Yasal olarak site nasıl açılır ?

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar yasal olarak site açmak istiyorum
bunun için ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler

equivalent

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle gidersin bir hosting firmasından yapmak istediğin siteye uygun olacak şekilde alan ve trafik satın alırsın. Daha sonra Dreamweaver gibi programlar ile siteni tasarlar, veya hazır scriptleri satın alıp sunucuya Filezilla gibi bir program ile upload edersin...

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle gidersin bir hosting firmasından yapmak istediğin siteye uygun olacak şekilde alan ve trafik satın alırsın. Daha sonra Dreamweaver gibi programlar ile siteni tasarlar, veya hazır scriptleri satın alıp sunucuya Filezilla gibi bir program ile upload edersin...
saol kardeşim bunların hepsini yaptın başımın ağrımasını istemiyorum ,oyüzden yasal olarak açmak istiyorum

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
İçeriği ne olacak ki?

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Oyun indirme linkleri falan paylaşmadıktan sonra bir sorun çıkarmaz.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
1. Yasadışı bir şey yapmıyor isen başın derde girmez.
2. com.tr'li ya da genel olarak .tr 'li adres alman için www.nic.tr'ye girmen lazım. Yurtdışından aldığın adresi tecil ettirmen gibi bir durum sözkonusu değil, bizim noterler tescil edemez, gerçek anlamıyla bir marka değilsen de adresi kaybettikten sonra dava açıp geri alamazsın, alabilecek olsan bile astarı yüzünden pahalıya gelir, sözün kısası adresini kaybetme.
3. Markanı Türkiye'de tescil edebilirsin. www.tpe.gov.tr zaten .tr uzantılı adreslerin bir kısmı için bu tescili de yapmak zorundasın. Markan tescil edilemeyecek bir marka ise, sana dava açılıp ya da seninle bağlantıya geçilip markanın tescili iptal edilebilir haberin olsun. Böyle bir davanın içinde oldum, o yüzden biliyorum.

Kolay gelsin,
İyi günler,

FermaNHat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle korsan yazılımlar, filmler vs paylaşmadıkça başınız ağrımaz. Siz sadece oyun ile ilgili haberleri, yorumları, eleştirleri içeren bir siteden bahsediyorsanız bunda yasal bir yükümlülük aramanıza gerek yok yapabilirsiniz.

domain tescilinden bahsettiğiniz "com.tr" uzantısı ise;
arkadaşında bahsettiği gibi nic.tr'den başvuru yapacaksınız ancak şu şekilde gereklilikleri var;
".com.tr" için gerekli belgeler
Aşağıda yer alan resmi belgelerden faaliyet alanınıza uygun olanlardan sadece bir tanesini göndermeniz yeterli olacaktır. Ad-soyad.com.tr için, kimlik bilgileri ile birebir uyuşan alan adı başvurularında belge gerekmemektedir. Ancak, kimlik bilgileri ile başvurulan alan adının birebir uyuşmaması ya da Mernis sistemine bağlanırken teknik bir problem oluşması halinde, T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı fotokopisi ya da üzerinde T.C. kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanı fotokopisinin yanı sıra T.C. kimlik numarasının bulunduğu bir web sayfasından alınan çıktının fotokopisi,
Ticari amaçlı tüzel kişilikler ve kuruluşlar için, aşağıdaki üç maddede sözü geçen belgelerden herhangi bir tanesi,
  • Ticaret odasından alınmış olan "Faaliyet Belgesi", "Ticari Sicil Belgesi", "Oda Sicil Kayıt Sureti" ya da Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanmış olan ticaret ünvanı ilanı,
  • Türk Patent Enstitüsü'nden alınmış "Marka Tescil Belgesi" ya da "Marka Başvuru Belgesi",
  • Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan alınmış olan "Sicil Tasdiknamesi" ya da "Ticari Sicil Gazetesi",

NOT: Belgelerin yazdığı yazı nic.tr adresinden değiştirilmeden alınmıştır...