Yasak mı?

HakanArt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba,
Ben bulunduğum konumdan dolayı yanımda gerçek görünümlü fakat sahte bir silah taşımak istiyorum.
Çakmaklı silahlar vs. şeyler bunları taşımak yasakmı?
Tek merak ettiğim gerçeğiyle birebir benzerlikte olacak, ama silah mekanızması olmayacak, yani işlevi olmayacak sadece görünüşte silah gibi görüncek.

HakanArt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
konumu boşverelim, kurusıkı taşımak istemiyorum.
yani polis durduğunda sorun yaratmayacak bir silah düşünüyorum.
Gerçek gibi gözükücek ama oyuncak olacak.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Kurusıkı alsan bile yanında taşıyamazsın istediğin kadar faturan yanında olsun yönetmeliğe göre kurusıkı tabanca orjinal kutusunda ve şarjör takılmamış ve boş halde taşınabilir ha taşırsan ne olur ceza yazarlar en az 500TL

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ruhsat olunca taşınabilir diye biliyorum. Yanlış olabilir :D

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Ruhsat olunca taşınabilir diye biliyorum. Yanlış olabilir :D
Bi gün benide gaza getirdiler bi heves adım kurusıkı bi tabanca. daha alalı 3 gün olmuştu düğüne gidiyorduk yolda çevirme varmış yunuslar arabayı çevirdi ben tabi çevirmeyi görünce hemen torpidoya attım silahı ama şarjör cebimde idi arkadaşda koltuğun altına atmış bizi dışarı çıkardılar arkadaşı aradılar temiz benide aradı son anda cebimdeki şarjörü hissetti ve bu ne dedi çıkardım şarjör başladılar arabayı didik didik aramaya ve kurusıkıları ve 2 adet 50lik mermi kutusunu buldular adamlar fatura felan dinlemiyor yok neymiş kutuda duracakmış şarjörde mermi olmayacakmış size ceza keseceğiz dediler yalvar yakar ikna ettik yinede kutudaki mermileri aldılar ve şarjördeki mermileri orada zevkine sıktılar ve bide kuru sıkı dersiniz demi şu sese bak ne bileyim sizin gaspa gitmediğinizi dediler. Ama tabancaları verdiler geri

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Bence sorun olmaz ya sonuçta işlevi yoksa kim ne diyecek sanki.. :)

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hatta eskiden suca karismis yani silahla adam oldurumus olanlara ruhsatli da yasakti artik cikan kanunla aile hekimine nirmal olduguna dair bi belge cikarttirip yine silahini alabiliyosun. :/ *(yetmez ama *** neydi bu laf ya :P ) neyse tabanca tasimak yasak degil ama tabi bazi kurumlar haric. ve tabancayla millleti korkutmak suc tehdit etmek suc, yaralamak suc. silahi baskasina ( ruhsati olmayan ? cocuk vb ) suc. yani bi cocuga verirse cocuk adam oldurdumu silahi veren kisi cinayetle yargilanir benim bildigim evrensel hukuk standartlarinda . ... vb vb ..

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ya ben pek uzman değilim kişisel silahlanma hakkında. Ancak amcam doğuda görev yaptığı için ruhsatı var ve taşıyabiliyor.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Madem ateş etmesini istemiyorsun kuru sıkı al ama mermi alma... yanında mermi olmaz ise şarjör boş olursa ve fatura da yanında bulunursa hiç bir şekilde bir sorun teşkil etmez... tam istediğin gibi silah görünümüne kavuşursun...

Bir de uyarı da bulunayım... Nasıl bir konumdasın bilmiyorum ancak korkutmak istediğin senden çekinmesini istediğin kişide gerçek silah olursa o zaman iş kötü...

Galiba Antalya da yaşanmıştı vatandaş birisini korkutmak için kuru sıkı kullanıyor karşıdakinde de gerçek silah var kuru sıkıyı görünce o da silahına davranıyor ve sonuç pek de iç açıcı olmuyor...

Sonuçta senin karşındaki kişi senin silahın gerçek ya da sahte olup olmadığını bilemeyeceği için eğer onda gerçek silah varsa senden önce davranabilir...

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bu forumda daha onceden silahla ilgili bir konu paylasılmıstı senın dedıgın gıbı sadece sılah ve dunyadakı tum modelerı var maket olarak rengı vs herseyı sılah fakat maket.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar kısacası mermi olmasa ruhsatın tanında olursa kuur sıkıyı taşıyorsun dogrumu...??