Yeni adresi yeni sekmede açmak

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Merhaba,

Bugün kullanmaya başladım Opera'yı, eklentileri Firefox'a göre bol değil, ama idare ediyor. Şimdilik gayet hızlı.
Bulamadığım bir özellik var:
Sekme açık ve aktifken adres çubuğuna bir adres girip enter tuşuna basınca adresi mevcut sekmede açıyor. Aynı durum arama yaparken de oluyor. Bu işlemleri yeni sekmede yapmasını istiyorum. Var mıdır bir yolu?

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Shift + Enter yap.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
dediğin özellik hangi tarayıcıda var ki zaten merak ettim, o sekmenin adres satırına yazıyorsan o sekmede açacak tabiki

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
normalde enter'a basınca içinde bulunduğun sekme değişir, adres çubuğunun sonundaki ileri butonuna farenin tekerleğiyle tıklarsan senin dediğin oluyor ve başka sekmede açılıyor

operada da darknessin dediği gibi yapman gerek

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Her tarayıcıda emektar Firefox ve özelliklerinin aranması ne kadar hoş.
Firefox sayesinde diğer tarayıcılar da kullanıcılarına gerçek manada kolaylık sağlıyor ve sağlayacak. :)

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Evet, Tabmixplus'ta varmış öyle bir özellik.
Araçlar Tab MixPlus Tercihleri/Olaylar/Sekma Açma/ kısmında Bunlardan bağlantılar yeni sekmede aç bölümü var. Orada Adres çubugu, bağlantılar arama çubuğuu kutucukları var.
Opera'da da böyle bir eklenti olsaymış tam süper olacakmış :)

--- Mesaj Güncellendi ---

Her tarayıcıda emektar Firefox ve özelliklerinin aranması ne kadar hoş.

Firefox sayesinde diğer tarayıcılar da kullanıcılarına gerçek manada kolaylık sağlıyor ve sağlayacak. :)

Firefox'u 3 sürümünden beri kullanıyorum. Ama biliyor musunuz, bugün Opera'ya geçince fare'nin tekerlek dönüşünü kısmak zorunda kaldım. O kadar hız farkı vardı yani. Firefox'da 9, Opera'da 10 eklenti kullanıyorum. Görev yöneticisine bakıyorum, ikisi de neredeyse aynı miktarda Ram kullanıyor, ama yine de Opera daha hızlı cevap veriyor, takılmıyor. Benim gözlemim bu :)

greench

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu söylediğiniz diğer web tarayıcıları için de geçerli. Sonuca bakarsak bütün tarayıcıların birbirini geliştirmesi gibi bir durum ortaya çıkıyorki kullanıcı için en önemlisi bu gibi geliyor bana.

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ayarlar/Tercihler/Gelişmiş/Sekmeler kısmında, "Açık sekmeyi yeniden kullan"ın yanındaki kutucuğu boşaltınca, sağ tık yapıştır ve git komutu ile girilen adres ya da arama metinlerini yeni sekmede açıyor. Ayrıca Yer imlerindeki her hangi bir linki tıkladığınızda da yeni sekmede açıyor. Arama kutucuğuna metni yazıp arama yaptırdığınızda da yeni bir sekmede açıyor. Sadece adres çubuğuna adres yazıp enter tuşuna basınca yeni sekmede açmıyor. Onu da shift+Enter'la halledecez artık :)
Orta tekerlek ayarı Ayarlar/Tercihler/Gelişmiş/Kısayollar içinde var evet. Hatta önde, arkada veya sekme yerine pencerede açma seçenekleri bile var.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
ie9 opera firefox chrome hepsi PC'imde yüklü durumda hepsinin bir yandan eksiği var
opera facebookta kasma yapıyo
firefox facebokta bi video izlerken facede resim açınca videoyu durduruyo
ie9 gerçekten hızlı ama bazı sitelerde çökme yapıyo neyseki sadece çöktüğü sayfayı yeniliyo
chrome da hızlı ama sayfa çökmeleri fazla ve facebook ta mesaj yazııp entera basınca bazen yollamıyo 1-2 saat sonra açınca düzelmiş oluyo :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hiç kimsenin maxthon kullanmaması çok tuhaf. boşunuza kendinizi yoruyorsunuz bunlarla. 4. sürümü tavsiye ederim