[Yeni - 2010] Hangi işletim sistemi ?

Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz ?

• Windows XP

Kullanılan: 46 18.9%
  • Windows 7

Kullanılan: 138 56.8%
  • Windows Vista

Kullanılan: 13 5.3%
  • Linux

Kullanılan: 11 4.5%
  • Pardus

Kullanılan: 13 5.3%
  • Ubuntu ve türleri

Kullanılan: 15 6.2%
  • Mac OS X

Kullanılan: 7 2.9%

• Kullanılan toplam oy
    243
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
O zaman moderatör olarak gereğini yapın sayın modum. :)

Bu anket bu sefer dursun, önümüzdeki aylarda yenilerken yeni anketi ben açarım...

Biz toplama yapmayı bildiğimize göre sonuçları doğru yorumlayabiliriz. Şimdi arkadaşın hevesini kırmayalım. :wink: :D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Windows 7 gerçekten iyi ancak günümüze kadar gelmiş geçmiş en kararlı,en performanslı,en kolay işletim sistemi MAC OS X Snow Leopard....

Denemenizi tavsiye ederim...

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
MAC OS X Snow Leopard....

+++ katılıyorum

en kararlı demek yanlış olabilir.. bkz
(10.6 sürümünde guest ile giriş yapıldığında tüm kişisel dosyalar geri gelmeyecek şekilde siliniyordu.)
(10.6.2 sürümünü kararlı ama en kararlı işletim sistemi mi tartışılır..)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Windows 7 gerçekten iyi ancak günümüze kadar gelmiş geçmiş en kararlı,en performanslı,en kolay işletim sistemi MAC OS X Snow Leopard....

Denemenizi tavsiye ederim...

Ana! ALMİ? Sen misin bu? :D

Sen niye şimdi MacOS dedin? Merak ettim. :)

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
şoktayım şu an dışarı cikcam karlarin ustune yatcam sonra yeniden gelip bakcam bu sayfaya.almi beni sasirttin

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arkadaşlar Windows'u severim ancak Mac'in sadece ve sadece Adobe programlarındaki hızını seviyorum mecburen her zaman bende Mac kurulu oluyor.Sadece tasarım yapacağım zamanlar kullanıyorum.. Windows 7 den sonra sildim ancak bir ara Snow Leopard'ı deneyeyim dedim.İlk defa MAC in içinde kalmadım istediğim şeyi hemen buldum.

Snow Leopard' ta bir kaç sorun var ancak iyi bir sistem...

Fakat Apple kadar gıcık olduğum bir şirket yok:D Bu nedenle sonuna kadar iatkos kullanın :D:D

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
apple'in nesli tükenmekde olan bir hayvana dikkat çekmek istemesi güzel fakat
windows kadar geniş yazılım-oyun desteği olmayan bir sisteme 1.5-4 milyar arası para vermek gereksiz..

++iatkos,idebian,ipc,kalyway vs...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
apple'in nesli tükenmekde olan bir hayvana dikkat çekmek istemesi güzel fakat
windows kadar geniş yazılım-oyun desteği olmayan bir sisteme 1.5-4 milyar arası para vermek gereksiz..

++iatkos,idebian,ipc,kalyway vs...
Kullanım amacına bağlı Photoshop gibi programlar için Macintosh şart.İşi kısaltıyor.Zaten bende verelim demedim:D PC üzerinde kullanın dedim:D

Apple'a para verilmez..

Not=Arkasında Apple olduğu için Iphone bile almadım...

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Windows xp ve windows 7 her ikisinide kullanıyorum...

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
forza apple diyom ben apple'ın o muhendislik harikası urunlerini seviyom begeniyorum macbooklara bakarsaniz ayni ozellikteki bir pc kalinligyla macbook arasinda ne kadar fark var.bir mac de fan diye bir sey yoktur fan sesi duymaniz cok zordur nedeni ise steve jobs budizm mi neydi öyle bir dine inanıyor ve yoga moga felan yaparken fan sesi rahatsız ediyor ve bir uzman adama gidiyor bilgisayardan bu fani kaldir sana bilmem ne kadar para ve fani kaldirttiriyor.daha apple sevmemin cok sebebi var ama iste simdilik bunla idare edin:D tabi isteyen begenmez herkes apple alanları zengin felan diye dusunuyor ama ben zengin degilim.iphoneumda yok sadece bir macbookum var su an 19 yasindayim ilk sahsi bilgisayarim.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
forza apple diyom ben apple'ın o muhendislik harikası urunlerini seviyom begeniyorum macbooklara bakarsaniz ayni ozellikteki bir pc kalinligyla macbook arasinda ne kadar fark var.bir mac de fan diye bir sey yoktur fan sesi duymaniz cok zordur nedeni ise steve jobs budizm mi neydi öyle bir dine inanıyor ve yoga moga felan yaparken fan sesi rahatsız ediyor ve bir uzman adama gidiyor bilgisayardan bu fani kaldir sana bilmem ne kadar para ve fani kaldirttiriyor.daha apple sevmemin cok sebebi var ama iste simdilik bunla idare edin:D tabi isteyen begenmez herkes apple alanları zengin felan diye dusunuyor ama ben zengin degilim.iphoneumda yok sadece bir macbookum var su an 19 yasindayim ilk sahsi bilgisayarim.
Apple ürünlerini alabilecek kadar zenginim ancak Apple ürünlerinin hiçbir Mühendislik harikası değil!

Macintosh konusunda sadece ve sadece Adobe'nin Apple'ı sevmesiyle ayakta durabiliyor yoksa Macintosh işletim sistemi veya Macbook'lar ,MAc Pro lar kullanılmaz.

Not=Adobe programları dışında herhangi bir amaç için MAC kullanan bir doktora görünmeli.Çünkü bir amacı veya fazla performansı yok....

Geniş program desteği olmadıktan sonra hepsi yalan....

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
o senin dedigin eskidendi simdi tum windows programlarinin mac icin aynisi yada yerini tutabilecek bir program vardır google a yyaziyosun cikiyor.ha illa o programi kullancam diyosan bootcample windows kuruyosun paralel yada degisik programlar sayesinde o programi macde kullanabiliyosun.hangi isletim sistemli bilgisayar 20 30 sniyede acilip 4 saniyede kapanir.hangi bilgisayarda touchpad 4 parmak algilar 3 parmak algilar rotate yapabilir pnich yapabilir.hangi laptobun sarjı 5 saat gider.hangi laptopda klavye isiklandirmasi sayesinde karanlik ortamlarda rahat rahat yazi yazabiliyosunuz.ve macin goruntu kalitesinden bahsetmiyorum bile.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
o senin dedigin eskidendi simdi tum windows programlarinin mac icin aynisi yada yerini tutabilecek bir program vardır google a yyaziyosun cikiyor.ha illa o programi kullancam diyosan bootcample windows kuruyosun paralel yada degisik programlar sayesinde o programi macde kullanabiliyosun.hangi isletim sistemli bilgisayar 20 30 sniyede acilip 4 saniyede kapanir.hangi bilgisayarda touchpad 4 parmak algilar 3 parmak algilar rotate yapabilir pnich yapabilir.hangi laptobun sarjı 5 saat gider.hangi laptopda klavye isiklandirmasi sayesinde karanlik ortamlarda rahat rahat yazi yazabiliyosunuz.ve macin goruntu kalitesinden bahsetmiyorum bile.
Benim Windows 20 saniyede açılıyor 6 saniyede kapanıyor.. :D

O saydığın özelliklerin hepsi üreticileri ilgilindiriyor. Yani bu konu ile alakasız....

Edit=Ben MAC OS X ten bahsediyorum.Sen MAC'lerden bahsediyorsun:D:D:D:D:D:D

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
win-7 den önce kesinlikle xp di tercihim.
Fakat son 1 senedir kesinlikle win-7...Onun üzerine tanımıyorum.
Kıssadan hisse:Vehbi koça sormuşlar sayın koç sizce günümüzde hangi işi yaparsak iyi para kazanırız?
Vehbi koç cevap verir;Ya herkesin yaptığı işi yapın yada hiç kimsenin yapmadığı işi...
Şimdi burdanda anlaşılacağı üzere hiç kimsenin kullanmadığı bi işletim sistemi yok.O nedenle çoğunluğun gittiği yoldan gitmek en mantıklısı...WİNDOWSA devam...

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
hayir sen dedin ya apple sevmiyom diye ben ondan maclerden bahsettim.benim dedigim sureler neredeyse bütün maclerde gecerlidir.senin bilgisayarin iyidir yada fazla program yoktur cunku windows yuklu cogu bilgisayarda gordugum bu acilis suresinin artmasi hatta bazi blgisayarlarda cok zor kapanma gibi seyler de gordum.
edit benim bilgisyarimda su an 80 tane felan program var yukluyom silmiyom.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Linux - Ubuntu Ve Pardus aynı şeyler değilmiki zaten arkadaşLar ?

Yani her üçüde zaten linux ayrı ayrı kategorize etmenin manası yok diye düşünüyorum... Yani kastettiğim şey Windows Mac Ve Linux diye ayırsaydık daha doğru olurdu..Neyse tabikide Windows7 benim tercihimde.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Linux - Ubuntu Ve Pardus aynı şeyler değilmiki zaten arkadaşLar ?

Yani her üçüde zaten linux ayrı ayrı kategorize etmenin manası yok diye düşünüyorum... Yani kastettiğim şey Windows Mac Ve Linux diye ayırsaydık daha doğru olurdu..Neyse tabikide Windows7 benim tercihimde.

Bu konuşuldu. :) Biraz geriye dönük mesajları tararsan görürsün. :wink:

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
bencede fazla kullanılmayan bir sistemi kategorilere ayırmanıza gerek yokdu..
sadece linux seçeneği olsa yeterdi.. mac linuxdan daha çok kullanılıyor..
Mac os 'u niye ayırmadınız ?
Mac OS X Tiger
Mac OS X Leopard
MAC OS X Snow Leopard vs..

edit : bu apple da hep hayvan ismi koyuyormuş yahu yakında alttakilerde çıkabilir..
Mac OS X Atom Karınca
Mac OS X Tom ve Jerry
Mac OS X Tweety vs...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
bencede fazla kullanılmayan bir sistemi kategorilere ayırmanıza gerek yokdu..
sadece linux seçeneği olsa yeterdi.. mac linuxdan daha çok kullanılıyor..
Mac os 'u niye ayırmadınız ?
Mac OS X Tiger
Mac OS X Leopard
MAC OS X Snow Leopard vs..

edit : bu apple da hep hayvan ismi koyuyormuş yahu yakında alttakilerde çıkabilir..
Mac OS X Atom Karınca
Mac OS X Tom ve Jerry
Mac OS X Tweety vs...

Linux zaten bir işletim sistemi değil. Katılıyorum sana, ankette bu şekilde olmamalıydı hiç. :)

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
İşletim sistemi değil fakat Linux tabanlı sistemler anlamında kullanıyoruz..
İşletim sistemlerini saysak geçen senin dediğin gibi 300 tane türü varmış..
300 tane buraya ekleyemeyeceğimiz için günümüzün en sık kullanılanları eklesek yeterdi..

Linux tabanlı sistemler
XP-Vista-7
Mac OS X 10.5-10.6 gibi...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
300 tane buraya ekleyemeyeceğimiz için günümüzün en sık kullanılanları eklesek yeterdi..

Ubuntu
XP-Vista-7

Bu konuyu bu şekilde uzatmayalım, bir daha ki başlığı açtığımızda nasıl düzenleyeceğimize karar verdik zaten. Tartışmanın anlamı var mı? :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Ubuntu
XP-Vista-7

İşletim sistemi kavramı aslında şudur: Bilgisayarın açılmasından itibaren devreye giren, donanımların çalışmasını ve ilişki içerisinde olmasını sağlayan yazılımlar bütünü. Anakartla diğer donanımların ilişkisi gibi. Bu sebeple Ubuntu, Pardus vb birer işletim sistemidir ama Linux, bu sistemlerin çekirdeğine verilen isimdir. Ankette ise Linux Dağıtımları olarak bir seçenek olsaydı, iyi olurdu. Bu durumda Windows için de sadece Windows, MacOS için de sadece MacOS yazılmalıydı; sürümleri değil.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Linux tabanlı sistemler

olarak değiştirmiştim orayı..

sizin dediğiniz gibi de olabilir fakat
windows xp-7-vista en çok kullanılan sistemler olduğu için ayırmak daha mantıklı..

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Cloakangaged kardeşim burada sadece Linux seçeneği olmaz zaten açıklamışlar:D

Ona bakıyorsan Linux ile MAC 'in çekirdeğide aynı :D Unix:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...