Yazılımcı arkadaşlar bir bakabilir mi ?

kostanda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikli iyi akşamlar arkadaşlar size bir sorum var ben şimdi yazılım olayına girmek istiyorum hangi dili önerirsiniz php mi .net mi şimdiden teşekkürler

S

SDN Anonim 1

SDN Okuru
Php derim açık kaynak olması ve çok döküman olması dolayısıyla. Daha kolay öğreniliyor ve asp kadar karmaşık değil .

kostanda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sence hangisi birader php .net ?

S

SDN Anonim 1

SDN Okuru
Dotnet artık açık kaynak oldu.

Ezber düşünerek cevaplamışım pardon açık kaynak oldu evet . İki kodlama dilinin de çok büyük avantaj ve özellikleri mevcut.İlk olarak bence PHP ile başlamalı.Sonra net. ve diğer dilleri öğrenmeli.

fatihTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önce php ile başla sonra direk visual basice geç

42Hanimmm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asp öğrenilmesi için ne yapılır çok karşık bence

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Öncelikli iyi akşamlar arkadaşlar size bir sorum var ben şimdi yazılım olayına girmek istiyorum hangi dili önerirsiniz php mi .net mi şimdiden teşekkürler

Sektör de 5 yıldır aktif web yazılımcısı olan biri olarak cevaplayayım.

Kurumsal büyük firmalarda çalışmak istiyorsan .NET veya Java öğreneceksin. PHP o kadar tercih edilmiyor. Bende PHP ile başladım bu işe ama kesinlikle .NET kadar detaylı değil. PHP ile sadece web yazılımı geliştirebiliyorsun, .NET veya Java ile yapabileceklerinin sınırı yok.

Java ile başlayayım dersen hosting vb. konularda sıkıntı yaşarsın, tavsiye etmem. ASP.NET ile başlarsan da web mantığını inan kavrayamıyorsun, masaüstü yazılım yapar gibi web yaptırıyor sana.

Yapman gerekenler;

1. Eğer web yazılımcısı olacaksan sana tavsiyem öncelikle çok iyi HTML öğren (en fazla 1 haftanı alır). Daha sonra iyi derece CSS3 ve tablosuz tasarım öğren. (Bunları öğrendikten sonra bootstrap öğrenirsen sana piyasada avantaj sağlar)

Eğer ilk madde de bulunanları iyi derece öğrendiysen web arayüzünün nasıl yapıldığı konusunda bilgi sahibi olmuş olursun. Şimdi sıra geldi yazılım dili seçmeye. Yukarıda belirttiğim gibi kurumsal alanda Türkiye' de en çok .NET ve Java tercih ediliyor.

Vaktim var diyorsan önce PHP ile başla web mantığını iyice anla, sonra ASP.NET e geç derim. Yok direk .NET ile başlayayım dersen öncelikle GET VE POST mantığını çok iyi kavra ondan sonra başla. ASP.NET, php gibi değildir. İçerisinde webforms, MVC, web api gibi bir çok teknoloji barındırır. Mutlaka WebForms ile başla, bir çok kişi MVC diyebilir ama MVC sana başlangıç için çok ağır gelir, zorlanır yazılımdan soğursun.

42Hanimmm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kmurat teşekkürler fakat bn php html c# biliyorum fakat bunları asp birleştirme mantığını anlamadım
Asp öğrenmek için başka site varmı

kaptann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Direk acikakademi.com sitesine kaydol gerisi gelir. Kaynak sıkıntısı çekmeden C#, Asp ve SQL oğreneblirsin.

begummm94

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar iyi geceler,java gui de basit bir yemek sepeti uygulaması yapıyorum acil bi konuda yardıma ihtiyacım var yardımcı olabilicekler ulaşabilir mi?

algea

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Bana kalırsa Ingilizce'den başla

yunasyus

Profesör
Reaksiyon puanı
6

bence php den başla çünkü php de herşeyi kendin yağptığın için mantığı öğrenirsin..
Mantığı öğrenince de gerisi bir kaç kelime ve dillere göre birkaç yapı değişikliği..
Aslında önce algoritma öğren ondan sonra dillere bak..