Yasa Çıktı, İnternet Durdu

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
İsveçli internet kullanıcıları artık bağlantılarını daha düşük yoğunlukta kullanıyorlar. Peki bunun sebebi en son çıkan yasa olabilir mi?

İSveç'te Çarşamba günü yürürlüğe giren bir yasa, internet servis sağlayıcların telif hakkı ihlali şüphesi taşıyan dosya paylaşımlarını takip etmesini ve IP adreslerini ilgili kurumlara iletmesini öngörüyor. Bu yasanın çıkışı elbeette kanunun kuralın düzgün şekilde uygulandığı bir ülke olan İsveç'te internet kullanımını ciddi biçimde etkiledi.
Sert Düşüş
Yapılan araştırmalar, kanunun çıkmasıyla birlikte ülkedeki internet trafiğinin %40 azaldığını gösteriyor. Görünüşe göre, İsveç bir yasa dışı paylaşım cennetiymiş.
:: BU tür bir kanundan sonra ülkemizdeki trafik ne kadar etkilenir?
Yazan: Berkin Bozdoğan;
SDN - http://shiftdelete.net

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
biz daha çok paylaşan değilde, paylaşanları indirelen bir toplumuz. yanılmıyorsam thepiratebay.org/ torrent siteside isveç mahkemeleriyle başı dertte olanlardandı

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Limitsizler anlamını yitirir
-Bir ihtimal- internet ucuzlayabilir. :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İnternet çöker valla. :D

Bedavaya verseler de alan olmaz vallahi.

say55

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bende baya etkilenir heralde isveçten yayın yapan bir torrent sitesinden indiriyom.utorrente hep isveç bayrakları var.şaka bi yana zaten bir kişinin göndermesi bana yetiyo en fazla 100 kb indirebiliyoruz zati saolsun ttnet yüzünden...

kameraman74

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Maillere bakıp msn kullanmak için yada ödev hazırlamak için 10 Mb internet bağlantın olsa ne yazar.

martial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Türkiyede böyle birşey olmaz rahat olun.

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yüksek hızda internetin reklamını yaparken,yok efendim bir mp3'ü 3 saniyede,bir filmi 2 dakikada(süreleri attım :D) diye reklam yapıyorlar.Ondan sonra da bunları yasaklayacaklar.Burdan servis sağlayıcılara "ananız güzel mi" diye sormak istiyorum :razz:

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Limitli internete geçer herkes, msn girmek ve online oyun haricinde normal kullanıcılar pek kullanmaz. İnternet biter bi bakıma :)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Bu uygulamadan vazgeçerler yakında :)

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Böyle saçma bişi olabilir mi?İnterneti kullanan geniş kesimlerin amacı zaten illegal paylaşım.İnternet kullanımını bitirecekler yazık.

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
İsveçe yerleşmeyi düşünürken olan olaylara bak ya !

afterdinner

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bizim ADSL kullanıcılarının büyük çoğunluğu kotalı pakette. Yani download & upload çok fazla yapmayan kesim. Bizde de benzer yasaklar var ama uygulanmıyor. Uygulanmaya başlasa hissedilir bir rahatlama olur ama trafik çok da düşmez.

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bu olay illegal paylaşımı başlatmayı mı kullanmayı mı yasaklıyor. eğer paylaşımı başlatmayı yasaklıyorsa güzel bence önüne gelen bişey upload edip duruyordu. çöplük olmaktan çıkar internet. sadece gerekli olanlar düzgün bir şekilde sunulur da biz de bilgi kirliliğinden kurtuluruz.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Aslında bir bakıma mesela tüm dünya deselerdi buna bu düşüşle hele dünyada böyle bir düşüş belkide boşaltabilirdi interneti daha hızlı kullanırdık belkide ama içinde tek isveç var:Dhta1905 cevabın güzeldi gel beraber soralım onlara:D

XRaiNow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bu yasayı kişi gizliliğine saldırı olarak yorumluyorum. Hiçkimse elinde yasadışı bir şey yaptığıma dair kanıt olmadan benim iletişimimi izleyemez.

labtek38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Diyelim ki ben arkadaşıma özel bir video gönderiyorum. Bunu 3. şahıslar görebilecek mi? Bu resmen kişilik haklarına saldırı.

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Zamanında Kazaa vardı,yasakladılar, Torrent çıktı.Bunu da yasaklasalar,yeni bir şey çıkar,paylaşım ruhu ölmez :D

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Artık böyle yasaklara vede yaptırımlara popomla gülüyorum, kimi engelliyosun? Kimi izliyosun? İsteyen zaten bir yolunu buluyor yasakları deliyor. Ben bunları hala interneti rakip, öcü olarak gören gerikafalı müzik vede film şirketlerinin son çırpınışları olarak görüyorum. Birgün onlarda gerçeğin farkına varıcaklar ama biraz geç olucak.