Yaşama sevincim kalmadı

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
arkadaşlar benim yaşama sevinvim kalmadı. uzun zamandır bu şey benden çıkmadı. yapıştı bana. uzun zamandır foruma girmiyordum bunun için girdim. belki sdn de bana yardım eden, yol gösteren biri bulunur dedim.

ben nedense hiçbir şeyden zevk amıyorum. canım hiçbir şey yapmak istemiyor. karı kız peşinde de değilim. para kariyer falan hepsi çok boş geliyor. Ezbere yaşıyoruz gibi geliyor. insanlar da çok yapmacık. gün geçtikçe bozuluyoruz. Böyle yalan dünyada hiçbir şey beni etkilemiyor.
Açık konuşayım. yolda araba çarpsa umurumda olmaz. o derece oldum.

bana kızabilirsiniz. haline şükret diyebilirsiniz. haklısınız da.. sahip olduğum şeylere sahip olmayan onca insan var. Bazısı çok mutlu ama ben değilim işte. bilmiyorum dipsiz bir kuyudayım.

sizlerin yardımına ihtiyacım var.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
hemen her insan evladi hayatının bir bölümünde bu süreçten geçmiştir. hatta sadece bir kere de değil. bilmen gereken tek bir şey var, bu durumun kalıcı olmadığı.

sana tavsiye edeceğim şey yanlız kalmaman... ne kadar kalabalık arkadaş grubu içinde olursan senin için o kadar iyi olur.

kendimin de bir dönem yaşadığı bu durumu bir hastalık olarak ele alıyorum ve sana geçmiş olsun diliyorum.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Neden kızalım ki ? Böyle buhranları hepimiz yaşarız. Genelde insan amaçsız ve gayesiz kaldığında bu tür şeyleri düşünebiliyor.
Sana tavsiyem kitap oku. Ben sıkılınca, bunalınca açıp tefsir okuyorum. Her zaman baştan alıyorum lakin, iyi geliyor. Yaşadığım dinin ve hayatın aslında ne kadar mistik olduğunu anlıyorum her seferinde.

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
zaman geçirecek aktiviteler bul kendine. Faydası sana dokunanlardan. Yanılmıyorsam hergün aynı şeyleri yapıyorsun, yani hiçbir şey yapmıyorsun. Hayatında heycan yok. Heycan istiyorsun farklılık istiyorsun ve gibi şeyer. Uzun zamandır aklında olan şeyleri, içinde kalmış şeyleri uygulamaya geçir saçma bile olsa. Topalın dediği gibi sadece bir süreç zamanla geçer en başta "walla abi zamanla olacak gibi değil" şeklinde gelebilir insana ama zaman herşeye dermandır. En iyi şekilde geçir bu dönemi. Geçmiş olsun.

bican

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bir kediye biraz ciğer yedirsen,karlar üstünde üşüyen kuşlara yem atsan,bir lokantantanın yakınlarında dursan da yemeğe özenen,parasızlıktan dolayı yiyemeyen bir insanı doyurduktan sonra bu işleri neden yaptığını bir sorgulayıp.ben mücadele etmeliyim kötülükleri ortadan kaldırmalıyım bir insan ,bir adam bir Kul olsan seni yaradana, hepsi geçer o zaman.ağlamayı denesen ağlayanlara teselli verebilsen kim var denildiğinde ben varım diyerek ortaya çıksan inan yaşamak değil bu hayat bana kısa diye şikayet bile edeceksin adamlığının üstüne kendinle barışsan allah la barışsan ne mükemmel bir insan olursun o zaman

Reaksiyon puanı
189
Kendini müziğin ritmine bırak :) bir enstrüman çalmaya başla :) her derde deva :)

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bazıları der, yalnız kalma, arkadaş ortamına gir diye. ( forumdanda arkadaşlar demiş )
Ancak en kalabalık şehirde kendini yalnız hissedersin. Bir insanın hayatından en fazla bir kere geçer bu durum. Fazla olursa anormaldir. İkincisi üçünsü geçmişse geleceğe dair birşeyde yapamaz başaramaz. İntihara kadar yol alır. Nitekim intahar vakalarının artması bu yüzdendir.
Bunun tek sebebi sadece senin için demiyorum, İslamdan Allah yolundan uzaklaşılmış olmasıdır.
Sen diyorsun benim sahip olduğum şeylere sahip olmayan binlerce insan var diye. Ama o olmayanlar bu yoklukta senden daha mutlu olabiliyor. Bu da gösteriyor ki bunun mal ile dünya nimeti ile o kadar alakası yok.

Peki nedir sende ki bu durum. Sadece ruhun aç. Psikolojik saçmalıklarına girmeyeceğim. Doktora gitsen böyle der. Yine çözüm olmaz.
İnsanın ruhu namaz ile Allah yolu ile rahat eder. Sen bu halden kurtulmak için sadaka ver, oruç tut. Gücün yetiğince namaz kılmaya çalış. Bir anda yüklenme nefsine ağır gelir bırakırsın. Niyetin halis olsun. Seni yaratan hiç şüphesiz ki seni senden çok daha iyi biliyor. Sen Allah'ın razı olacağı şeyleri yapmaya sadece niyet et. Sadece NİYET. Sonra yapmaya çalış. Allah ' da seni nasıl mutlu edecek gör bak.

Günde ağzın binlerce kez boş laf edeceğine binlerce küfür sayıcağına o iki dudağın Selavat getirsin. Dua etsin. Ruhun temizlenir, haz alır doyar.

Küçük görmek ve gereksiz anlamında görmüyorum ama kardeşim cevaplara baktım, hepsi heyecandan, yalnız kalmamaktan, kuşlara yem atmaktan, kediye ciğer atmaktan.... vs bahsedip durmuş. Bunları yapmaya çalışırsın. Bir hafta sonra bıkarsın. En fazla bir hafta. Bunlar insanı düzeltmez. Bunlar insanın ruhunu doyurmaz. Düzelemediğini görünce daha beter yıkıma sürüklenirsin.

Ruhu doyuran tek ama tek şey Allah'a ibadettir. Dünyanın boş olduğunu söyleyipte dünyalıklardan yardım isteyenlerden olma. Ancak Allah'a olan ibadeler dünyada ki en en az zaman alan şeyler olmalarına rağmen misal namaz, şeytandan ve nefisten dolayı insana çok zor gelir. Halbuki bir vakit namaz en fazla 10-15 dk alır.

Dünya için yaşarsan sınırlı olan zevklerden dolayı artık tat alamassın. Sen sonsuz olan için çalış. Sen bir hafta buna sabret. Boş ver diğerlerini, müziği... Rahatladığını görünce bak nasılda istersin.

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Eğer amaç olmasaydı yaşamanın bir anlamı kalmazdı. Sana önerim yeni şeyler dene. İllaki birşey ilgini çekecek, yapmak istediğin şeyler olacaktır. Yok bu ilgimi çekmez gibi karamsar olduğun şeyler vardır. Bu şeyleri deneyebilirsin...

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Bir hobi edin. Eskiden yapmaktan hoşlandığın şeyleri yap. Oda olmadı paranın yettiği en uzak yere uçak bileti al ve uçak okyanusun ortasından geçerken atla ve hayat mücadelesine orda devam et. :D

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Müslüman isen Namaz kıl Rabbini tanımaya çalış, maneviyatını güçlendir. He müslüman değilsen islamiyeti öğrenmeye çalış hiç birşeyin kalmaz.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Allah seni iyilerle karşılaştırsın eminim bize anlatamadığın seni üzen bir durum var inşallah bu moral bozuklığu içinde seni ileride pişman olacağın şeyler yaptıracak kişilerle karşılaştırmasın

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
al benden de o kadar kardeşim.ben bunu yazarak atlatmaya çalışıyorum.yazıyorum içimden ne geliyorsa.deşarj oluyorum bu şekilde.yazdıklarımın beğenildiğini görmek de hoşuma gidiyor.bu da beni daha çok yazmaya teşvik ediyor.şimdilik böyle bir döngü tutturdum.sonumuz hayrola...

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bir Allah dostunun elinden öp...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Sana ne huzur veriyor ne mutlu ediyor önce bunları bul.Bunun cevabını biz değil sen verebilirsin.
Diyelim bulamadın, kendine bir amaç edin, öyle ahım şahım olmasın ufak bişeyle başla, o da olmadı git aşık ol..

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Ne kadar zamandir bu haldesin .Cevabını bekliyorum.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İmkanın varsa dünya turuna çık çok iyi geleceğinden emin olabilirsin.

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar malesef bazı ruhlar ne yaparsa yapsın huzur bulamıyor.bunun sebebiyle alakalı eskiler daüssıla hasreti der.yani Cennet'e içten içe duyulan hasret.o yüzden dine yönelmek muhtemelen akıl ve ruh sağlığını korumak açısından en faydalı yol gibi gözüküyor ve işin daha ilginç yanı bu kişiler(ben de dahil) intihar meyilli oluyorlar ama ölmeyi beceremeyen yegane grup da bunlar oluyor.aynı dövüş kulubündeki marla singer gibi... arkadaşım bu süreci bol bol okuyarak geçir kendine faydan olsun.başkalarına da faydalı olmaya çalış.yani faydalı bir şeyler yap kafanda bunları sürekli düşüneceğine.ben düşünmemeye çalışıyorum.sürekli kendimi meşgul tutuyorum bir şeylerle.yaptıklarım her ne kadar boş gözükse bile ... konuşmak istersen irtibat kur benimle...

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
aynen bu dönemden ben de geçtim,aynen senin gibi herşey anlamsız geliyodu,bir amaç edin ve ona ulaşmaya çalış,her ne kadar akıl versek de herşey sende bitiyor,imkanın varsa spora başla düşünmeyi bırak artık,çünkü hayat zaten boş,ama bunun bi önemi yok

Reaksiyon puanı
4
gunumuzde bılgısayar ınsanı asosyal ypmaktadır.gezmeye yenı ınsanlarla tanısmanı onerırım.haftada en az 1 gun hıc bılgısayar kullanmamayıda tavsıye edıyorum.

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
gunumuzde bılgısayar ınsanı asosyal ypmaktadır.gezmeye yenı ınsanlarla tanısmanı onerırım.haftada en az 1 gun hıc bılgısayar kullanmamayıda tavsıye edıyorum.

asosyallikle alakası yok bence bunun çevresi geniş ve sosyal biriyim ancak insanlar çok yapmacık ve boş gözüküyor galiba bu duruma bulunduğumuz ortama ayak uyduramamak sebep oluyor.kendim hakkında konuşmayı pek sevmem ama ben çözümü okumakta bulmuştum çok okuyunca çevremdekilerin daha boş olduğunu düşünmeye başladım çünkü insanlar benim ilgi alanlarım hakkında bilgi sahibi değil hatta genelde tüketim çağında olmamız sebebiyle bu tarz kişiler tarafından boş olmakla nitelendirildim bu sebeple onlara ayak uyduramadım.onların dünyası saçma sapan modalar,programlar,diziler falan olmuş.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
7'den 70'e herkes hayatının belirli dönemlerinde aynı hissiyata kapılır.Sen henüz ilk kez yaşıyor olabilirsin.Bu nedenle bu durumu atlatmanın en garanti yolu bir hobi edinip onunla uğraşman.Spor en etkin çözümdür.

Yaşadığın his ve durumu açıklamak gerekirse bir insan evladının hayatını kağıt üzerine döktüğünde Dünya üzerinde gelmiş geçmiş bütün insanların yaklaşık %90'ının aynı hayatı yaşadığını görebilirsin.İnsanoğlu doğar, büyür, okur, öğrenir, çalışır, çiftleşir, aile kurar, çoğalır, yavrularını büyütür ve ölür.Dünya üzerine gelmiş geçmiş bütün insanlar bu şekilde yaşar.Bu bir standarttır ve doğanın kanunudur.Önemli olan bu yaşadığımız hayatta belirtmiş olduğum evrelerin arasındaki virgülleri doldurucak şeyler yapmaktır.Herşeyden önce inançlı bir insan isen Allah'ın bizlere koyduğu kuralları ve görevleri yerine getirmek ve Allah'a inanarak Allah yolunda ilerlemektir.İnançlı, sevgili, hoşgörülü, haramdan-günahtan kaçınan bir insan olarak yaşarsan mutlu, huzurlu ve yararlı bir hayat yaşayıp Dünya üzerindeki görevini tamamlayıp gidersin.Ne yaparsan yap ileride düşündüğün zaman utanacağın, pişman olacağın şeyler yapma.Nefsine ve iradene hakim ol. Saygılar...

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Tavsiyeleri bir kenara bırakıp işin uzmanına bir psikoterapiste git sorunun kaymağını öğren ve sorunu çöz yoksa hayatını büyük bir bölümünü heba edebilirsin . Öyle zamanla geçer palavralarına inanıp benim gibi hayatının yedi yılıni problemler içinde geçirme ayrıca elalem ailem ne der gibi şeyleri de kafana takma.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
@neguvon palavra mı? senin algılama kapsiten bu kadarına müsade ediyor demekki...

problemli geçirdiğin yıllar devam ediyor bence. geçmiş olsun

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
[MENTION=76150]nicktenban[/MENTION] Yorumunu okudum. Şu sayfada gördüğüm en güzel yorumdu ;) Diğer arkadaşlarınki kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın ;) Sonuçta herkes kendi üzerinden bir şeyler yazmış... origami kardeş deneye deneye yolu bulur. Neyse kendi fikrimi açıklayayım:

Bu dönemden emin ol herkes geçiyor. Ben geçmedim arkadaş! diyen insan yalan söyler unutma :D Sebebi ne peki ? Her gün aynı şeyleri yaparsan-ki yapıyorsundur- bu dönemden geçeceksin demektir. İnsanoğlu yapısı gereği sürekli "FARKLILIK" arıyor. Hayatta farklı şeyler arıyor. Sana 1. tavsiyem farklı şeyler yap. Daha önce spora gitmediysen spora git mesela. Spor yaparken zihnin meşgul olur. Unutursun, beynine kan gider ;) Spordan başka diğer aktivitelere yönel.

Diğer tavsiyem ise demişsin ya "sahip olduklarıma sahip olmayan onca insan var..." Sana şimdi söyleyeceğim tavsiyeyi öyle her yerde duyamazsın. SOkağa çık yardıma muhtaç o kadar insan var. Git yardım et! Onlara yardım ettiğin de yüzlerdeki o "SICAK" gülümsemeyi, göreceksin. Garanti ediyorum. Çevrende samimi omayan gülüşlerden bahsetmiyorum tabi ki... Ne demek istediğimi yardım yapacağın zaman anlarsın. O zaman sen de gülersin. ;) Üstelik ALLAH katında derecen yükselir.

Üçüncü tavsiyem ise zihnini daima meşgul tut... Zihnin vakum gibiddir. Sen o düşüncelere izin verdiğin an her şey toz olur. Zihnini meşgul edecek şeylerle ilgilen. Ünlü Psikolog William James' in dediği gibi. "bir beyin aynı anda iki şeyi düşünemez!" Aynen öyle. Sen aynı anda-misal veriyorum- hem anıtkabiri hem de istanbulu düşünemezsin. Biri diğerini kovar. İşte buradan yola çıkıyorum. Kötü düşünce ye izin verme. Onu iyi düşünceler kovsun ;)

Son tavsiyem ise hatta en büyük tavsiyem kendini ALLAH' a ver. Teslim ol. Bilmiyorum ne kadar bağlısın. Ama gönülden dua edersen, gönülden namaz klıarsan bu işi aşabilirsin. Git insanı araştır mesela... Bir örnek vereyim sana: ağzımızdaki dişlerin yapısı nasıl. Önde sivri dişler, arkada ise daha geniş dişler var di mi? Neden peki? Çünkü bir şeyi yiyeceğimiz zaman ön dişlerimiz kesiyor, arka dişlerimiz ise parçalıyor. Sonra bu parçalanalar küçük bir boruyla mideye iniyor. ALLAH' ın sanatına bakar mısın? Belki ilgini çekmiştir bu örneğim. Bunun gibi ALLAH' ın yarattıklarıyla ilgilen :)

Tüm bunlar için ise sabret. Kilit nokta bu :) Geçmiş olsun

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
[/COLOR]Insanlar problem yaşadıkları zaman çevremiz ailemiz internet kısacası herkes zamanla geçer diyor ama ortada bir problem var ise ne yaparsanız yapın o ruh hali bitmiyor ;Elbetteki farklı şeyler yapmak mekan değiştirmek etkili ama bunu da profosyonel birimden yardım alarak belirli ölçütler içinde yaparak problemin veya problemlerin çözümüne katkısı olacaktır yukardaki yorumun kabul ediyorum biraz acele ile yazıldığı için yazdıklarının üzerinde pek fazla düşünme fırsatım olmadı özür dileyerek değiştiriyorum.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
hacı tam beyni yıkanacak moda girmişsin senin bigi adamları işte canlı bomba yapıyorlar çok tehlikeli bir dönem geçiriyorsun aman dikkat kendini birşeylere vermeye çalış

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
çagımızın en güncel hastalığı herseye yada bir cok seye sahip olan insanlarda oluyor genelde yada sahip olduklarına kolay yoldan ulaşmıştır..neyse sebebi ne olursa olsun evet dediğin gibi yalan dünya ve hersey boş para karı kız kariyer falan filan ....ne içi geldiğimizi ve neden yaşyıp nereye gideceğimizi unuttuğumuz için gercekleşebilir bu durum .kalk bi abdest al namaz kıl kul olmanın şuuruna var derim içindeki sıkıtılar gidecek sana temin ederim

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Cevapları uzun uzun okumadım, belkide içlerinde sana uygun tavsiyeyi buldun.Ama benim sana tavsiyem şudur ki; insanları çevreni fazla kafaya takma.Belki de hiç takmıyorken böylesin.Gecicidir.Zamana bırak ama bu zaman içerisinde sana en uygun şeyi yap.Namaz kıl, işte o zaman ferahlarsın

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Müslüman isen Namaz kıl Rabbini tanımaya çalış, maneviyatını güçlendir. He müslüman değilsen islamiyeti öğrenmeye çalış hiç birşeyin kalmaz.
Aynen katılıyorum.
Hani derler ya namaz her derde deva...

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
kendine hobi edin mesela ben kulaklıgımı alır son ses top10 dinler ruhumu yenilerim :D online oyunlar oyna küfür edip sevinebilcegin ,film indir izle,hayallerin peşinden koş hedefini şaşırma
[video=youtube;EGikhmjTSZI]http://www.youtube.com/watch?v=EGikhmjTSZI[/video]