Yaş Farkının Önem Derecesi

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
MK dedi ki:
Yaş farkının önem derecesi falanı filanı YOKTUR.

Öyle olsaydı;

Türkiye Cumhuriyet' inin Cumhurbaşkanı sıfatına ulaşmış bir kişinin, kendisi 29 (&) iken 14' lük bir kızı istetip, kız 15 :# inde iken kendiside 30 iken evlenmesi anormal olurdu !!! !!! !!!

Yoksa ben mi yanlışım ??? ??? ???

;D özetin iyi...

atacalipso

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Blue.Silk dedi ki:
erkek bayandan büyük olmalı. bazı kız arkadaslarım bu düşüncemi yadırgaya bilir ama bence erkek koruyup kollayandır. sahip cıkıcak agırlıgını koyucak. sahsen ben benden küçük bir erkege böyle bir saygı duyamam. benim evlenecegim insan benden en az +4 olmalı. bana anca sözünü dinletebilir ;D

Sana elinde bastonlu dede verelim, kızınca sopayı indirir başeder :) muhahhaha

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
atacalipso dedi ki:
Blue.Silk dedi ki:
erkek bayandan büyük olmalı. bazı kız arkadaslarım bu düşüncemi yadırgaya bilir ama bence erkek koruyup kollayandır. sahip cıkıcak agırlıgını koyucak. sahsen ben benden küçük bir erkege böyle bir saygı duyamam. benim evlenecegim insan benden en az +4 olmalı. bana anca sözünü dinletebilir ;D
Sana elinde bastonlu dede verelim, kızınca sopayı indirir başeder :) muhahhaha

Al işte :S karta kaçmasın dedik yahuu :S

atacalipso

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Söz meclisden dışarı bazan ben söyle 40-45 lik kadınlarla nasıl olur diye düşünürüm, siz düşünmüyormusunuz :) Muhahahhaha. ( NOT: hiç denemedim )

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bu yaş farkı mevzusuna bir de şu açıdan bakmak istiyorum...mesela 10 ar yıllık jenerasyon farkıyla gidersek;
50 li yılların insanı ile 60 lı yılların insanı arasında hayata bakış açısı konusunda pek bir fark yok gibi..
aynı şekilde 70 li yılların başında doğan insanlarda bu geçmiş jenerasyona yakınlar düşünce tarzı olarak..
ama 80 ve sonrası jenerasyon biraz farklı arkadaşlar...bu jenerasyon gençleri ihtilal görmedi...dünyaya ekonomik ve sosyal anlamda açılan bir türkiye ve dünya ekonomisi içinde yetişti..her türlü yeniliği ilk olarak gördü..kısaca yokluk döneminin bittiği insanların biraz daha zevk-ü sefa ve bireysel davranışlar içine yaşadığı dönemde yetiştik biz..
o yüzden 80 jenerasyonunda doğmuş ve yetişmiş bir insanla 70 li yıllarda büyümüş birinin ilişisinde hayata bakış açısı farklılıkları sebebiyle sorun çıkma ihtimali,60 lı ve 70 li jenerasyona ait bir çiftin ilişkisindeki sorun ihtimalinden daha yüksektir..her iki örnekte de aralarında ortalama 10 yaş olmasına rağmen hayata bakış farklılıkları, jenerasyon farkından ötürü çok şey farkettirir kişilere...
bi de böyle düşünelim derim...

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
:) dönem farkı olarak ele almış fish... e doğruda yapmış... ;D

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
tüketim hızlandıkça,insanlar hazıra kolaya alıştıkça bireyselleştikçe bu yetişme tarzı malesef ilişkilere de yansımakta...80 ve 90 jenerasyonu malesef bu döneme denk gelio...milenyum çocuklarını düşünmek bile istemiyorum...
ama 60-70 dönemi insanları bişeyleri zor elde ettiler hep...demokrasiyi,özgürlüğü...var olanın kıymetini yaşayarak öğrendiler..
o yüzden çok keskin bir fark var 80 öncesi ve sonrası dönemde..
malesef...

zeynepbozok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cabbarcan dedi ki:
MK dedi ki:
Yaş farkının önem derecesi falanı filanı YOKTUR.

Öyle olsaydı;

Türkiye Cumhuriyet' inin Cumhurbaşkanı sıfatına ulaşmış bir kişinin, kendisi 29 (&) iken 14' lük bir kızı istetip, kız 15 :# inde iken kendiside 30 iken evlenmesi anormal olurdu !!! !!! !!!

Yoksa ben mi yanlışım ??? ??? ???

;D özetin iyi...

Ders gibi

atacalipso

Doçent
Reaksiyon puanı
0
80 i karıştırma, ben tüketici değilim yokediciyim muhahahhaha

By_CiN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben anlamıyorum yaş yaş yaş yahu varsa var yaş farkı ne olmuş yani ne görüşü ne duruşu ne bakışı 40 yaşında kide olgun bi insan 20-25 yaşında kide olgun bir insan herşey o 2 kişini kalbinde biter o kadar

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
eiiii 20 yaşınmdaki biriyle babası yaşında bi adamla evlensin bazı ihtiyaçlar var 60 yaşındaki bi adam yada kadın 20 yaşındaki bi bayana yada erkeğe onun yaşıtlarındaki gibi bazı hisseleri verebilecek mi yani saçma yaaa davul bile dengi dengine yaaa abartmayalım lütfen !!! :)

atacalipso

Doçent
Reaksiyon puanı
0
By_CiN dedi ki:
ben anlamıyorum yaş yaş yaş yahu varsa var yaş farkı ne olmuş yani ne görüşü ne duruşu ne bakışı 40 yaşında kide olgun bi insan 20-25 yaşında kide olgun bir insan herşey o 2 kişini kalbinde biter o kadar

Yaw kanka bu muhabbetler kızlar için anlamadın mı. Diğer kız arkadaşlarına bu benimki dediği zaman diğerleri ayyyyyyyy çok yaşlııııııııı derler diye.

Oysa bizde öyle olsa kapa lşan çeneni düdük o benim karım deriz. Gerekirse pis döveriz.

Kadın işleri işte hava civa işi onlarıon ki. Popüler prens gibi olacakki vay be ne kızmış ne biçim adamı ayartmış diyecekler.

Ben 50 de bile 18 lik alabilirim yeterki gönüller bir olsun :)))))))

krasiv

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu dönemde yaşın pek önemi kalmadı paraya bakıyo herşey maalesef ...

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
atacalipso dedi ki:
By_CiN dedi ki:

Yaw kanka bu muhabbetler kızlar için anlamadın mı. Diğer kız arkadaşlarına bu benimki dediği zaman diğerleri ayyyyyyyy çok yaşlııııııııı derler diye.

Oysa bizde öyle olsa kapa lşan çeneni düdük o benim karım deriz. Gerekirse pis döveriz.

Kadın işleri işte hava civa işi onlarıon ki. Popüler prens gibi olacakki vay be ne kızmış ne biçim adamı ayartmış diyecekler.

Ben 50 de bile 18 lik alabilirim yeterki gönüller bir olsun :)))))))

ne alaka :^)

siz 50 de 18 i gönül için mi alıyosunuz...biz de bun inanıcaz öyle mi...çıtırı kapmışsın abi gibi kıl ötesi muhabbeti yapmıomuş gibi davranıp da şimdi beni konuşturtmayın... :@

kadın işi civa işi diye muhabbet eden bir erkeğin olgunlaşması için 10 fırın daha ekmek yemesi lazım sanırım...bu demekki zaten 50 iniz de ancak iletişim kurulabilcek hale gelirsiniz...sonra da gönül bu yaaaaaaa 18 yaşında !!! bir ÇITIRA AŞIK OLUR !!! gönüller bir olsun yeter ki diye alırsınız...

atacalipso

Doçent
Reaksiyon puanı
0
fish dedi ki:
ne alaka :^)

siz 50 de 18 i gönül için mi alıyosunuz...biz de bun inanıcaz öyle mi...çıtırı kapmışsın abi gibi kıl ötesi muhabbeti yapmıomuş gibi davranıp da şimdi beni konuşturtmayın... :@

kadın işi civa işi diye muhabbet eden bir erkeğin olgunlaşması için 10 fırın daha ekmek yemesi lazım sanırım...bu demekki zaten 50 iniz de ancak iletişim kurulabilcek hale gelirsiniz...sonra da gönül bu yaaaaaaa 18 yaşında !!! bir ÇITIRA AŞIK OLUR !!! gönüller bir olsun yeter ki diye alırsınız...

Olgunluktan bahsettin de ben espiri yapıyorum işim yokda daha leyleklere inanan bir kızı mı alacam ellisinde muhahahhah.

Bu kadar ciddiye alacağını bilsem yazmazdım. Ha bide bak bak bak 50 fırın ekmek ha kişisel saldırı boyutuna girmiş, sen kesin 15 falansın o zaman muhahahha

Çıtır nedir yaw kendini sadece yenilen bir nesne olarak neden görüyorsun, belki adına ondan balık dedin :)

Yapma böyle üzülürüm ama, yaaaaaaauuuuııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı

muhahahhahha bebiş öptüm seni...

Antediluvian

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Konuyla pek alakası olmasada yapılan bir araştırmada duygunun merkezinin Beyin olduğunu kanıtladılar.yaşın hiç bir önemi yok bence

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ın bir yazısında dikkatimi cekmişti..

Duygunun Merkezi Kalp mi, Beyin mi?

Yüzyıllardan beri insan vücudunda duygulara ev sahipliği yapan yerin kalp olduğu düşünülüyordu. Ancak sonradan görüldü ki, kalp sembolik bir kavram. Bir insanın kan dolaşımı ve solunum çalışsa da beyin ölümü gerçekleştiğinde, o kimse ne korkuyor, ne seviyor ne de duyabiliyor. Eğer duyguların merkezi kalp olarak kabul edilirse kalbi çalışan kimsenin bunları yaşamaya devam etmesi gerekirdi.
İşte bu noktada duyguların yönetiminden sorumlu beyin alanlarının varlığı ortaya çıkıyor. Mesela, konuşma sırasında gramer ile ilgili özellikler beynin sol tarafında işlenirken, anlam özellikleri sağ tarafta gerçekleşiyor. Kalem dediğimizde, kalemin hangi harflerden oluştuğu beyindeki sol loba yazılırken, fonksiyonları sağ loba yazılıyor. Kalemle alakalı duygular ise beynin amigdala bölgesine, yani daha iç ve daha derin taraflarına kaydediliyor.

Hanefi mezhebinin kurucusu İmam Âzam'ın, yolda giderken karşısına bir öküz çıkar. Bunun üzerine İmam yolunu değiştirir. Kendisinin bu davranışını görenler şakayla karışık sorarlar: 'Hocam öküzden mi korktunuz?' İmam Âzam, 'Onun boynuzları var, benim de aklım' diye cevaplar. İnsanın silahı akıldır. İnsanlar akıllarını yeterince kullanabilirlerse, pek çok yanlıştan kurtulabilirler...

yani yaşadığımız herşey.. o beyin dediğimiz 2 gramlık organın 2 tarafındaki loblarında gelişiyor yazının üst tarafında dediğim gibi bence yaşın aşkı yaşamada hiç bir etkisi yok insan aklını ii kullanabilrse yaş farkını pek önemsemez ben öncelikle Görüşeceğim bayanın karakterine bakarım güzellik her zaman ikinci planda gelir..

saygılar..

atacalipso

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yaw millet azgın teke olmuş böyle deşarz ediyor kendini muhahahha. Bırakın isteyen istediğini alsın yaw illa bir etik değeri mi olmalı :)

Antediluvian

Asistan
Reaksiyon puanı
1
atacalipso dedi ki:
Yaw millet azgın teke olmuş böyle deşarz ediyor kendini muhahahha. Bırakın isteyen istediğini alsın yaw illa bir etik değeri mi olmalı :)

Bu hayatta ayık olcaksın cacık olmayacaksın... :*

atacalipso

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Antediluvian dedi ki:
atacalipso dedi ki:

muhaha Bu hayatta ayık olcaksın cacık olmayacaksın.. :D :D

Tencere yuvarlanır senin ki benden kara , puahhahahhaha

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Olgunluktan bahsettin de ben espiri yapıyorum işim yokda daha leyleklere inanan bir kızı mı alacam ellisinde muhahahhah.

Bu kadar ciddiye alacağını bilsem yazmazdım. Ha bide bak bak bak 50 fırın ekmek ha kişisel saldırı boyutuna girmiş, sen kesin 15 falansın o zaman muhahahha

Çıtır nedir yaw kendini sadece yenilen bir nesne olarak neden görüyorsun, belki adına ondan balık dedin :)

Yapma böyle üzülürüm ama, yaaaaaaauuuuııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı

muhahahhahha bebiş öptüm seni...
[/quote]

şu forumda yapılan yorumlara en esprili cevapları veren kişilerden biriyle yazışıyorsun şuanda...ama espriye alınacak yorumlar var alınmayacak yorumlar var...kadın işi hava civa işi diyen bir erkeğin ben olgunluk seviyesinden şüphe ederim..ve bu şekilde yapılan her türlü yoruma da gayet ciddi cevap veririm...ayrıca bu başlığın bu anlamda bir espriye açık olduğunu da düşünmüyorum...
çıtır kelimesinin çıkış noktasının erkeklerin ta kendisi olduğunu sen benden daha iyi biliyorsundur...o yüzden ben değil siz erkekler böyle bir yakıştırmayı yapıyorsunuz ama nedense yorumunda 18 lik alırım derken bunu belirtmemişsin...ben belirtince mi suç oldu acep..
benim yaşım konusunda da yorum yapmıyorum seninkini hiç sormuyorum çünkü 30 bile olsan olgun olmadığı sürece insan hiç bişi ifade etmez bilirsin...50 fırın ekmek bu anlamda söylenmiştir...
öptüm seni göz kırptım el salladım gibi ifadeleri de hiç tanımadığın bi bayana karşı eğer herhangi bir işaret almadıysan kullanmamanı tavsiye ederim...

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ilginç yaş farkının büyük olduğu ilişkileri doğru gören birileri varmış :S 50 yaşımda olsam 20 yaşında bir kız ile ilişkiye giremem bile. Eş değil kızı kendi kızım olarak görürüm :S normal şartlarda böyle bir ilişki mümkün değil zaten.

O yüzden tartışmayı uzatmayın bence yada ankete çevirelim başlığı herkez oyunu versin.

atacalipso

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yaw size inat çıtır alacam yaw. Özellikle yaşlanıyorum savımı gerçekleştirmek için çıtır bekliyorum :)

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Alabilirsin tabi :*

Ama ilişkiniz nasıl olur onu çok merak ediyorum ;D :}

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
yaş farkı 1o geçmesiiiiiin :^)
kadın degil erkek böyük olsun :^)

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
hayırlı akşamlar arkadaşlar!
yorumların hepsini okudum.

yarı ciddi yarı şaka bir şekilde devam etmiş.
inşallah her konularda böyle seviyeli ve saygılı paylaşımlar temenni ediyorum.

Yaş farkı meselesine gelince
genelde kızlar kendilerinden 3-4 yaş büyük bir erkekle evlenmeyi makul karşılamışlar

Elbette bu kızlar için bir avantaj sağladığı gibi erkeklerede çok büyük avantajlar sağlıyacaktır.

En başta erkekler (hakikatler asla göz ardı edilemeyeceği için açık yazıyorum) hayatlarında hep mantık kuralları çerçevesinde hareket ederler ve etmek isterler.

Ama bayanlar (bir eksiklik olarak söylemiyorum)bu konuda biraz daha hissi davranırlar.
Bazen bayanların hissi olan düşüncelerini akıl ve mantık kabul etmez.Ama bazı adlar altında bu hislerini"romantik olmak gibi" sevdiği erkeğiyle birlikte yaşamak isterler.

bir seneryo kuralım

Mesela eve yorgun argın gelmiş bir erkek
şöyle ayağını bir uzatıp uzanacak,istirahat edecek.
çünkü akşama kadar çalışmış,yorulmuş
eeeeee biraz haklı da yani

Ya eşi
Yahu şu eşime bu akşam şöyle çok güzel romantik bir gün yaşatayım.
akşam yıldızların altında parkta çekirdek yiyelim.
herkes evlerine gidincede şöyle sessizliğimi dinleyerek romantik bir gece geçirelim.

diye tahminimce bayan arkadaşlarımız düşünür.

şimdi erkeklere soruyorum bu mantıklı mı?
bence hayır!
Oturup evde yesek sonra da yatsak olmaz mı diye insanın düşünesi geliyor.

Ama elbette hayatımızda böyle günlerimiz olacak.
Eğer böyle güzel günlerimiz olmassa zaten evliliğimiz çok sıkıcı ve monoton geçer.

Bu seneryo da
hanım tarafı kendine göre haklı
erkek tarafı da kendine göre haklı

o zaman ikiside haklarını isterlerse ortada bir haksızlık olmadığı için herkes kendi düşüncesini savunacak.

işte tam bu noktada yaş farkı devreye giriyor.

Eğer iki tarafta aynı yaşta olurlarsa erkekde bayan gibi hissi davranmaya kalkarsa o zaman kavga cürcüna başlar

"yahu akşama kadar çalışmışım ne romantiği şöyle bir uzanmak istiyorum" diyecek

bayan da "sen ne biçim erkeksin ben senin için neler hayal ediyorum akşama kadar.zaten konuşacak kimsem yok.
eşimle şöyle bir romantik bir gece geçireyim dedim.
sense hiç beni düşünmeden uyumayı düşünüyorsun" diyerek devam edip gidecek.

Ama erkek olgun olursa
"aaaaaaa ne kadar iyi düşünmüşsün bebeğim bende ne zamandır böyle bir süprizi ben yapsam diye düşünüyordum.Ama sen benden önce davrandın sana ne kadar teşekkür etsem azdır"

Diye cevap verecektir.
eğer hakikaten olgun bir erkekse

sonuç olarak bencede erkeğin en az 2-3,en fazla 4-5 yaş fark olması iki taraf içinde sağlıklı bir evlilik olacaktır.

Ama bu şu değildir ki farklı olanlar evliliklerini devam etttiremezler.
gayet uyum içerisinde devam ettirebilirler.

Bu yaş farkı evliliğin uyumlu bir şekilde geçmesi için kriterlerin bir tanesi

offff offff yine uzattım kusura bakmayın arkadaşlar

saygılarımla