Yazılımcı İçin Laptop

dokumanx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yazılım mühendisliği okuyacağım laptop lazım (şuan kullandığım MSI'ın eski bir modeli ve yeterli gelmiyor artık) ssd li şarjı çok giden bir almak laptop istiyorum. ASUS N552VW sizce nasıl ? Canlı yayında sormuştum ama yazılımcılar için işletim sistemininde önemli olduğu söylendi.

Ben aynı zamanda arada oyun oynamayıda düşünüyorum. Çünkü o kadar para verip sadece yazılım için kullanır mıyım emin değilim.Apple ürünlerine bu kadar para verip vermemenin ne kadar mantıklı olduğunuda bilemiyorum. Yeni çıkan zenbook 3 te açıkcası kafamı karıştırdı. Ortalama 4, 4-5 bin tl bütçem var. Nedenleri ile birlikte yazılımcı için nasıl bir laptop önerirsiniz yazarsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler :)

mirai

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Nahitciğim çok hızlısın az önce Tweeter daydın. Neyse konuya gelelim. Yazılım işini pek bilmiyorum ama benim kuzen mimarlık için msi dan güzel bir notebook koydu cebe. Yazılım için Apple yarı yolda bırakmaz diye düşünüyorum çok şık cihazlar bu arada. Birde buralarda Tweeter üzerinden bir yazılımcı bul bence ona sor

dokumanx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
vallahi denk gelmiyor bulsam hemen yapışıcam yakasına :D teşekkürler yorumun için :)

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Dediğin bilgisayar sana fazlasıyla yeter artar bile. Render yapmıycaksan sql ve c# yazılımlarına fazla gelir 7 sn açılır. Render yapacaksan eğer ssd kuvvetsiz gelebelir. Grafik bile yaparsın sorun olmaz. Yapay zeka ile ilgili bişey yapıcaksanda yeter ama tam kapasiteli bir ssd olsa daha iyi olur işlemci i5 de alabilirsin bu kadar fazla para vermene gerek yok. Yazılımcı her bilgisayarda çalışandır. Önce kendine yol cizmen lazım ne yapcam diye. Ona kalırsa su arıtma tesisleri için yapcağın yazılımda bu makinada yetmez masaüstü yapmak zorunda kalırsın. Ama sen öğrencisin daha yolun başı bu bilgisayar sana yeter fazla fazla

dokumanx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Çok teşekkürler :) 256 gb ssd varmış idare ederim diye düşünüyorum. Okul boyu yetsinde sonrasına bakarız :)

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Yazılım için son sistem laptopa gerek yok kısaca. Oyun oynamak için diyorsa dedğin olur ama yazılımcı için 4GB ram i5 işlemci SSD ama tam kapasite hızlı olsun. Ekran kartı çok önemli değil grafik için gerekli sadece. 64 GB flash disk ve harici diskin olsun yeter. web tasarım yazılım her şeye yeter

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Yani inşallah hoşuna gider okulu bitrirsin. Aramızda olman iyi bir yazılımcı olmanı temenni ederim. Karşına çok fazla şey cıkıcak yılma ama sana tavsiyem bir konuda yoğunlaş sql mutlaka bil. Sürekli geliştir kendine projeler yap bu dönemde projeler önemli yoksa herkes yazılımcı. Grafiklede uğraşmanı tavsiye ederim çünkü yaptığın yazılımlar için tasarımların daha kaliteli olur.Belki oyun tasarlarsın. Ama dediğm gibi yazılım ve mühendisliğin ucu çok açık bir konuda en iyisi ol bir yazılımı çok iyi öğren. Kolay Gelsin

dokumanx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Teşekür ederim iyi dilekleriniz için :) Son olarak oyun harici düşünürsek bir macbook veya macbook air beni götürür mü merak ediyorum açıkcası

mirai

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Teşekür ederim iyi dilekleriniz için :) Son olarak oyun harici düşünürsek bir macbook veya macbook air beni götürür mü merak ediyorum açıkcası
Ben şahsen bu dönemde Air almazdım. Biraz eskidi gibi. RoseGold pro al[emoji5]

isamaral

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dell m3800 almanı tavsiye ederim kullanıyorum ve şu ana kadar sorunum olmadı kaldıramıyaçağı program yok diyebilirim

mirai

Asistan
Reaksiyon puanı
43
dell m3800 almanı tavsiye ederim kullanıyorum ve şu ana kadar sorunum olmadı kaldıramıyaçağı program yok diyebilirim
Çok güzel bir bilgisayar o. Kendi alanında önemli yere sahip. Peki iş istasyonu bilgisayarlarla oyun oynanır mı adam akıllı. Yoksa işe odaklan bırak oyunu tarzı bir şey mi?
Bu arda dell xps15 9550 lere hastayım incecik çerçeve muazzam bir şey