Yazıcılar

history83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar evde ayda yılda bir işim düşünce kullanmak için yazıcı almak istiyorum.lazer olanlar birhayli pahalı.ikinci el satan sitelere baktım daha önce de 2 ahbabım bu sitelerden alışveriş yaptı ve gerçekten işlerini görecek ürünleri ucuza aldılar.ben de böyle bir ürün arıyorum fakat bu konudan da anlamıyorum.kartuş boş kurumuş falan yazıyor mürekkeplilerde.birkaç tv programında izlemiştim kartuş işi astarı yüzünden pahalı oluyor diye.gerçekten böylemidir?bunların da çeşitleri var biliyorum ama kartuş çok mu pahalıdır.doldurmak falan.her katuş doldurulabilir mi?bu tip ve tarafsız yazıcı bilgilerine nasıl ulaşabilirim?

likable06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
60 ytlye püskürtmeli hpler var sürekli kullanmayacağım demişsin kartuş konusuna gelince orjinal kartuş alacağına yeni yazıcı alırsın:) hp kartuşları 50 ytl orjinal yazıcı ise 60 ytl ilginç değil mi:D

GAMEHUNTER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Mürekkep püskürtmeli yazıcı tavsiye etmem. Hele ki ayda, yılda bir kullanacaksanız kesinlikle tavsiye etmem.

Çünkü :

1- Tonerleri doldurulabiliyor evet fakat 1 kartuş en fazla 4-5 defa doldurulabiliyor
2- En önemlisi iki güne bir mutlaka yazıcıyı çalıştırmak bir sayfa çıktı yazdırmak gerekiyor yoksa toner kuruma yapıyor ve bir süre sonra bozuluyor. insanın sinirleri tepesine çıkıyor.
3- Orjinal tonerler yazıcıdan daha pahalı ve en fazla alacağın çıktı sayısı 100 sayfa.

Benim tavsiyem kendiminde kullandığı yazıcı. 120 YTL fiyatı olan Samsung ML-1610 Siyah Beyaz Laser Yazıcı satın alırsanız tek toner ile 2000 sayfa çıktı alabilirsiniz. Toner biterse fiyatı 20-30 YTL gibi cüzzi bir rakam. Yani 20-30 YTL verip tekrar 2000 sayfa yazdırma yapabilirsiniz. Ayrıca Laser olduğu için senede 1 defa çalıştırsanız bile kesinlikle kuruma yapmaz.

Sadece yazı çıkarmak için önerdiğim yazıcı biçilmiş kaftan.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
ben küçül bir not eklemek istiyorum. Kullanım amacın önemli eğer akademisyensen yani sürekli tez çıktıları alıyorsan sana lazer (tonerli) yazıcı tavsiye ederim. yok ben küçük ölçekli ve renkli çıktılar da almak istiyorum diyorsan hp bu alanda kendini duyurmuş bir isim tek sorunu var katuşları küçük oluyor. Bu sorun yeni ürünlerinde yok diye duydum.
uzun lafın kısası ne amaçla kullanacağını da buraya eklersen daha güzel sonuçlar bulabiliriz.

history83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yoo dediğim gibi evde kullanacam.her zaman ihtiyaç değil ama lazım oluyor hep olmadık zamanlarda.aşağidaki ürünün aynısını yan dükkan komşumuz (tükoder) almıştı.valla kötü bi ürün olsa çok canlar yakarlar:)
geçenlerde kartuş doldurdum 6-7 liralardan bahsediyordu.benim kafam karıştı.
http://www.hepsiburada.com/productD...ctid=bd61919

GAMEHUNTER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
6-7 lira kartuş doldurma ücretine kanmayın. Doldurulan kartuş hiçbir işe yaramıyor hergün çıktı almak gerekiyor yoksa donuyor, her seferinde kartuşu kaynar suya batırıp çıkarmak gereiyor. Eliniz, kıyafetiniz boya oluyor. Sinirden kafanızı duvarlara vuruyorsunuz. (Tecrübe ile sabittir. :) )

Ama toner bittikçe orjinal kartuş satın alacaksanız o başka. Öyle olunca da astarı yüzünden pahalıya denk geliyor.

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Toner işi de kartuşa benzedi ikinci dolduruştan sonra kullanılamayacak duruma geliyor..

bir toner ortalama 50-60 €

herifler uyanık.. yazıcı ucuz parçalar pahalı..

herşeye rağmen laser yazıcı öneririm..

history83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
trt te bir programda izlemiştim.adamlar yazıcının kartuşlarını sökerseniz uzun süre kullanabilirsiniz diyolardı.ama kartuş işi astarı yüzünden pahalı diyolardı.onlarında kafası karışıkmıdır nedir bilmem :) neyse benim tecrübem olmadığı için dedikleriniz doğrultusunda bu işten vazgeçiyim o zaman.bir süre daha cafelerden çıktıya devam edeyim.en azından lazer yazıcı parasını ayarlayana kadar.peki bu lazer yazıcı sonsuz mu yazıyor?

history83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
toner de mutlaka kartuş gibi cihazın markasına orijinalliğine göre değişir ama bir toner almak çok mu pahalıdır ortalama olarak.toneri arızalaı değişecek ürüler oluyor ikinci el o bakımdan merak ettim

GAMEHUNTER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
toner de mutlaka kartuş gibi cihazın markasına orijinalliğine göre değişir ama bir toner almak çok mu pahalıdır ortalama olarak.toneri arızalaı değişecek ürüler oluyor ikinci el o bakımdan merak ettim

Yazıcının modeline göre toner fiyatı değişiyor. HP'nin tonerleri biraz tuzlu. Benim kullandığım yazıcının toneri çok uygun, 25 YTL gibi bir fiyatı vardı sanırım.