Yedi Duygusal Tuzak

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Psikologlar, en yakınımız bile olsa insanların bizi kullamak için dygusal tuzak kurduklarını söylüyorlar. Bunlar gündelik iletişimin akışı içinde çoğunlukla masum tuzaklar. Bir de bizden bir şeyler koparmak isteyenlerin kurdukları duygusal tuzaklar var ki, işte bunlara dikkat etmek lazım. Biz size bunların ipuçlarını verelim, gerisi size kalmış. Önce tuzağın cinsi, sonra kamulaj cümlesi. Buyurun:

1 Suçluluk: " Bunları senden duyduğuma inanmıyorum. Bunu nasıl söyleyebilirsin?"

2 Gözdağı: " Bu senin için son şans. Benden daha fazla destek bekleme."

3 Pohpohlama: "Senin gibi zeki ve akıllı biri bu işin üstesinden kesin gelir. Sen olmadan işler yürümüyor."

4 Korku: "Böyle giderse tüm kazandıklarını kaybedebilirsin. İşleri yoluna koymak için bu son şansın, neden riske atıyorsun?

5 Meark: "Bak, dünyaya bir kere geliyorsun. Dene. Her zaman geriye dönebilirsin." "Denemeden bilemezsin. Belkide sonucu görmediğin için hep pişmanlık duyacaksın."

6 Sevilme isteği: "Herkes senden bunu bekliyor. Eğer bu işi başaramazsan, herkes için büyük bir hayal kırıklığı lacak."

7 Sevgi sömürüsü: "Beni sevseydin...." diye başlayan tüm cümleler...

Bir Not: Siz yine de sevdiklerinizin kahrını çekmeyi ihmal etmeyin . Bazen görmemek, duymamak hatta aldanmak daha güzel sonuçlar verir.

Semerkand Dergisi
Ocak 2009

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
duygusal sömürülerden hiç hoşlanmam....

yapmadığım şeyin bana yapılmasını da istemem...

x-sabo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu Cümleler Bana Normal Geldi.Çünkü Hep Karşımızdakine Suç Bulmamalı Birazda Kendimizde Aramalıyız. Biz Yapmıyor Muyuz.Şahsen Bazılarını Kendim Yapıyorum.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
zaten yazı içinde bunlar gündelik iletişimin içinde masum tuzaklar diyor...
ancak bazı kişiler aynı cümleleri masum bir şekilde değil bizi kullanmak için söylüyor olabilir bunlar konusunda uyanık olmak gereklidir diye düşünüyorum :)

x-sabo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet O Yönde Haklısınız. Fakat İçimizde Böyle Tuzakları Masum Yönde Yapmayanlarda Vardır Diye Öyle Söyledim ;))

szaim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Duygusallık genelde zayıflıktır..

Junas

Doçent
Reaksiyon puanı
7
zaten hep bu cümle bitirir. o zaman hep erkekler güçlü dimi .duygu bizi hayvanlardan ayıran en büyük farklardan biridir ya bunu unutmayalım!
Tuttum bu lafı..
Ayrıca duygusallık zayıflıktır diyen arkadaşa söylüyorum.Bu kişiden kişiye değişir.Ha sen duygusuzsan saygı duyarım;)

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
duygusallık farklı şeydir, duygu sömürüsü farklı şeydir...

duygu sömürüsünü adet haline getirmiş insanların duygusal olduğunu düşünmüyorum...tam tersi mantıklarını kullanarak menfaatleri doğrultusunda karşısındaki insanı yönlendirme çabası içinde bulunurlar bu tip hareketlerle...

duygusal olmak güzel şeydir,ama abartıp sömürmek ayıptır yahuu artık :D

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
duygusallık farklı şeydir, duygu sömürüsü farklı şeydir...

duygu sömürüsünü adet haline getirmiş insanların duygusal olduğunu düşünmüyorum...tam tersi mantıklarını kullanarak menfaatleri doğrultusunda karşısındaki insanı yönlendirme çabası içinde bulunurlar bu tip hareketlerle...

duygusal olmak güzel şeydir,ama abartıp sömürmek ayıptır yahuu artık :D

:icon_: