Yardım: SQL kurulumunda hata iletisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Neutral
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Selamlar;

Yine bir yardım konusu açacağım sorunumu ben çözeceğim cevabını buraya aktaracağım günler sonra ;)

Fakat bu sefer düzeltebileceğimi sanmıyorum.
SQL yazılımını bilgisayara yükledim yazılım kursuna gidiyorum ve verilen cdyi flasdiske atıp klasörden yükledim. Yüklendi ve yüklendiği gibi hata verdi. Programı açtığımda;

error no.2003
can't connect to MySQL server on 'localhost'(10061)

iletisi çıkıyor ve başlatamıyorum programı.

SDN topluluğunda konu hakkında bilgisi olupta yardımcı olmaya çalışacaklarına inanıyorum. Evde ders çalışamıyorum pratikten yoksun sabahları kursa gitmek zor gerçekten. Her sabah sıfırdan başlıyorsun gibi.

Windows Vista Starter 1 GB Ram şunu da belirteyim boştayken 550-600 MB olan Ram programı kurduktan sonra boştaki hali 350 MB oldu.!

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Burada MySql kendi sitesinde ayrıntılı kurulum dökümanı hazırlamış kardeşim. Giriyorsun siteye oracle kullanıcı adı şifren varsa login oluyorsun. Yoksa da üyelik alıp verdiğim linke dönüyorsun. Sana bir form doldurtacak, kullanım amacına göre seçenekleri doldurup formu gönderdiğinde sonraki sayfada sana bir döküman linki veriyor. Bilgisayarına indirip yönergeleri uyguluyorsun.

demirelemin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
acizane tavsiyem önce işletim sistemini! değiştir,
-yanlış anlamdıysam vista starter kullanıyorsun-
vista işletim sistemi midir ? ayrı konu

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Başlat => Çalıştır => cmd => net start mysql yaz komut satırına ilk.

Olmaz ise;

İlk önce linki indir C:\Apache\mysql\bin\winmysqladmin.exe dosyasını çalıştır
Mysql için kullanıcı adı ve şifre gir
C:\phpdev\mysql\data klasöründeki veritabanlarını
C:\Apache\mysql\data A
dresine kopyala veritabanın varsa kurtar, sorunun çözülmüş olması lazım?

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Vista Starter işletim sisteminde çalışır diye düşünüyorum aslında. Çünkü MsSql Developer Edition x86 sürümü Vista Starter işletim sistemini de destekliyor. Eminim Oracle da en azından destekleyen bir sürüm çıkartmıştır diye düşünüyorum. Tabi doğru mysql sürümünü yüklerse.