12k bütçem var ve bir sistem toplamak istiyorum. Kullanım amacım;
- Bilgisayarda ağır oyunlar falan oynamayacağım. Hatta hiç oyun oynamayacağım olarak kabul edebilirsiniz. Belki nadiren lol, ya da steamden basit oyunlar oynayabilirim ama pek oyun oynayan birisi değilim. Sadece ihtimal...
- Frontend geliştirme ile uğraşacağım. Yani web tabanlı basit bir yazılım.
- Frontend'den sonra flutter'a geçmeyi düşünüyorum. Burada da telefonumu emülatör olarak kullanacağım için aslında aşırı zorlamayacağım bilgisayarı.
- Kripto vs takip edeceğim. Ayrıca ikinci işletim sistemi olarak ya da direkt usb üzerinden Linux kurmayı düşünüyorum öğrenmek amacıyla.
- Günde 12-14 saat bilgisayar başında oluyorum ayrıca. Fakat birkaç haftaya işe gireceğim ve bu süre günde 3-4 saate düşecek. O yüzden yoğun bir kullanım olmayacak.
Chatgpt4 yardımı ile aşağıdaki sistemi topladım. Aşırı da bir bilgim yok sistem uyumluluklarıyla ilgili. Fakat gpt4 hepsini kontrol etti ve uyumlu olduğunu söyledi. Aşağıdaki parçalardan sizde uyumlu olmayan ya da "şunun yerine şunu alabilirsin. Aynı performansı alırsın daha az para ödersin. Ona o parayı vermeye değmez" dediğiniz bir bileşen var mı? Şu an toplam 13k falan oluyor aslında bu bile biraz bütçemi aşıyor. O yüzden gereksiz pahalı aldığım bir bileşen varsa daha ucuzuyla değiştirmek ilk hedefim.
İşlemci;
Anakart;
Ekran Kartı;
SSD; (256 bile bana yeter çünkü şu anki bilgisayarımdaki 256gb ve %70 dolu sadece. Fakat bunun fiyatı 512'ye göre uygun geldi gözüme)
RAM; (Şu anlık sadece tek bir 8gb'lık alacağım. İleride bir 8gb daha almayı planlıyorum. Şu anlık 8gb fazlasıyla işimi görür bence)
Power;
Kasa;
Bu forumda bu işten çok iyi anlayan kaliteli insanlar olduğunu biliyorum. Umarım güzel bir sistem toplayabilirim yardımlarınızla
GÜNCELLEME;
İşlemci olarak bunu almam daha iyi olacak sanırım. İçinde dahili CPU olduğu için ekstra ekran kartına para vermeme gerek kalmaz. Zaten yoğun bir şey yapmayacağım için ekran kartı ekstra gereksiz maaliyet olacaktı benim için.
- Bilgisayarda ağır oyunlar falan oynamayacağım. Hatta hiç oyun oynamayacağım olarak kabul edebilirsiniz. Belki nadiren lol, ya da steamden basit oyunlar oynayabilirim ama pek oyun oynayan birisi değilim. Sadece ihtimal...
- Frontend geliştirme ile uğraşacağım. Yani web tabanlı basit bir yazılım.
- Frontend'den sonra flutter'a geçmeyi düşünüyorum. Burada da telefonumu emülatör olarak kullanacağım için aslında aşırı zorlamayacağım bilgisayarı.
- Kripto vs takip edeceğim. Ayrıca ikinci işletim sistemi olarak ya da direkt usb üzerinden Linux kurmayı düşünüyorum öğrenmek amacıyla.
- Günde 12-14 saat bilgisayar başında oluyorum ayrıca. Fakat birkaç haftaya işe gireceğim ve bu süre günde 3-4 saate düşecek. O yüzden yoğun bir kullanım olmayacak.
Chatgpt4 yardımı ile aşağıdaki sistemi topladım. Aşırı da bir bilgim yok sistem uyumluluklarıyla ilgili. Fakat gpt4 hepsini kontrol etti ve uyumlu olduğunu söyledi. Aşağıdaki parçalardan sizde uyumlu olmayan ya da "şunun yerine şunu alabilirsin. Aynı performansı alırsın daha az para ödersin. Ona o parayı vermeye değmez" dediğiniz bir bileşen var mı? Şu an toplam 13k falan oluyor aslında bu bile biraz bütçemi aşıyor. O yüzden gereksiz pahalı aldığım bir bileşen varsa daha ucuzuyla değiştirmek ilk hedefim.
İşlemci;
AMD Ryzen 5 5500 3.6GHz 16MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm Islemci | ITOPYA
AMD Ryzen 5 5500 3.6GHz 16MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm Islemci En iyi fiyat seçenekleri ile 100-100000457BOX ITOPYA'da
www.itopya.com
GIGABYTE B550M DS3H AMD B550 Soket AM4 DDR4 4733MHz (O.C.) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
GIGABYTE B550M DS3H AMD B550 Soket AM4 DDR4 4733MHz (O.C.) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
www.vatanbilgisayar.com
Zeiron Iseblue AMD Radeon RX550 DVI+HDMI+DP 4 GB 128 Bit DDR5 Ekran Kartı Fiyatı ve Özellikleri
Zeiron Iseblue AMD Radeon RX550 DVI+HDMI+DP 4 GB 128 Bit DDR5 Ekran Kartı fiyatı, modelleri ve teknik özellikleri Teknosa'da. Zeiron Iseblue AMD Radeon RX550 DVI+HDMI+DP 4 GB 128 Bit DDR5 Ekran Kartı en uygun fiyatlarla Teknosa'dan alınır.
www.teknosa.com
Samsung PM991 MZ-VLQ512B 512 GB PCIe 3.0 x4 NVMe M.2 2280 SSD Fiyatları ve Özellikleri
Samsung PM991 MZ-VLQ512B 512 GB PCIe 3.0 x4 NVMe M.2 2280 SSD en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.
www.n11.com
GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
www.vatanbilgisayar.com
Kasa;
Bu forumda bu işten çok iyi anlayan kaliteli insanlar olduğunu biliyorum. Umarım güzel bir sistem toplayabilirim yardımlarınızla
Mesaj otomatik birleştirildi:
GÜNCELLEME;
AMD Ryzen 5 5600G 3.9 GHz AM4 19 MB Cache 65 W İşlemci Fiyatları ve Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600G 3.9 GHz AM4 19 MB Cache 65 W İşlemci en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.
www.n11.com
Son düzenleme: