Yargıtay'dan "Etek altı" kararı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Yargıtay 'etek altı' fotoğrafları kişisel veri saymadı, şüpheli ceza almaktan kurtuldu.

879162_detay.jpg

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, cep telefonuyla kadınların etek altı, popo, göğüs ve bacaklarının fotoğraflarını çeken R.N. isimli şüpheli hakkında "kişisel verileri kaydetmek" suçundan verilen mahkumiyet kararını, şaşırtıcı bir gerekçeyle bozdu. Daire, etek altı, göğüs, pop ve, bacağın kişisel veri kabul edilmeyeceğini belirten bir karara imza attı. Kadınların kimlikleri belli olmadığı için "özel hayatın gizlililiğinin ihlali suçundan da ceza verilemeyeceğini kaydeden Yargıtay 12. Ceza Dairesi, şüpheli hakkında açılan davanın düşmesi gerektiğine karar verdi. Sokakta veya sosyal ortamlarda gördüğü kadınların özel bölgelerini cep telefonuyla fotoğralayan şüpheli, Yargıtay'ın bu kararıyla ceza almadan kurtuldu.

ÖZEL HAYAT GÖRÜNTÜSÜ KİŞİSEL VERİ DEĞİL

Yargıtay kararında, "Bir özel hayat görüntüsü ya da sesinin, 'kişisel veri' olduğunda kuşku bulunmamakta ise de, kişinin özel hayatına ilişkin görüntüsü ya da sesinin, bilgisi dışında, resim çekme veya kaydetme özelliğine sahip aletle belli bir elektronik, dijital, manyetik yere sabitlenmesi, rızası dışında ifşa edilmesi, yani; yayılması, açığa vurulması, afişe edilmesi, ilan edilmesi, kamuoyuna duyurulması, aleniyet kazandırılması, özetle; içeriğini öğrenme yetkisi bulunmayan kişi veya kişilerin bilgisine sunulması özel hayatın gizliliğini ihlal suçu kapsamında düzenlenmiştir. Kişinin özel hayatına ilişkin görüntüsü, fotoğrafı ya da sesi, yasal anlamda, kişisel veri olarak değerlendirilmez."

MAĞDURLAR BELLİ DEĞİL DAVAYA DÜŞER

Yargıtay sanığın resim çekme sistemi çalışır durumdaki telefonunu, kimlikleri tespit edilemeyen mağdurelerin, etek altına ve bacak, göğüs gibi erojen bölgelerine odaklayarak, onların bilgi ve rızaları dışında, fotoğraflarını çekmesi eylemini "özel hayatın gizliliğini ihlal suçu" olarak yorumladı. Ancak bu suçun da soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olması nedeniyle, sanık hakkında açılan kamu davasının düşmesine karar verdi.

TİB DE ETEK ALTI SİTESİNE İZİN VERMİŞTİ

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Başkanvekili Osman Nihat Şen, Habertürk Gazetesi'nde yer alan röportajında "Etek altı resim" denilen türde yayın yapan bir sitenin kurallara uyması sağlanıp 3 ayda 60 bin üye elde ettiğini, 36 milyon TL kazandığını söylemişti.

Şen, "Sokakta, trende, otobüste ya da benzeri herhangi bir yerde kadınların etek altı fotoğraflarını çekip yayınlıyorlardı. Türk insanı "doğal fotoğraflar" seviyor. 'Dün Kadıköy'de çektiklerimiz' diye sayfalar koyuyorlardı. Çok rahatsız ediciydi." sözleriyle anlatmıştı.

Haberturk

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Karar ilginc değil rezalet bu karari veren yargitay uyeleri o fotograflarda anasinin bacisinin da olduğunu dusunerek karari vermistir diye umuyorum ulkemizde sapıklık suc sayilmiyor malesef

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bu ne saçmalık. yüzü görünmüyor olabilir eeee. nasıl iştir bu ben anlamıyorum anlamıyoruM !
polisin 18 yaşından küçük hırsızı hemen dışarı salması çocugun her hafta hırsızlık yapması gibi.
ben ülkemdeki bu tip suçlara verilen cezaları anlayamıyorum kafam almıyor !

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yargıtayın böyle cins kararları olabiliyor.Bunların o meşhur içtihatları yüzünden zaten bütün sapkınlıklar..Saçma sapan kararlar şuna bak hele ..

" Sokakta veya sosyal ortamlarda gördüğü kadınların özel bölgelerini cep telefonuyla fotoğralayan şüpheli, Yargıtay'ın bu kararıyla ceza almadan kurtuldu. "

Bunun anlamı şu , cezasını halka bırakıyoruz çünkü biz başçavuşun ...

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
Yargıtayın böyle cins kararları olabiliyor.Bunların o meşhur içtihatları yüzünden zaten bütün sapkınlıklar..Saçma sapan kararlar şuna bak hele ..

" Sokakta veya sosyal ortamlarda gördüğü kadınların özel bölgelerini cep telefonuyla fotoğralayan şüpheli, Yargıtay'ın bu kararıyla ceza almadan kurtuldu. "

Bunun anlamı şu , cezasını halka bırakıyoruz çünkü biz başçavuşun ...

başka çaresi kalmadı halk cezasını verecek bu gidişle kanun kanun değil uygulayıcısı yok

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Kaynak zaytung olmalıydı. :D

vimjunon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bir an gerçekten Zaytung haberi mi diye baktım. Yüzünün görünmemesi, mahreminin görüntülenmesi suç değil yani. Şimdi bu emsal karardan sonra kadınların daha çok fotoğrafı çekilecek belki de. Hayır bu fotoğrafları çeken birini yakalayıp dövsen suçlusun onu da unutma!

Neye layıksanız öyle yönetilirsiniz. Allahım biz böyle adalet dağıtanlara mı mahkumuz? Yardım eyle... Amin.