Yaşananlar Rüya Farzedilebilir Mi?

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Hadi yüreğim ha gayret
Hele sıkı dur hele sabret
Başını eğme dik tut
Bu bir rüyaydı farzet...

Sabah sabah Sertap Erener’in bu güzel şarkısınını dinledim de... (mutlaka dinlesi ve bilinesi bir şarkı). İş, aşk yada dostluk ilişkilerinizde duygusal darbeleri peş peşe aldığınız oldu mu hiç ??? Yaşananlar hakikaten bu şarkıdaki gibi rüya farzedilebilir mi ???

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Rüya farzetmek ne derece doğrudur bilemem; ama bildiğim bir şey vardır ki o da insana kaldıramayacağı yükün yüklenmeyeceğidir. O açıdan rüya farzedip kaale almamak, üzerine gitmemek yanlış olabilir.
Daha doğrusu, kaale alınacak durum ile alınmayacak durum arasında seçim yapma gerekliliğinin bilincinde olmak gerekir. Her duruma aynı ciddiyetle yaklaşılmaz. O yüzden bazı durumları rüya farzetmek doğru olabilir.
Tabi bütün bu dediklerim kişiye ve olaya göre değişkenlik gösterebilir.

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Duruma göre değişir insan güzel birşey yaşadığında inanamaz yaa acaba rüyada mıyım der onun rüya olmasını istemez fakat dertlerle sıkıntılar la yaşamaya bazen öyle kaptırır ki ve teselliyi bu da geçer demekte bulur veya rüya olmasını ister yani biran önce o zor durumun geçip gitmesini ister...!

Ama bence yaşanılan hiç bir şey rüya olarak yorumlanmalıdır iyi-kötü, acı-tatlı çünkü bizi biz yapan yaşadıklarımızdır. :)

Yine sana yakışır bir konu Emelimm ;D

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
aşkta da işte de dostlukta da arka arkaya dumurluk olaylar yaşadım bir dönem...hepsi birer vagon gibi tek bir anı bekliyormuşcasına arka arkaya bindiler....az kalsın eziliyordum altlarında..

ama atlattım...o zamanlar o kadar can acıtıyor o kadar gerçek olduklarını hissettiriyorlardı ki rüya sanmak mümkün değildi..

ama şimdi bunlar birer rüyaymış gibi anmak istiyorum...yoksa bir daha ne aşık olabilirim ne de kimseye güvenebilirim...

başka türlü unutulmaz bazı şeyler...arada balık hafızalı olup rüya farzetmek lazım bazı şeyleri..

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Doğru söylüyorsunuz arkadaşlar, tabi aslında her ne olursa olsun ders çıkarmak lazım yaşananlardan. Rüya farzetmek belkide acılarımız hafiflemesi içindir...

Şirineciğim yaaa... (A)

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Ahhh Emel ahhhh nereden aklına gelir böyle konular. :D :D

Güzel bir konuya değinmişsin aslında ama bu insanın hayatında yaşadığı şeylere göre değişir.

nyoo

Profesör
Reaksiyon puanı
6
aslında hayır, olmasını da hiç istemem, çünki bedenimin bunu kaldırabileceğini hiç sanmıyorum

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Chimera dedi ki:
Ahhh Emel ahhhh nereden aklına gelir böyle konular. :D :D

Güzel bir konuya değinmişsin aslında ama bu insanın hayatında yaşadığı şeylere göre değişir.

Çok duygusalım şu günlerde... Bazen hakikaten herşeyin üst üste geldiğini düşünürüm ama hakikaten herşey geçiyor, geçeçek diye inanırım...

Fakat konularım hakkında bana nazar edeceksin bir gün ona yanarım sevgili chim. :D (:

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Nazar değerse okuturuz seni. Geçer gider :D

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Bildiğin iyi üfürükçü varsa olur tabi. :D

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bence ancak daha güzel bir rüya görürse farzedebilir tabi bu olmazsa uzuuuun bir zaman lazım farzedebilmek için ;(

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hmm, almadım desem yalan olur... :S
"İnsancıklar" diyip onları bir kenara ittim. Görüştüğüm yok şimdi. Gerçi böyle şeylerin olacağını ta en başından biliyordum. O da ayrı bir konu... >X<

O yüzden yaşananlar rüya farzedilmeli... o.O