• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

yardımmmmm

bayneden

Asistan
Reaksiyon puanı
1
:helpsmilie:Koblolu modemden gelen bir hattı kablosuz modemde nesıl çalıştırırız..??

bayneden

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hattımıza kablolu modem takılı.Bir tane philips marka kablosuz modem geçti elime fakat ip numarası kablolununki 1.1 philipsin sonu 1.2 bu 1.2 yi nasıl 1.1 yapabiliriz.. Acill yardım..
Pihilips 802.11g
model: CGA5722 KAblosuz 4 port modem
Teşekkürler

bayneden

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yani bir hattan iki modem çalışacak.. Ama nasıl..!!

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Mesajları art arda yazmak yerine ilk yazdığın mesaja düzenle butonuna basıp ekleme yapabilirsin.Umarım sorunun çözülür..

qubylay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Philips marka modeminin modelini söylersen daha kolay yardımcı olabiliriz.

bayneden

Asistan
Reaksiyon puanı
1
teşekkürler cevabınız için acemilik..
markası philips 802.11g CGA5722

qubylay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir hattan 2 modem çalıştırmak gibi bir ihtiyacınız neden olsın ki. gelen adsl kablosunu philips kablosuz modeme takın.

kablosuz modemin arkasında 4 tane port var bunlardan birine ethernet kablosu takarak kablolu modem gibi de faydalanabiliyorsunuz.

kablosuz olarakta zaten kullanabilirsiniz, işinizi görmez mi bu dediğim.

bayneden

Asistan
Reaksiyon puanı
1
evi taşıdık.babamlardan uzaklaştık. bir süre için buradayız. oradan gelen kabloyu kablosuz modeme takıp dizüstü için kullanmak istiyorum.

qubylay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
baba evinden gelecek kablo kadar yakınsa aranız, kablosuz modemi baba evinde kurun interneti ona takın, baba evi kablolu olarak kullanır o modemi, sende kablosuz, kablosuz ağı görür sizin ev, çok uzak değil ki kablo uzatacağına göre çok uzak değildir.

bayneden

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bu philipsin 1.2 olan ip numarasını 1.1 yapabilir miyiz? Sorun çözülecek o zaman :)

qubylay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onu değiştiremezsin sorunun onunla çözülmez, 192.168.1.2 philips marka modemlere özgü modem kontrol paneline girmenizi sağlayan ip adresidir. modemden modeme değişiklik gösterir. 192.168.2.2 olanı vardır, senin eski modemin gibi 192.168.1.1 olanı vardır, mesela bende de şimdi philips kablosuz var 1.2 ile bitiyor, eskiden asus vardı 1.1 ile bitiyordu sorun o değil, eğer ben yanlış biliyorsam bu numarayı değiştirme konusunda bir bilgiye sahip değilim, bu kadar yardımcı olabilirim ancak.

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kablosuz modemin DHCP ve DNS ozelligini kapa WAN ayari yapma ve sadece router olarak calistir. Sorunun cozulecek. access point olarak direk ayari varsa onu aktiflestir ;)

bayneden

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sayın DorukC Biz acemiyiz. Yardımın için çok saol.. Fakat biraz daha açabilirmisin .. anlamadım..

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sayın DorukC Biz acemiyiz. Yardımın için çok saol.. Fakat biraz daha açabilirmisin .. anlamadım..

Kullanmadigim ve arayuzunu bilmedigim bir modem. Soyle biraz daha aciklayayim. Sen kablosuz modemi kablolo modeme baglayip calistirmak istiyorsun.
-Kablolu modeminde hic bir ayar yapma.
-Kablosuz modemine kablolo modeminden gelen bir ethernet kablosu tak.
-Bilgisayarinla kablosuz modeme baglanip, DHCP ve DNS ayarlarini kapa (menuleri kurcala elbet bir yerde yazar.)
-Accent point yazan bir yer ara, ve buldugunda onu aktiflestir.

Bu basamaklardan sonra kablosuz modeminle kabloludan gelen baglantiyi paylastirmis olacaksin.
Birde kablosuz modemine sifre koymayi unutma ;)

Yalniz benimde anlamadigim kablolo modemi sokup atsan, kablosuz modemle baglantiyi kursan daha iyi degil mi 2 modemle ugrasman aslinda gereksiz ve zahmetli ama tabi ki tercih senin.

bayneden

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evde direk kablo takılması gereken bir alet ve dizüstü var.ev 240 metrekare ve 2 yaşında dizüstü düşmanı bir yumurcak var... o sebeple gerekli. yardımların için çok çok sağolun.hemen deniyorum..

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kablosuz modemin DHCP ve DNS ozelligini kapa WAN ayari yapma ve sadece router olarak calistir. Sorunun cozulecek. access point olarak direk ayari varsa onu aktiflestir ;)

Kablosuz Adsl modemi acces point olarak kullanabilriz diyorsun.Ben Kablo internet eve bağlatmayı düşünüyordum.Kablolu modem veriyorlardı,kablosuz modem pahalı olduğu için aklımdan dediğin şey geçti.Linksys Wag200g modemim var,Linksys Müşteri hizmetlerine durumu anlattım bana acces point olarak kullanamazsın demişlerdi.PPPoA ayarı yerinde "bridge mode only" var bu mudur ilacım acaba?

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kablosuz Adsl modemi acces point olarak kullanabilriz diyorsun.Ben Kablo internet eve bağlatmayı düşünüyordum.Kablolu modem veriyorlardı,kablosuz modem pahalı olduğu için aklımdan dediğin şey geçti.Linksys Wag200g modemim var,Linksys Müşteri hizmetlerine durumu anlattım bana acces point olarak kullanamazsın demişlerdi.PPPoA ayarı yerinde "bridge mode only" var bu mudur ilacım acaba?
aynen oyle ;) bridge ile modemleri birbirine baglamis oluyorsun :) DNS ve DHCP leri kapatmayi unutma ama kablosuz modemde.

bayneden

Asistan
Reaksiyon puanı
1
modem şifreli,elimde cd var. fakat şifreyi bilmiyorum.!!! Nasıl reset atarım,açıkkenmi kapalı ikenmi resetlemeli?

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
DorukC sağol bilgin ve ilgin için.Bana mantıklı gelmişti,müşteri hizmetleri olmaz diyince vazgeçmiştim.

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
modem şifreli,elimde cd var. fakat şifreyi bilmiyorum.!!! Nasıl reset atarım,açıkkenmi kapalı ikenmi resetlemeli?

Şifre değiştirilmemişse Admin-Admin şeklindedir.Değişmiş ise resetlemen lazım.Modemin bir yerinde iğne ucu girecek şekilde bir delik vardır.O deliğe toplu iğneyi batırıp 5 saniye bekle modem ışıkları yanıp sönmeye başlar.Admin-admin ile giriş yapabilirsin.

bayneden

Asistan
Reaksiyon puanı
1

vazgeçtim,ben bu işi beceremedim. Daha modemin içine bile nereden girileceğini bilemedim :(