YemekSepeti, Windows 10 uygulamasını yeniledi

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
21 Mayıs 2008
Mesajlar
858
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
VY6Emv.png

Herkese merhaba,
2.06.2016 tarihi itibariyle YemekSepeti’nin Windows 10 platformuna ait uygulaması baştan aşağı yeniden yazılarak yenilendi. Eski uygulama UI olarak Microsoft Modern’in ilk halini temel almıştı ve kabul etmemiz gerekiyordu ki kullanıcı için iyi bir UI değildi. Şimdi yenilenen Universal UI’ı temel alarak yenilenen uygulama kullanım olarak çok daha iyi bir deneyim sunuyor. Ayrıca eski uygulamadaki bir çok eksik fonksiyon şu anda uygulamaya eklenmiş.

Ana Sayfa
YbJ44k.png

Uygulamanın ilk ekranı tamamen temiz ve sadece ihtiyacınız olanları elinizin altına konumlandırılacak şekilde tasarlanmış.

Yenilenen YemekSepeti uygulaması diğer platformlardaki uygulamalara artık çok daha fazla benziyor. Yenilenen uygulamada tıpkı web sitesi gibi karşınıza ilk başta YemekSepeti tarafından belirlenmiş fırsatlar ve daha önceki siparişleriniz yer alıyor. Böylece tarayıcıyı açıp adres satırına adresi girmek ya da arama motorundan sorgu yapıp siteye ulaşmak yerine sadece Windows uygulamasını başlatarak daha hızlı sipariş verebilirsiniz. Sipariş vermek için ilk iki adımı kaldırıp uygulama ile artık daha hızlı sipariş verebilirsiniz.

ZdJYmV.png

Daha fazlasına mı ihtiyacınız var? Sol menüyü kullanarak çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

Sipariş vermek
o79Eo9.png

Arama sonuçları uygulamada çok daha derli bir şekilde gözüküyor. Eğer bir filtreleme kullanmak istiyorsanız sağ üstteki filtreleri kullanabilirsiniz.

YemekSepeti’nin web sitesinden sipariş verirken restoranları sıralamak için boş sorgu girerek arama yapmak zorunda kalıyoruz. Bu benim için her zaman saçma geliyordu. Ben genellikle ne yiyeceğime restoranları gördükten sonra karar veriyorum. Bu esnada boş sorgu girerek arama yapmak bence mantıksız geliyordu. Bunun yerine web sitesinde her zaman “Restoranları sırala” gibi bir buton olmasını tercih ederdim.

Uygulamada bu mantık web sitesindekinden çok uzak değil. Biliyorsunuz web sitesinde arama formunun başında önce selection olarak semt seçme kısmı bulunmakta. İşte yeni uygulamada da sistem bunun üzerine kurulmuş. İlk olarak semt seçiyoruz, fakat seçim yaptıktan sonra restoranlar otomatik olarak sıralanarak geliyor. Web sitesinde semt otomatik olarak seçili fakat siz sorguyu gerçekleştirmeden sonuçları göstermiyor sistemin tasarımı gereği. Uygulamada en azından sadece semt seçimi yaparak bu kısmı biraz daha anlamlı kılmışlar.

l19Emr.png

Restoranlar hakkında ilk ulaşmak istediğiniz bilgiler yeni uygulamada en üstte tutulmuş.

Şimdilik yazım bu kadar. Bu henüz ilk bakış değerlendirmesiydi. Uygulamayı daha fazla kullandıkça eksikliklerini de fark edip yazıma ekleyeceğim.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Kaynak belgeyi kullanarak Facebook üzerinden tartışmaya katılabilirsiniz.
 
Üst