Yazılım serialini öğrenmek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uma350
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var :)
Sorun şu ki elimde bir yazılım var giveawayoftheday den indirmiş olduğum.ama serialini göremiyorum yazılımın.İleride format falan attığımda tekrar kullanmak istediğimde serial lazım olacak tabiki , şimdi bu yazılımın serialini ben nasıl öğrenebilirim ya da kayıt defterinden kaydın yedeğini mi almam gerekir nasıl halledebilirim , yardımlarımızı esirgemeyelim lütfen , üç beş gönlünüzüden ne koparsa.. :D iyi forumlar :flowers:

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bildiğim kadarıyla o siteden indirdiğin programları sadece o gün tam sürüm yapabiliyorsun.yani sonradan yüklemek istesen o lisans çalışmayacaktır.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
bildiğim kadarıyla o siteden indirdiğin programları sadece o gün tam sürüm yapabiliyorsun.yani sonradan yüklemek istesen o lisans çalışmayacaktır.

yok çalışıyor daha önce yaptım biliyorum :)
yani şöyle , o gün indirip kuruyorum lisansı alıyorum bir kenara not ediyorum , daha sonra tekrar yüklemek istediğimde o kodu giriyorum kabul ediyor sorun olmuyor.

cikofdx

Asistan
Reaksiyon puanı
7
yok çalışıyor daha önce yaptım biliyorum :)
yani şöyle , o gün indirip kuruyorum lisansı alıyorum bir kenara not ediyorum , daha sonra tekrar yüklemek istediğimde o kodu giriyorum kabul ediyor sorun olmuyor.

Aynen dediğin gibi kayıt defterinden bulunuyor ama nasıl olduğunu bilmiyorum

Reaksiyon puanı
2,148
Programın adını söylersen belki daha çok yardım eden olabilir :)

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Programın adını söylersen belki daha çok yardım eden olabilir :)
Evet legal lisans için o siteyi günlük takip ediyorum belki indirdiğim programdan bahsediyorsundur. formattan sonra da kurulabilecek şekilde yapmaya çalışıyorum.Sanırım bu sitede de üye olan @cellatbey program yorumlarında çok ayrıntılı anlatmış.

hasbi_muharip

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Programın adı nedir ona göre başka bir program önereceğim sn gösteren.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Onu bugün ben de denedim ama serial gelmedi. Activate isimli bir programcık koymuşlar. Onunla aktivasyon yapılıyor. Regeditten kayıt falan alman gerekiyor.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Onu bugün ben de denedim ama serial gelmedi. Activate isimli bir programcık koymuşlar. Onunla aktivasyon yapılıyor. Regeditten kayıt falan alman gerekiyor.

haklısın dostum da , regeditten nasıl alınıyor yedek , bulamadım ben yüklendiği yeri

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ufak bir deneme yaptım.
Hiç sorunsuz oldukça iyi bir kayıt yaptı.arayüzü güzel kullanım kolaylığı gözetilerek dizayn edilmiş.
Kurulumunda ve kaldırılmasında sorun yok.
Başta üretici olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Tempten setubunu alırsanız readmedeki serial bilgilerini girmeniz yeterli.

Eveli günkü yorumlarda tempten setup alınmasını anlatmıştım bu günde registryden anahtar yedekleme hakkında yazıyorum.

(Bugünkü program için gerekmiyor.)

REGİSTRY ANAHTARI İLE LİSANSLANANLAR İÇİN

Bazı programlar,registry anahtarının yedeklenmesiyle lisansları yedeklenebilirler.
Bazıları,kendilerine özel lisans dosyalarının kopyasının alınmasıyla lisansları yedeklenebilirler.

Bu gün programa ait registry lisans anahtarının yedeklenmesinden bahsedeceğim.

Öncelikle programı kurup aktivasyonunu yapmış olmalısınız.Yani lisans işlemini tamamlamış olmalısınız.

Registry anahtarıyla lisanslananlarda;
Bazıları,registry anahtarı olmakızın, serial bilgilerinin girilmesiyle tekrar lisanslanabildikleri gibi,serial girmeye üşenilirse regitry anahtarını girerekte lisanslanabilirler.

Bazılarında, serial girişi lisans için yeterli olmaz.Bunun çoğu zaman sebebi programın seriali kendi sitesinden kontrol edip aktif hale getirmesi gerektiği lisanslama tiplerinde ve nadiren başka özel nedenlerden dolayıdır.

Bazıları,verildiği günün tarihine ayarlı olup,kurulum ve lisanslama için sistem tarihinin o tarihe ayarlandıktan sonra kurulup lisanslamak gerektirebilir.

PROGRAMA AİT REGİSTY ANAHTARINI BULMAK

.Aldığımız reg anahtar yedeğiyle, hiç rakamlarla uğraşmadan yada kopyala yapıştır yapmadan doğrudan programımızı aktive edebiliyoruz.

Program kurulu ve aktive edilmiş durumdaysa

1-) Okun ucunu başlata getir.

2-) Bir defa sol tık yap.

3-) Okun ucunu,Çalıştıra getir.

4-) Bir defa sol tık yap.Ekranın sol altında,Aç kutusu açıldı.

5-) Açılan kutuda Aç satırına regedit yazıp, tamamı tıkladığınızda Kayıt defteri düzenleyicisi açıldı.

6-) Kayıt defterindeki sol taraftaki sutunda HKEY_CURRENT_USER yazan klasör görünümündekien dış ana anahtara sağ tık yaparak açılan menüden Bul… yazısına gelip tıkladığınızda iletişim kutusu açıldı.

7-) Aranan satırına Programın ismini yazarsanız ve Sonrakini bul u tıklarsanız, aramaya başlayacaktır.

Aramayı bitirdiğinde, sağ tarafta gördüğünüz yazıları iyice incelerseniz ve lisans kodunu görürseniz,gereken anahtar çok büyük bir ihtimalle o anahtardır.

ÖNEMLİ ARA NOT:
İlk bulduğu anahtar lisans anahtarı olmayabilir lisans anahtarı olduğuna karar vereceğiniz anahtarı buluncaya kadar,arama işlemine kaldığınız yerden devam edin.
Bu konuda
Gerekli asıl anahtarın hangisi olduğuna karar vermeniz maalesef kişiselmantığınıza ve birazda tecrübenize dayanmaktadır.Bazı programlarda bu iş çok kolay olduğu gibi bazılarında oldukça fazla tecrübe ve bilgi birikimi gerekmektedir.
Bu konuda önerim:
Eğer hangi anahtarın doğru anahtar olduğuna karar vermekte zorlanırsanız;Doğru anahtar olabileceğini düşündüğünüz tüm alt anahtarları yedekleyin.

DİKKAT ALT ANAHTARLARI DİYORUM.ÇÜNKÜ HANGİ ANAHTAR NEDİR BİLMEDEN ÜST ANAHTARLARDAN YEDEKLEME YAPIP İLERDE SİSTEMİNİZİN O ANAHTARLARDA SİSTEMİNİZİN DEĞİŞİKLİK OLUŞTURDUĞU ZAMAN ÜST ANAHTARI GİRERSENİZ REGİSTRY HATALARINA HATTA SİSTEMİNİZİN VEYA BAZI ARAÇLARINIZIN ÇALIŞMAMASINA NEDEN OLABİLİRSİNİZ
BU NEDENLE DAİMA EN ALT LİSANSLA DOĞRUDAN İLGİLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ANAHTARDAN YEDEK ALIN.

ARA NOT 2: Alt anahtardan kastımız; Sol taraftaki dizindeki klasör görünümlü ana anahtarların başında + yada – işareti görürsünüz o işaretlere tıkladığınızda dizin açılır bir alt anahtarını görürsünüz eğer onunda başında + olanlar varsa onuda tıklarsanız onun altını görürsünüz.

Anahtarın yedeğini almak için: Sol taraftaki, klasör dizini görünümündeki bölümde, küçük klasör görünümündeki ilgili anahtarı,sağ tıklayıp açılan menüde ver i tıklarsanız,nereye kaydetmek istediğinizi soran bir pencere açılır ve istediğiniz yere kaydedebilirsiniz.

Kaydettiğiniz dosyayı ilerde programı kurup çalıştırmadan (pek çoğunda çalıştırmış kapatmış olsanızda zarar vermez.Ancak reg anahtarını gireceğiniz anda program kapalı durumda olmalıdır.) çift tıkladınızmı çıkan ileişime evet tıkladınızmı, bir hamlede aktive işlemini yapmış olursunuz.

Umarım faydalı olabilmişimdir.

Ek yazı;
Zaman zaman bazı programlarda ben veya diğer arkadaşlar o anki programın yorumlarında reg anahtar yolunu vermekteyiz.Bu konuda kendiniz verilen yolu inceleyin bazılarında hiç programın ismiyle alakalı gibi görünmediğini,bazılarında kolayca bulunabilecek şekilde doğrudan programın ismiyle ve basit bulunabilir bir yolda olduğunu incelerseniz bu konuyu daha iyi anlayacaksınız.
Yani;programlarda bizler reg yolunu verdikçe,doğrudan uygulayıp geçmek yerine,biraz inceleyin.Bariz olarak bazılarının çok kolay olduğunu kendiniz fark edeceksiniz.Zaman içinde,benden daha iyi bulabileceksiniz.

Reg anahtarıyla değilde lisans dosyasıyla lisansı yedeklenebileceklere, fırsat bulursak başka bir zaman değinmeye çalışalım.

Saygılar.

Giveawayoftheday sitesinden Cellatbey'den alıntıdır. Bu işini görür böyle yapılıyor :biggrin:

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Bununla bulamadım ama , portableını aldım sanırsam oldu :D
şimdilik işimi, görecek ama diğer programlarda olmazsa tekrar regedite yönelecez :)
teşekkürler arkadaşlar eksik olmayın..

Reaksiyon puanı
2,148
Buldum :P

HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\CLSID\{48313358-1A21-475F-9D70-68EB513D7E59}

İşte bunun yedeğini alacaksın :)
Bu anahtarı silince program aktifleştir beni diyor, anahtarı geri yükleyince açılıyor.
Sanıyorum aradığımız bu :)

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{48313358-1A21-475F-9D70-68EB513D7E59}

64 bit için :D