Yazdigim html kodlarini browser'dan

sabrosa23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
nasil acacagimi bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Sağ tıkla birlikte aç de hangi browser ile açacaksan seç. Yada bir browser aç yazdığın html dosyasını browsera ekrana sürükle.

not defterine yazdim browser'da nasil gorundugune bakmak istiyorum ama browserda kodlari nasil acacagimi bilmiyorum ?yardim

uzantısını .html olarak kaydet.

Reaksiyon puanı
189
Not defterinde yazdığın kodları .htm ya da .html uzantısı ile kaydedeceksin. Daha sonra varsayılan tarayıcı dosyaya çift tıkladığında zaten dosyayı açar.

sabrosa23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Not defterinde yazdığın kodları .htm ya da .html uzantısı ile kaydedeceksin. Daha sonra varsayılan tarayıcı dosyaya çift tıkladığında zaten dosyayı açar.

cok sagol kardesim ama html uzantisi ile nasil kaydedecegimi bilmiyorum bu iste cok toyum bisi bilmiyorum ogrenmek istiyorum

Reaksiyon puanı
189
cok sagol kardesim ama html uzantisi ile nasil kaydedecegimi bilmiyorum bu iste cok toyum bisi bilmiyorum ogrenmek istiyorum

Not defterinde kaydederken kayıt türünden tüm dosyaları seçip dosya adına site.html şeklinde yazarsan ya da tüm dosyaları seçmesen bile "site.html" (tırnaklarla beraber) şeklinde yazman durumunda istediğin uzantı ile kaydedebilirsin.

Ayrıca bu tip şeyleri ayrı bir editörde yaparsan çok daha rahat edersin. Kod renklendirmesi gibi şeylerden yararlanabileceğin için okuması ve yazması daha kolay olur. Editör olarak da Sublime Text 2'yi şiddetle tavsiye ederim :) Forumda ararsan programı bulabilirsin :)