İşte o yüzden tırsıyorum acaba geçme riski var mıKuduz bulaşıcı ve tedavisi olmayan bir hastalık
Aklıma şöyle bir ihtimal geliyor milyonda bir de olsa.Benim elimde derim soyuldu acaba kediyi severken kediden geçmiş olabilir miKuduz öyle sevmeyle okşamayla geçmez, ısırık tırnaklarıyla tırmarlarsa bu şekilde geçer.
El soyulması kuduz belirtisi değildir, allerjik birşey olabilir.Aklıma şöyle bir ihtimal geliyor milyonda bir de olsa.Benim elimde derim soyuldu acaba kediyi severken kediden geçmiş olabilir mi
Şöyle demek istiyorum elim soyuldu ya hayvanın salyası elimin soyulduğu kısma gelmişse veya hayvanın salyası elime geldikten sonra derim çekmişseEl soyulması kuduz belirtisi değildir, allerjik birşey olabilir.
Sizin ki komplo teorisi olmuş biraz ?Şöyle demek istiyorum elim soyuldu ya hayvanın salyası elimin soyulduğu kısma gelmişse veya hayvanın salyası elime geldikten sonra derim çekmişse
İstatistiksel olarak ülkemizde Kuduzlu hayvan sayısının bulunma ihtimalinin %1 olduğu düşünülüyor. Uzun zamandırda kuduzlu bir vaka görülmedi. Ayrıca yanlış bilgi vermeyin kuduz tırmalama ile bulaşmaz. Kuduz ısırma yolu ile bulaşır. Tırmalama yolu ile bulaşması ancak kuduzlu hayvanın patisini bolca yalayıp tükrükleyip ondan sonra sizi tırmalamasıyla olabilir tabi bu çok düşük bir ihtimal.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sizin ki komplo teorisi olmuş biraz ?
Hayır şimdi kuduzun 14 gün kuluçka süresi vardır. Kuluçka döneminden çıktıktan sonra kuduz semptomlarını göstermeye başlar. Öldürücülük süreside değişkendir, canlıdan canlıya kişiden kişiye göre değişebilir. Tekrar nüksetme gibi bir olanağı yoktur ya vücudunuz yener bağışıklık oluşturur ( Buda aşı ile mümkündür) ya da öldürür.Bir de bir sorum daha var bizim sitede bir sürü kedi var dedim ya ben 4-5 sene önce bi anne kediyi yavrularına bakarken sevmeye çalışmıştım beni tırmalamıştı elimi bol su ve sabunla yıkamıştık duyduğuma göre kuduzlu hayvanlar en fazla 10 gün yaşıyormuş bildiğim kadarıyla hayvan ölmedi zaten kuduz olsa bütün site duyardı ama hastalığın 4-5 sene sonra nüksetme gibi bir ihtimalı var mı
Hayır öyle birşey olmaz İnşallah kendini korkutma.Bulaşırsa zaten o bulaştıran hayvanda uzun süre yaşamaz bulaşanda da aşı yaptırmadıysa yaklaşık 2 hafta içinde çıkar belirtiler.Yani telaş yapmana gerek yok sokak kedilerini sevebilirsin sevdikten sonra elini yıkarsın olur biterBir de bir sorum daha var bizim sitede bir sürü kedi var dedim ya ben 4-5 sene önce bi anne kediyi yavrularına bakarken sevmeye çalışmıştım beni tırmalamıştı elimi bol su ve sabunla yıkamıştık duyduğuma göre kuduzlu hayvanlar en fazla 10 gün yaşıyormuş bildiğim kadarıyla hayvan ölmedi zaten kuduz olsa bütün site duyardı ama hastalığın 4-5 sene sonra nüksetme gibi bir ihtimalı var mı
Yanlış bilgi vermeyelim kuduz tilki, kurt, çakal gibi hayvanlarda da görülebilir.bişey olmaz kuduz salyası ve kanla bulaşır kuduz sadece yarasalarda kaldı...
tilki,kurt,çakalı nerden bulucan?Yanlış bilgi vermeyelim kuduz tilki, kurt, çakal gibi hayvanlarda da görülebilir.
Ayrıca enfekte hayvanın kan, dışkı, idrarı ile kuduz bulaşmaz. Tükürük ve inhalasyonla bulaşır.