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Windows 10 key alırsınız, 1750 TL ona vermeye gerek yok. İnternette 40-50 TL. He bana sorarsanız da bu sistem abartı olmuş. PSU için o kadar para vermeye gerek yok. 850W Gold bir PSU çok rahat işinizi görür zaten. Boşuna yani o kadar parayı verirsiniz. O monitörü önermem şahsen. Çok daha kaliteli 2K çözünürlükte 2 tane monitör alırsınız daha iyi olur bence. Depolama alanı size kalmış tabi. Sıvı soğutucuya da o kadar para veriyorken Asus öneririm. İşlemciyi de yeni çıkacak 4. nesil Ryzen işlemcileri bekleyin derim. Keza ekran kartları da yenilenecek. AMD'nin yeni RX serisi ile NVIDIA'nın yeni kartları yaza tanıtılmış olur. Çok acele etmeyin anakart, ekran kartı ve işlemci için benim tavsiyelerim bu yönde.
Bu önerinizi dikkate alacağım, teşekkür ederim :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

ryzen 9 3900x almanızı öneririm

İntel AMD nin gerisinde.

Bide windowsa o kadar para verme.

İsosunu internetten indirip kur bide internetten 25tlye fln. key al.

NOT: bütçeniz kaç tl?
Windows işini internetten alabilirim evet burda çok pahalıya satıyorlar. Bütçe olarak 60.000TL kadar bütçem var fakat KDV indiriminden de yararlanmak isterim şahsen çünkü çok iyi indirimler oluyor. Kaliteli bir PC dizmek istiyorum yani beni 5-6 yıl rahat götürebilen. O yüzden sizin parça önerileriniz benim için daha önemli. Bu işte yeni olduğum için pek bi bilgim yok. Önerileriniz için teşekkür ederim, iyi günler.

Son düzenleme:

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Rendermı yapacaksınız , oyunmu oynayacaksınız?
Bu önerinizi dikkate alacağım, teşekkür ederim :)

Windows işini internetten alabilirim evet burda çok pahalıya satıyorlar. Bütçe olarak 60.000TL kadar bütçem var fakat KDV indiriminden de yararlanmak isterim şahsen çünkü çok iyi indirimler oluyor. Kaliteli bir PC dizmek istiyorum yani beni 5-6 yıl rahat götürebilen. O yüzden sizin parça önerileriniz benim için daha önemli. Bu işte yeni olduğum için pek bi bilgim yok. Önerileriniz için teşekkür ederim, iyi günler.

Yani toplam: 47.138Bin 38Kuruş TL

Son düzenleme:

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612

öyle link atınca gözükmüyo topladığın bilgisayar :D

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Pardon :D

Son düzenleme:

Chilles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Oyun oynayacağım. Bu topladığınız sistem çok güzel,idealinde. Bunu kesinlikle aklımda bulunduracağım hatta alacağım sanırsam :D cevap veren arkadaşlardan Allah razı olsun, hayırlı cumalar dilerim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,613
Oyun için o sistem olmaz. Threadripper işlemciler tekli çekirdekte o kadar güçlü değil, sunucu sınıfı işlemciler bunlar. 4. nesil Ryzen işlemcilerin çıkmasını bekleyin derim.

Chilles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Oyun için o sistem olmaz. Threadripper işlemciler tekli çekirdekte o kadar güçlü değil, sunucu sınıfı işlemciler bunlar. 4. nesil Ryzen işlemcilerin çıkmasını bekleyin derim.
Tamamdır 4. Nesil Ryzen'leri bekleyeceğim, teşekkür ederim.

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591

Chilles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hocam Bu ?

bencede bekle ama çıktına bu sisteme ekleyip alabilirsin.
Bu da kesinlikle aklımda olacak. Çok güzel bir sisteme benziyor. Teşekkür ederim :)

Bu kadar ilgi vereceğiniz aklıma gelmezdi. Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. PC önerileri olanlar önermeye devam edebilir.

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Birde ekran kartını sonradan 2 tane yapabilirsiniz,
Bu da kesinlikle aklımda olacak. Çok güzel bir sisteme benziyor. Teşekkür ederim :)

Bu kadar ilgi vereceğiniz aklıma gelmezdi. Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. PC önerileri olanlar önermeye devam edebilir.

max. 4 ram alabilirsiniz.