selim toprak
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Yazılımı nasıl öğrenebilirim ve nasıl sürdürmeliyim? Sizin yorumunuzu bekliyorum
Son düzenleyen moderatör:
Benim aklımda olan oyun tasarlama ve yapay zeka destekli programlar yapmak ve kod yazmayi öğrenmek( yani nasıl kod yazılacağı i ve nerede kullanacağımı ogrenmek ve onları bir çok yerde kullanmak olacak) cevabınız için teşekkür ederim çok bilgilendirici oldu tavsiyenize uyucam ALLAHA EMANET OLUN.Html, css le başlayip python la gelişip c, c#, c++ dillerinde ilerleyip assembly ile şahlanabilirsin
Ücretsiz eğitimler için youtube ve udemyde bazi ucretsiz kurslar var bir milyon istihdam projesinede kaydolabilirsiniz
Udemyde bir miktar oara ayirarak çok kaliteli eğitimlere sahip olabilirsiniz
Tam olarak aklinizda ne var?
Oyun geliştirme, program yazma, frount end ve beck end web geliştirme?
Daha faydali bir yol haritasi çizebilmemiz için detay vermelisiniz
Cevabınız için teşekkür ederim ALLAHA EMANET OLUNönce algoritma mantığını öğrenmen sonra html css c# ardından c++ a geç javada öğrensen iyi olur (algoritmayı kavrayamazsan hiç bişey yapamazsın algoritma kavramak için görsel programlama da kolaydır)
sendeBenim aklımda olan oyun tasarlama ve yapay zeka destekli programlar yapmak ve kod yazmayi öğrenmek( yani nasıl kod yazılacağı i ve nerede kullanacağımı ogrenmek ve onları bir çok yerde kullanmak olacak) cevabınız için teşekkür ederim çok bilgilendirici oldu tavsiyenize uyucam ALLAHA EMANET OLUN.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Cevabınız için teşekkür ederim ALLAHA EMANET OLUN
Html, css le başlayip python la gelişip c, c#, c++ dillerinde ilerleyip assembly ile şahlanabilirsin
Ücretsiz eğitimler için youtube ve udemyde bazi ucretsiz kurslar var bir milyon istihdam projesinede kaydolabilirsiniz
Udemy'e gerek olduğunu bile düşünmüyorum. YouTube'da tüm dillerin Türkçe ve İngilizce ve diğer bir çok dilde sürüsüyle içerik üreticisi var. İngilizceniz iyiyse kullanabileceğiniz bir sürü kaynak var heryerde.Html, css le başlayip python la gelişip c, c#, c++ dillerinde ilerleyip assembly ile şahlanabilirsin
böyle olmaz zaten benim amacım ne yönünde çalışmak istediği idi cevabını yeni gördüm onun için c#, c++ c, unreal engine, unity gibi dillere yönelmeliH-hocam..
Ekli dosyayı görüntüle 182939
Ayni bunun gibi olmus.. Butun dilleri ogrenmenin bir mantigi yok.
Tabi kisinin tercihi ancak, html css gibi isaretleme dilleri ile Web alaninda projeler uretilebilir,
C veya C++ bunlarin kullanim alani cok genis neredeyse hersey yapilabilir ancak dusuk seviye diller
dusuk seviyeli islemler gerektirecek programlar icin uygun olacaktir.
Benim fikrimce web icin html css ile baslanabilir veya normal programlamayi ogrenmek istiyorum, ister web sitesi yazarim ister bir GUI program yazarim yada CLI uzerinden calisan tool yazarim diyorsaniz ve
ogrenmesi okumasi kolay olsun diyorsaniz Pyhon guzel olur.
Assembly ne alaka cozemedim yani C++ falan ogrenmesi kavramasi zaten uzun zaman alan bir is
hele Asm ogrenmenin zorlugunu tahmin bile edemiyorum yani ihtiyac duyacagini da zannetmiyorum cunku o derece dusuk seviyeli bir programa neden ihtiyac duyarsiniz bilgisayar sistem donanimina erisim gerektiricek bir program yazilacaksa kullanilir ama Asm ogrenmek oyle hoo kanka C ogren sonra Asm gecersin denilecek birsey degil cunku zor ve ogrenmesi cok uzun zaman isteyen karmasik bi yapiya sahip.
udemy çok şart değil fakat lüxte değil ücretsiz kaynakları da yanında zikrettim arkadaşımız kendi bilir değil mi?Udemy'e gerek olduğunu bile düşünmüyorum. YouTube'da tüm dillerin Türkçe ve İngilizce ve diğer bir çok dilde sürüsüyle içerik üreticisi var. İngilizceniz iyiyse kullanabileceğiniz bir sürü kaynak var heryerde.
H-hocam..
Tabi kisinin tercihi ancak, html css gibi isaretleme dilleri ile Web alaninda projeler uretilebilir,
C veya C++ bunlarin kullanim alani cok genis neredeyse hersey yapilabilir ancak dusuk seviye diller
Benim fikrimce web icin html css ile baslanabilir veya normal programlamayi ogrenmek istiyorum, ister web sitesi yazarim ister bir GUI program yazarim yada CLI uzerinden calisan tool yazarim diyorsaniz ve
Assembly ne alaka cozemedim yani C++ falan ogrenmesi kavramasi zaten uzun zaman alan bir is
hele Asm ogrenmenin zorlugunu tahmin bile edemiyorum yani ihtiyac duyacagini da zannetmiyorum cunku o derece dusuk seviyeli bir programa neden ihtiyac duyarsiniz bilgisayar sistem donanimina erisim gerektiricek bir program yazilacaksa kullanilir ama Asm ogrenmek oyle hoo kanka C ogren sonra Asm gecersin denilecek birsey degil cunku zor ve ogrenmesi cok uzun zaman isteyen karmasik bi yapiya
sizin fikriniz olorak hangi uygulamayı kullanmaya başlamalıyim sizce öneriniz ne olurdu öğrenmek için.H-hocam..
hele Asm ogrenmenin zorlugunu tahmin bile edemiyorum yani ihtiyac duyacagini da zannetmiyorum cunku o derece dusuk seviyeli bir programa neden ihtiyac duyarsiniz bilgisayar sistem donanimina erisim gerektiricek bir program yazilacaksa kullanilir ama Asm ogrenmek oyle hoo kanka C ogren sonra Asm gecersin denilecek birsey degil cunku zor ve ogrenmesi cok uzun zaman isteyen karmasik bi yapiya sahip.
Oncelikle hangi alanda uzmanlasacaginiza karar verin mesela web programlama, yapay zeka veya hangi dal olursa sonrasinda o dal icin hangi dil daha uygun olur ona karar vermek icin arastirin. Yapay zeka icin mesela Python tercih edilir, web programlamada js,html,css kullanilmakta. tercihinize gore dilediginiz yerden iyi bir kurs tercih edebilirsiniz. Udemy'de kurs yapan herkes iyi bir hoca diye birsey yok ayrica yorumlari okuyup dogru kursa oyle karar verin. Youtube ve Btk akademi kurslari kisminda acikcasi Udemy'deki kurslar kadar verimli olacagini dusunmuyorum ama eger bulabilirseniz tek tuk guzel kurslar var youtube'de. Btk akademide ise neredeyse cogu dilin kursu var ne kadar verimli bilmiyorum cunku fazla kullanmadim. Aslinda siz ogrenmek icin ugrastiktan sonra hangi kaynak oldugu o kadarda onemli degil, ilerledikce zaten birseyler yerine oturacak eksiklerinizi birden cok kaynaktan yardim alip kapatabileceksiniz. dilin kendi dokumantasyonlarindan bile birseyler kapabilirsiniz..Mesaj otomatik birleştirildi:
sizin fikriniz olorak hangi uygulamayı kullanmaya başlamalıyim sizce öneriniz ne olurdu öğrenmek için.
Ben yapay zeka tasarlamaya dusunuyorum.web tasarlamayi ek gelir olarak kullanmayi hedefliyorum ve bide c,c# ve c++ dileri nerede genelikler kulaniliyo bir bilginiz varmı.Oncelikle hangi alanda uzmanlasacaginiza karar verin mesela web programlama, yapay zeka veya hangi dal olursa sonrasinda o dal icin hangi dil daha uygun olur ona karar vermek icin arastirin. Yapay zeka icin mesela Python tercih edilir, web programlamada js,html,css kullanilmakta. tercihinize gore dilediginiz yerden iyi bir kurs tercih edebilirsiniz. Udemy'de kurs yapan herkes iyi bir hoca diye birsey yok ayrica yorumlari okuyup dogru kursa oyle karar verin. Youtube ve Btk akademi kurslari kisminda acikcasi Udemy'deki kurslar kadar verimli olacagini dusunmuyorum ama eger bulabilirseniz tek tuk guzel kurslar var youtube'de. Btk akademide ise neredeyse cogu dilin kursu var ne kadar verimli bilmiyorum cunku fazla kullanmadim. Aslinda siz ogrenmek icin ugrastiktan sonra hangi kaynak oldugu o kadarda onemli degil, ilerledikce zaten birseyler yerine oturacak eksiklerinizi birden cok kaynaktan yardim alip kapatabileceksiniz. dilin kendi dokumantasyonlarindan bile birseyler kapabilirsiniz..
Benin aklimda olan yapay zeka kodlamak zaten.ek gelir kaynağı oluşturmak için web tasarımı düşündüm.size bir sorum daha var yapay zeka kodlamak için pyhton u onermissiniz pyhton u öğrendikten sonra neye geçmeliyim.bide c,c# ve c++ dileri nerelerde genelikle kullanılıyor bilginiz varmiOncelikle hangi alanda uzmanlasacaginiza karar verin mesela web programlama, yapay zeka veya hangi dal olursa sonrasinda o dal icin hangi dil daha uygun olur ona karar vermek icin arastirin. Yapay zeka icin mesela Python tercih edilir, web programlamada js,html,css kullanilmakta. tercihinize gore dilediginiz yerden iyi bir kurs tercih edebilirsiniz. Udemy'de kurs yapan herkes iyi bir hoca diye birsey yok ayrica yorumlari okuyup dogru kursa oyle karar verin. Youtube ve Btk akademi kurslari kisminda acikcasi Udemy'deki kurslar kadar verimli olacagini dusunmuyorum ama eger bulabilirseniz tek tuk guzel kurslar var youtube'de. Btk akademide ise neredeyse cogu dilin kursu var ne kadar verimli bilmiyorum cunku fazla kullanmadim. Aslinda siz ogrenmek icin ugrastiktan sonra hangi kaynak oldugu o kadarda onemli degil, ilerledikce zaten birseyler yerine oturacak eksiklerinizi birden cok kaynaktan yardim alip kapatabileceksiniz. dilin kendi dokumantasyonlarindan bile birseyler kapabilirsiniz..
Yapay zeka için pyhton kullanılırBen yapay zeka tasarlamaya dusunuyorum.web tasarlamayi ek gelir olarak kullanmayi hedefliyorum ve bide c,c# ve c++ dileri nerede genelikler kulaniliyo bir bilginiz varmı.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Benin aklimda olan yapay zeka kodlamak zaten.ek gelir kaynağı oluşturmak için web tasarımı düşündüm.size bir sorum daha var yapay zeka kodlamak için pyhton u onermissiniz pyhton u öğrendikten sonra neye geçmeliyim.bide c,c# ve c++ dileri nerelerde genelikle kullanılıyor bilginiz varmi
Yapay zeka icin kullanilan en yaygin dil Pyhondir.Ben yapay zeka tasarlamaya dusunuyorum.web tasarlamayi ek gelir olarak kullanmayi hedefliyorum ve bide c,c# ve c++ dileri nerede genelikler kulaniliyo bir bilginiz varmı.
Btk akademiyi kullanabilirsinYazılımı nasıl öğrenebilirim ve nasıl sürdürmeliyim? Sizin yorumunuzu bekliyorum