Yazılım Mühendisliği - Bilgisayar Mühendisliği

BardanAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar

Önceki yazımı kariyer bölümüne açmayı denedim.Ama sevgili modlarımız yayınlamadı galiba. O yüzden buraya açıyorum tekrar.Sizce yazılım mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği arasında ne gibi farklar var veya artıları eksileri nelerdir.Belki içinizde bu sektörün içinde olan vardır bilir diye soruyorum.Bu sene tercih yapacağım 2 şık arasında kaldım.Düşüncelerinizi lütfen söyleyin.İleride olacakları konumlar , maaşlar vb...

Teşekkürler :clover:

---------- saat 15:33 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:43 eklenmişti ----------

Kimse bilmiyormu yahu..

TrmeN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende bunu biraz araştırdım üniversite için bilgisayar müh. daha kapsanlı yazılım müh. ama bir durum var devlet üniversitelerinde yazılım mühendisliği yok galiba özel üniversitelerde var

BardanAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet özellerde var malesef :( Ama yinede düşünüyorum ben

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yazılım Mühendisliği Türkiye'de 5-6 vakıf okulunda var. İzmir Üniversitesi'nde de bu yıl açılacak yeni. Aklın varsa Yazılım Mühendisliğine git. Bizim ülkemizde bilgisayar mühendisleri donanım ağırlıklı eğitim alıyorlar ve donanım üreticisi bir ülke değiliz ama yazılım çok geniş bir alan. Yazılımda geliştirebilirsin kendini. Donanım konusunda ise geliştiremezsin, sermayenin olması lazım. Ama yazılım için bir adet çalışan bilgisayar yeter sana. :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ya bence bilgisayarı seviyorsan ikisine de gitme
sevmiyorsan git
çünkü sevdiğin şey bırak hobi olarak kalsın
Türkiye'de nefret ettirirler çünkü :)
şimdiki aklım olsa doktor olurdum acil bölümünde
1 gün tam 24 saat çalışıp iki gün dinleniyorlarmış.
o ara mis gibi bilgisayarla ilgilenirsin :D
hatta hasta falan yokken fifa atarsın :D

BardanAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yazılım Mühendisliği Türkiye'de 5-6 vakıf okulunda var. İzmir Üniversitesi'nde de bu yıl açılacak yeni. Aklın varsa Yazılım Mühendisliğine git. Bizim ülkemizde bilgisayar mühendisleri donanım ağırlıklı eğitim alıyorlar ve donanım üreticisi bir ülke değiliz ama yazılım çok geniş bir alan. Yazılımda geliştirebilirsin kendini. Donanım konusunda ise geliştiremezsin, sermayenin olması lazım. Ama yazılım için bir adet çalışan bilgisayar yeter sana. :)
Katılıyorum sana .Bende böyle düşündüm

Proof.Web

Doçent
Reaksiyon puanı
21
sevmiyorsan git
En İyisi Bence Bu :D

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
sevmiyorsan git
valla ya doğru diyorsun bıktım artık pc ile uğraşmaktan sizin dediğiniz gibi bende keke başka bir dal seçseymişim de bilgisayar benim işim değil hobim olarak kalsaymış:D

mgazi

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Neden bilgisayarla alakalı bir iş seçmek istiyorsun? Şu anda saatlerce bilgisayarla uğraşmak zevkli gelebilir ama bu bir "iş" olursa hiç bir zevki kalmaz. Hiç bir iş eğlenceli değildir bence. Önemli olan ileride iş bulma kolaylığı, eline geçecek ücret ve o bölümü okursan sana açılacak kapılar. Bende mühendisli okudum. Öncelikle zorluğunu bilerek gitmelisin yoksa hayattan bıkabilirsin. Bilgisayar mı yazılım mı dersen. Bilgisayar mühendisliğini okuyup, ideali olmayan arkadaşlar sağ da solda bilgisayar parçası satıyor. Var benim böyle tanıdıklarım. Yada basit yazılımlar, web siteleri ile geçimlerini sağlıyorlar. Yazılım mühendisliği daha iyi olur. İyi bir yazılımcı olursan, üstüne işletme, pazarlama vs. gibi alanlarda master yaparsan iyi bir geleceğin olur. Ama ben Türkiye de çalışmayı düşünen bir insan için, illa ki mühendislik okurum diyorsa, Makine yada İnşaat mühendilsiğini öneriyorum. Mühendislik şartın yoksa, Eczacılık yada diş hekimliği vs. öneririm.

BardanAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Neden bilgisayarla alakalı bir iş seçmek istiyorsun? Şu anda saatlerce bilgisayarla uğraşmak zevkli gelebilir ama bu bir "iş" olursa hiç bir zevki kalmaz. Hiç bir iş eğlenceli değildir bence. Önemli olan ileride iş bulma kolaylığı, eline geçecek ücret ve o bölümü okursan sana açılacak kapılar. Bende mühendisli okudum. Öncelikle zorluğunu bilerek gitmelisin yoksa hayattan bıkabilirsin. Bilgisayar mı yazılım mı dersen. Bilgisayar mühendisliğini okuyup, ideali olmayan arkadaşlar sağ da solda bilgisayar parçası satıyor. Var benim böyle tanıdıklarım. Yada basit yazılımlar, web siteleri ile geçimlerini sağlıyorlar. Yazılım mühendisliği daha iyi olur. İyi bir yazılımcı olursan, üstüne işletme, pazarlama vs. gibi alanlarda master yaparsan iyi bir geleceğin olur. Ama ben Türkiye de çalışmayı düşünen bir insan için, illa ki mühendislik okurum diyorsa, Makine yada İnşaat mühendilsiğini öneriyorum. Mühendislik şartın yoksa, Eczacılık yada diş hekimliği vs. öneririm.
Benim çocukluk hayalim ve tek isteğim. Ve severek uğrastığım bir arac olduğu için seciyorum.Derlerya bi insan iişini severse başarılı olur diye. Onun gibi. .O yüzden düşünüyorum