Yardım Lütfen (Antivirus)

_Saytun_

Profesör
Reaksiyon puanı
9
arkadaşlar az önce bilgisarayıma ilginç bi antivirus programı indi. ben indir demeden hemde. adı ise sadece antivirus. kendi kendine indi yüklendi şuanda virüsleri tarıyor. görev yöneticisinden işlemi kapat demek istiyorum ama görev yöneticisine erişimi kapamış durumda. yani bu şuan bilgisayarıma bulaşan bi virüs mü yoksa gerçekten bi antivirüs programı mı?

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Virüs girmiş, öyle yazılımlar param parça ediyor Windowsunuzu. Format şansınız varsa kesinlikle format atın derim.

_Saytun_

Profesör
Reaksiyon puanı
9
format şansım var ama bilgisayarda da birsürü dosya vardı bi formatla hepsi gidecek :(

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
combofix indir güvenli modda aç ve tara

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Off aynı şey benim de başıma geldi biraz önce :( ya nasıl oldu anlamadaım bi sdn açıktı bi de cnet sayfası ne bişeye tıkladım ne bişey ettim ilk java yazan bi resim geldi sonra otomatik herşeyi kendi yaptı.... başlangıca bunlar eklenmiş:

c:\windows\sistem32\wuaucldt.exe
c:\windows\sistem32\regedit.exe
c:\user\erenberk\wuaucldt.exe
c:\user\erenberk\AppData\Local\Temp\dfrgsnapnt.exe
c:\user\erenberk\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\monmvr32.exe

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Tam işim çıktı gitmem lazım artık birkaç saat sonra dönünce ilgilenecem. inşallah problemin çözümünü bulabilirsiniz olmadı format atacam ama yedek hdd lere de bulaşıp bulaşmadığını bilmiyorum... bende kaspersky yüklüydü ama korumayı durdurmuştum ve bu zımbırtı bilgisayara yüklenmeye başlamadan windows defender bi trojen uyarısı verdi ne oluyor diyemeden yüklendi kendiliğinden....

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Virüs demek enfekte olan istem dışı şeyler yapan programcık demek. eninde sonunda zarar verir.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Benim nod32 sürekli hata veriyor şu an, solidduck.ru dan gelen engellendi gibisine. shiftdelete te gezerken yapıyor bunu ama. Shiftdelete te falan mı virüs var ki ?

İşyerindeki pc deyim gerçi bir sürü kişi kullanıyor ama.

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Forumdanmı kaynaklanıyor? Reklam şirketinden olabilir daha öncede böyle bir durum olmuştu.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Görev yöneticisini açmayı başardım avt.exe wuaucldt.exe dfrgsnapnt.exe gözüküyor ve ayrıca dwm.exe açıkmış bu windows7 hata ile ilgili bişeymiş ama sağ altta sürekli hata mesajı çıkıo bunla ilgili olabilir. şimdi bi de 3 dosya indirdi saolsun açık saçık videolar direk shiftdelete ile sildim ama daha neler yapacak bilmiom :(

Forumdanmı kaynaklanıyor? Reklam şirketinden olabilir daha öncede böyle bir durum olmuştu.

Madem sorun SDN forumdan kaynaklanıyor en azından bize çözüm bulun bu konu hakkında biraz yardım fena olmaz hani... iyice karıştı bilgisayar sürekli bi uyarı bi hata ne halt edecem anlamadım işim var çıkmam lazım bununla uğraşıom...

_Saytun_

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ben kendi oturumumdan cıktım kardesimin oturumundan girdim ordan eset ile tarattım 1 2 tane sey cıktı tekrar kendı oturumuma girdim program acılmadı suan bilhisayarı yeniden taratıyorum olmadı formatlıycaz artık napalım :(

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Slax veya diğer bir Linux dağıtımının Çalışan CD/DVD ortamında bilgisayarı başlatarak verilerinizi yedekleyin.
Ardından C:\ bölümünü formatlayıp Windows' u yükleyin, hiç beklemeden antivirüs yükleyip güncelleyin.

Not: Antivirüsü kapatmanızı babanız istese bile kapatmayın...
Antivirüsü kapatmanızı isteyen hiçbirşey masum değildir.

_Saytun_

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ben kendi oturumumdan cıktım kardesimin oturumundan girdim ordan eset ile tarattım 1 2 tane sey cıktı tekrar kendı oturumuma girdim program acılmadı suan bilhisayarı yeniden taratıyorum olmadı formatlıycaz artık napalım :(

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Madem sorun SDN forumdan kaynaklanıyor en azından bize çözüm bulun bu konu hakkında biraz yardım fena olmaz hani... iyice karıştı bilgisayar sürekli bi uyarı bi hata ne halt edecem anlamadım işim var çıkmam lazım bununla uğraşıom...

Ben size soruyorum Forumdanmı kaynaklanıyor diye siz bana çözüm bulun diyorsunuz?
Daha önce böyle bir sorun yaşamıştık eğer Forumdan kayaklandığından eminsen bildirelim çözümlensin olay.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Forumdan kaynaklanması çok çok düşük bir ihtimal.
Olsa bir çok üyemizde aynı anda ortaya çıkardı.
3 ayrı PC den SDN 'e giriş yapıyorum, birinden birinde benim de karşıma çıkardı.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
forumdan kaynaklandığını sanmıyorum.

fake antivirüsler bi kere bulaştı mı kaldırsan bile pc kendine gelemez kolay kolay. tavsiyem bi tane linux live cd ile önemli dosyalarını yedekle. sonra harddiske komple format at.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Arkadaşlar kusura bakmayın 1 saat önce geldim şu illetle uğraşıyorum sabah yeni uyanmış bi yere yetişmek için az bi zamanım kalmış ve başımda bu dert varken ve de biraz da sinirlenmişken yazılanları dikkatli okumamışım. Darknes$ kusura bakma "mı" yı görmedim :) bakın ben nasıl bulaştığını söyleyeyim tekrar google chrome ile cnet ve sdn yi açtım cnette dolaştım biraz sonra sdn forumda gezdim bi başlık açtım sonra okurum dedim ve cnet sayfasına dödüm herşey bu esnada oldu ekrana JAVA yazılı bişey geldi sonra kendi indirdi kurdu ve taramaya başladı dedim ne oluo... hiç bir yere tıklamadan kendiliğinden indi EN İLGİNÇ YANI DA BU ZATEN... sonra bi baktım sistem dosyalarına fln dahi bulaşmış nerden kaynaklandı bu bilemiyorum ama tarayıcımda bi tek sdn forum ve cnet açıktı... neyse 1 saat önce güvenli kipte açtım kendim bişeyler yaptım ve çalışmasını durdurdum. çalışırken hiç bir antivürüs yada trojen yazılımı işe yaramıyor hatta combofix i açınca reset atıodu fln. neyse güvenli kipte çalışmasını durdurunca combofix ile büyük çoğunluğunu sildim galiba ama zannedersem komple temizlenmedi. çözemezsem mecbur formata kalacaz....

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Birde spyware doctor 2010 deneyin, 2 senedir kullanıyorum, şükür hiçbir problem olmadı. Sizlerin dediği problem bendede oldu ama hepsini sildim şükür spyware doctor ile

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Aslında temizlemiştim galiba ama gene de güvenemedim ve format attım... bu da böyle garip bişeymiş... :)

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
reklam cogu sıtelerde bas belası bu konuda dıkkatlı olmak gerekır her reklama tıklamamak lazm sdn forumda boyle bı sorun olmssa burdada dıkkatlı olmk gerekır