Soru yazılım öğrenmek

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
ios devoloper olmak zormudur yazılım işine girmek mantıklımı geleceği sektör genişliği açısından mantıklımıdır görüşleriniz nedir?

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,940
Yazılım sektörü genel anlamıyla her dal gibi zorlukları vardır. Bir çok kişi geleceğin meslekleri arasında olduğu için yazılıma yöneliyor ancak kendini gerçekten geliştirmiş kişiler için çok iyi bir alan bence.
ios için swift kullanılıyor. Genel olarak algoritma ve yazılımın temellerini biliyorsanız Swift öğrenmek çok zor değildir. Ancak dediğim gibi yazılım işine girmek istiyorsanız kendinizi olabildiğince geliştirmelisiniz.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
günde kaç saat çalışıyorlar genelde bilgisayarın başında

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
iOS icin MacBook sart. MacBook var mi?
yazılım yapabileceğime kesin inansam alırım paraya kıyıp sorun değil ama yazılım yapabilirmiyim bilmiyorum keşke deneme sürümü olsa şöyle bi kaç hafta deneme çalışması yapsam yapabiliyomuyum diye
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yazılım sektörü genel anlamıyla her dal gibi zorlukları vardır. Bir çok kişi geleceğin meslekleri arasında olduğu için yazılıma yöneliyor ancak kendini gerçekten geliştirmiş kişiler için çok iyi bir alan bence.
ios için swift kullanılıyor. Genel olarak algoritma ve yazılımın temellerini biliyorsanız Swift öğrenmek çok zor değildir. Ancak dediğim gibi yazılım işine girmek istiyorsanız kendinizi olabildiğince geliştirmelisiniz.
herhangi bi şirkette beyaz yakalı 9-5 çalışan olmak istemiyorum sanırım yazılımcılar isterlerse gün içinde kendi istediği saatlerde verilen görevi yapabiliyorlar bende freelance çalışmak istiyorum işletme mezunuyum

Son düzenleme:

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
yazılım yapabileceğime kesin inansam alırım paraya kıyıp sorun değil ama yazılım yapabilirmiyim bilmiyorum keşke deneme sürümü olsa şöyle bi kaç hafta deneme çalışması yapsam yapabiliyomuyum diye
Mesaj otomatik birleştirildi:

herhangi bi şirkette beyaz yakalı 9-5 çalışan olmak istemiyorum sanırım yazılımcılar isterlerse gün içinde kendi istediği saatlerde verilen görevi yapabiliyorlar bende freelance çalışmak istiyorum işletme mezunuyum
O kadar basit olsa herkes geliştiricisi olurdu. Kolaysa başlayayım derseniz zaten bu işe başlamadan yapamadığınızın taahhüdünü vermiş olursunuz. Eğer cidden yapmak ve başarmak istiyorsanız zaten bu soruları sormazsınız. Ayrıca MacBook konusunda ise eğer mevcut donanımınız destekliyorsa Hackintosh kurup, kısa süreliğine deneyebilirsiniz. Çok verimli olmayabilir ama en azından deneme amaçlı işinizi görecektir. Swift dili, ve mağazaya uygulama yüklemek ve Xcode gibi yazılımlar ile denemek için de zira macOS gerekiyor.

Sizinkisi biraz "Yazılım dillerine hakim olayım. Swift de öğrenirim ama basit mi ki? Eğer değilse boşuna macOS almayayım. Eğer çok basitse yazılımcı olacağım." gibi geldi.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
O kadar basit olsa herkes geliştiricisi olurdu. Kolaysa başlayayım derseniz zaten bu işe başlamadan yapamadığınızın taahhüdünü vermiş olursunuz. Eğer cidden yapmak ve başarmak istiyorsanız zaten bu soruları sormazsınız. Ayrıca MacBook konusunda ise eğer mevcut donanımınız destekliyorsa Hackintosh kurup, kısa süreliğine deneyebilirsiniz. Çok verimli olmayabilir ama en azından deneme amaçlı işinizi görecektir. Swift dili içinde zira macOS gerekiyor.
Her işin bir zorluğu ve maaliyeti var.Ülkemiz de herkes istediğini yapamıyor.

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
Her işin bir zorluğu ve maaliyeti var.Ülkemiz de herkes istediğini yapamıyor.
Mesajı biraz daha düzenledim, hocam. Ülkemizde çok insan olduğundan kaynaklı eleme mantığına dayalı bir sistem var ve herkes de haliyle istediği işi yapamıyor. 83 milyon kişi ve ülkemizin durumlarına göre normal.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
basitse yaparım kafasında dğeilim zor olabilir önemli olan yapabiliyomuyum birşeyi yapabileceğini görürsün zorlu yollar olsa bile ama hiç yapamayacağın şeylerde olabilir o açıdan diyorum basitmiş yaa parayı götüreyim kafasında değilim