Yazılım Okumak İstiyorum İzmir mi Üniversite mi?

barisprlk0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Merhaba ben 11. sınıfa gidiyorum ve yazılım okumak istiyorum. Üniversite okumana gerek yok falan diyebilirsiniz ama üniversiteyi yaşamak istiyorum. İstanbul mu İzmir mi diye çok kafam karışıyor. İzmirde hayat daha kolay ve ucuzken İstanbulda imkanlar daha iyi mesela. Siz olsanız ne yapardanız lütfen sadece bilgisi olanlar cevaplasın :)
Ayrıca İzmir'de 20 bine İzmir Eko. Üni. var bu üni hakkında da bilgisi olanlar yazarsa sevinirim :)

DDLAO

Asistan
Reaksiyon puanı
247
Ben İzmir'de oturuyorum. Öyle ahım şahım bir yer değil paranız yoksa. İstanbul misali. İstanbul'dan tabii ki ucuzdur ama yine aynı sistem, parası olmayana doğu tarafı misali.

Ben yine de İzmir derim. İstanbul'da da yaşadım ama İzmir kadar rahat değildi. Aşırı nüfus sayısı var ve her yerde bir gürültü var. İzmir daha sakin o yönden. Fiyatları da daha iyi. Ben İzmir derim. Ama ev tutacaksanız dikkat edin. Bornova Atatürk Mahallesi tarafındaki ev fiyatları uçuyor. Deprem dolayısıyla yeni evlerin fiyatları bayağı artmıştı, bir de reisimiz İzmir kadar hastane yapınca iyice uçacak. Ondan dikkat edin. Hastane açıldıktan sonra öyle ucuza bir yer bulamazsınız Bornova'da.

Ama yine de ben İzmir derim. Daha rahat bir yer. Zaten beğenmeseydim İzmir'de yaşamaz, İstanbul'da kalırdım. :) Eğitim açısından da yeterli bence. Gelmenizi öneririm.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
Ben İzmir'de oturuyorum. Öyle ahım şahım bir yer değil paranız yoksa. İstanbul misali. İstanbul'dan tabii ki ucuzdur ama yine aynı sistem, parası olmayana doğu tarafı misali.

Ben yine de İzmir derim. İstanbul'da da yaşadım ama İzmir kadar rahat değildi. Aşırı nüfus sayısı var ve her yerde bir gürültü var. İzmir daha sakin o yönden. Fiyatları da daha iyi. Ben İzmir derim. Ama ev tutacaksanız dikkat edin. Bornova Atatürk Mahallesi tarafındaki ev fiyatları uçuyor. Deprem dolayısıyla yeni evlerin fiyatları bayağı artmıştı, bir de reisimiz İzmir kadar hastane yapınca iyice uçacak. Ondan dikkat edin. Hastane açıldıktan sonra öyle ucuza bir yer bulamazsınız Bornova'da.

Ama yine de ben İzmir derim. Daha rahat bir yer. Zaten beğenmeseydim İzmir'de yaşamaz, İstanbul'da kalırdım. :) Eğitim açısından da yeterli bence. Gelmenizi öneririm.
Bende izmirdeyim, 11. sınıfım, ege üniversitesi bilişim fakültesinde bir bölüm okumayı düşünüyorum tavsiye ederim eğer yüksek puan alabilirsen üniversite okumak senin için çok daha iyi olur çünkü bilişim bölümünde liseden mezun olmak yetmiyor işlerde hep üniversite diploması isteniyor.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Nasıl gerek yok üniversite okumana?

Aslında bilgisayar mühendislerinin donanım derslerini görmüyor, yazılım mühendisleri.

barisprlk0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Üniversite okumana gerek yok diyen kim ?
bazı yazılım gruplarında böyle muhabbetler dönüyor ben tabii ki okumaktan yanayım
Mesaj otomatik birleştirildi:

evet ama gerek okul sonrası çok daha rahat iş bulabilmek gerek okurken iş bulabilmek istanbulda çok çok rahat oluyor diyenler var kafamı karıştırıyorlar

_emre_emre_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,263
gidebiliyorsan yurt dışına gidip oku. yurt dışındaki üniversitelere mail at sonra para toplayıp git.

Heinz

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
142
İstanbuldaki iyi bir üniversite daha iyi olur