Soru Ydt için sizce dershaneye gitmeye gerek var mı?

semih_12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani evde tek başıma 60 net gelmez mi yada daha azı yani illa yüksek net bir yere kaydolmam gerekiyor mu?

Sybicort

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Sınava 2019'da girdim sadece ilk 1 veya 2 ay bir yere gitmiştim dershaneye. Ondan sonra ayrılmam gerekti ve kendim devam ettim çalışmaya. Bazen okulda dersler sonrası kursumuz oluyordu hocamızla bir tek ona kalıyordum. YDT netini yüksek yapmanın en temel şeyi BOL BOL soru çözmek, farklı kelimeleri görüp, öğrenmek bana kalırsa. Soru çözdükçe gerek reading kısımları, gerek diğer kısımlar rahatlıkla halledilebilir. Grammar çalışmayı da aksatmamak lazım elbette.

semih_12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sınava 2019'da girdim sadece ilk 1 veya 2 ay bir yere gitmiştim dershaneye. Ondan sonra ayrılmam gerekti ve kendim devam ettim çalışmaya. Bazen okulda dersler sonrası kursumuz oluyordu hocamızla bir tek ona kalıyordum. YDT netini yüksek yapmanın en temel şeyi BOL BOL soru çözmek, farklı kelimeleri görüp, öğrenmek bana kalırsa. Soru çözdükçe gerek reading kısımları, gerek diğer kısımlar rahatlıkla halledilebilir. Grammar çalışmayı da aksatmamak lazım elbette.
Yani hocam bu dediğiniz sorduğum soruya cevap mı? Gitmesem de kendi başıma hallerdebilirim yani kelime eksiğim var ve gramer konularından hocamız da çok ödev verdiği için yetişmiyor çoğu zaman maalesef çeviri sadece düzenli yapıyorum birde ben ing öğretmenliği yerine başka bir bölüm hedefliyorum ing göre daha düşük ydt neti siz şuan ne yapıyorsunuz? Dilden mi devam ettiniz?

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,633
12. sınıf dil öğrencisiyim, dershaneye hiç gitmedim ve öyle abartılı şekilde YDT çalışan biri de değilim. Ancak netlerim genelde 75-80 civarında geliyor. Netleri artırmak için yapman gereken şey, bol bol farklı kaynaklardan soru çözmek. Örnek vermem gerekirse, biz 11. sınıfta aşırı gereksiz zor olan Win To Win denemelerini çözüyorduk ve maksimum 60 net falan yapabiliyordum. Bir süre sonra deneme çeşitliliğini artırınca netlerim de artışa geçti. Kendini 'Bu deneme zaten kötü.' diyerek sınırlama; kötü denemeyi de gör, iyi denemeyi de. Ama dediğim gibi, bol deneme çözmelisin.

Bunun dışında kelime çalışmak için çözdüğün denemelerde çıkan bilmediğin kelimeleri her gün görebileceğin (Sırama yazıyorum ben genelde.) bir yere yaz ve gün içinde 1-2 defa oku. Yavaş yavaş beynine oturacaktır. Özellikle temelin sağlamsa düzenli deneme çözerek 1 ayda 60-70 netlere çıkabilirsin.

Sybicort

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Yani hocam bu dediğiniz sorduğum soruya cevap mı? Gitmesem de kendi başıma hallerdebilirim yani kelime eksiğim var ve gramer konularından hocamız da çok ödev verdiği için yetişmiyor çoğu zaman maalesef çeviri sadece düzenli yapıyorum birde ben ing öğretmenliği yerine başka bir bölüm hedefliyorum ing göre daha düşük ydt neti siz şuan ne yapıyorsunuz? Dilden mi devam ettiniz?
Dostum anlattığım şeyleri kendine kıyas ederek gidip gitmemene karar verebilirsin. Söylediğim şeyleri yapamayıp bireysel çalışamayacaksan dershaneye gitmen belki düzen kurmana yardımcı olabilir. Fakat bireysel olarak bunları yapabileceksen gerek olmadığını belirtiyorum. 2024 yılında öğretmenlik bölümünden mezun oldum. Anlattığım şeyleri kendim yaparak da dershane olmadan 70net yapabildim sınavdan.