Öneri yazılım

Bu konuyu okuyanlar

hasanali19

Öğrenci
Cezalı
Katılım
7 Aralık 2022
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
38
Yazılım Eğitimi Almak İstiyorum.Nereden Başlayabilirim?
Yazılım sektörünün en önemli ve en kıymetli özelliği, tüm diğer sektörlerin yazılıma ihtiyacı olmasıdır. Artık günümüzün küresel rekabet koşullarında, hiçbir sektör, yazılım sektörünün desteği ile yenilikçi uygulamalar geliştirmedikçe, sektör içindeki konumunu koruyamamaktadır. Bu özelliği ile yazılım sektörünü diğer sektörlerin lokomotifi konumunda olmakta ve bir bütün olarak sanayinin gelişmesinde doğal bir kaldıraç görevi üslenmektedir. Gelişmiş ülkeler bunun bilincinde olarak, ülkelerinde yazılım sektörünü stratejik sektör olarak ilan etmekte ve bu sektörün gelişmesi için çeşitli teşvikler vermektedir. Yazılım alanında yapılan AR-GE çalışmaları hem bu sektörün önünü açmakta hem de yenilikçi uygulamaların yaygınlaşmasına olanak sağlamaktadır.

Günümüzde işsizlik birçok gencin en büyük sorunu haline gelmiştir. İnsanlar daha küçük yaşlarda mezun olunca iş bulabilir miyim kaygısına düşüyorlar. Lise mezunu birçok genç kendi istediği bölüme değil de daha çabuk iş bulacağı bölüme yöneliyor. Yükseköğretim mezunlarında işsizlik oranlarının yüksekliği işgücü piyasasına yeni girmiş olan gençlerin eğitimli ancak tecrübesiz olmaları ve mevcut işleri kendilerine uygun bulmamaları gibi nedenlerle açıklanabilir. Birçok Bilgisayar mühendisliği, Yazılım mühendisliği bölümü mezunun bilgileri teoride kalmıştır. Eğitim hayatlarında bir proje üretip kendini geliştirme imkanı bulamamışlardır. Yazılım eğitimi veren kurumlardan web, oyun gibi istediğiniz bir alanı seçerek o alanda eğitim alabilirsiniz

Yazılım eğitimi veren bir kurum seçerken nelere dikkat etmeliyiz?
Eğitim kurumundaki eğitmenleri saha tecrübeleri çok önemlidir. Yazılım sektörü her an gelişmekte bir sektördür. Eğitmenlersektör ve uygulama tecrübesine sahip eğitmen kadrosuyla birlikte son teknolojilerle ve güncel uygulamalarla kaliteli eğitim vermelidir. Eğitmenleri, kendi alanında uzman, saha ve proje tecrübelerini en iyi şekilde aktarmayı hedefleyen profesyonellerden oluşmalıdır. Uygulamalı projelerle kursiyerlerimizi ihtiyaç duyulan bilgi ve saha deneyimi ile en etkin ve hızlı şekilde iş hayatına hazırlamalıdır.

Eğitim kurumu ücretten çok müşteri memnuniyetine önem vermelidir. Eğitime kayıt olmak için iletişime geçtiğiniz kurumda sizinle konuşan, size eğitim içeriğini ve eğitim sonrasında sürecin nasıl ilerleyeceğini anlatan kişilerin konuya ticari mi yoksa bir eğitici gözüyle mi yaklaştıklarını iyi gözlemleyin. Evet, sonuç olarak yapılan işin finansal bir karşılığı olmalıdır, ancak her zaman önemli olan öğrenci memnuniyetidir. Dolayısı ile eğitim konusuna gerçek bir eğitici vizyonu ile yaklaşan kurumları tercih edin.

Yazılımcı olmak için ilgili bölümlerden mi mezun olmak gerekiyor?
Yazılımcı olmak için bilgisayar bölümleri ile ilgili bölümlerden mezun olmanıza gerek yok.Birçokyazılım şirketi bir kişiyi işe alırken hangi bölüm mezunu olduğuna bakmıyor, proje deneyiminin olup olmadığını soruyor. Geliştirdikleri projelere bakıyorlar ve ona göre işe alıyorlar.Proje deneyiminizin olması çok önemli. Gerçek bir proje deneyimleyeceğiniz bir eğitim kurumu seçmelisiniz. Teorik bilgilerle sadece yazılım hakkında bilgi edinirsiniz. Teorik bilgilerinizi uygulamaya dökebildiğinizde yazılımcı olursunuz.
 
Üst