Yapay zeka

erdemsrmsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
arkadaşlar merhaba

öncelikle konuyu açabileceğim en uygun yer olarak burası görünüyordu bir yanlışım olduysa affola.Soracağım soru benim için çok önemli olduğundan dolayı sizlerden rica ediyorum : bilgisi olabileceğini düşündüğünüz tanıdığınız var ise buraya yönlendirirseniz sevinirim.

Ben bir yapay zekaya sahip işletim sistemi oluşturmak istiyorum. İron Man daki Jarvis'i örnek örnek almak istiyorum. Malesef bu konular hakkında bir bilgim yok ama ben bütün boş zamanımı ( ki boş zamanım boldur) bu konu için harcamaya hazırım. Öncelikle sorum : günümüz teknolojisi ile ( veya bir kaç sene içerisinde tanıtılabilecek teknolojiler sayesinde) böyle bir şey yapmak mümkün müdür? eğer mümkünse nereden başlamalıyım ?

Bu konu hakkındaki sorular diğer forumlarda baya alay konusu olmuş. Umarım burada da caydırıcı yorumlar görmem. :) Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler :)

Frosa

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,416
arkadaşlar merhaba

öncelikle konuyu açabileceğim en uygun yer olarak burası görünüyordu bir yanlışım olduysa affola.Soracağım soru benim için çok önemli olduğundan dolayı sizlerden rica ediyorum : bilgisi olabileceğini düşündüğünüz tanıdığınız var ise buraya yönlendirirseniz sevinirim.

Ben bir yapay zekaya sahip işletim sistemi oluşturmak istiyorum. İron Man daki Jarvis'i örnek örnek almak istiyorum. Malesef bu konular hakkında bir bilgim yok ama ben bütün boş zamanımı ( ki boş zamanım boldur) bu konu için harcamaya hazırım. Öncelikle sorum : günümüz teknolojisi ile ( veya bir kaç sene içerisinde tanıtılabilecek teknolojiler sayesinde) böyle bir şey yapmak mümkün müdür? eğer mümkünse nereden başlamalıyım ?

Bu konu hakkındaki sorular diğer forumlarda baya alay konusu olmuş. Umarım burada da caydırıcı yorumlar görmem. :) Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler :)
Alaydan önce bunu düşünmeniz bile yanlış gibime geliyor... Hele ki şimdiki teknoloji ile. Jarvis dediğin filmde gösterilmiş... Kim bilir ileride belki 15 yıl sonra bunun gibi teknolojiler çıkabilir. Zira bir yapay zekaya sahip işletim sistemi için teknolojimiz henüz çok genç.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
Yapak zeka ile öylesine bir şey yapmak şuan için çoook uzak bence. elbette yapak zeka ile geliştirmeler var mesela mate 10 pro da var olduğu söyleniyor bazı düzenlemeler yapıyormuş size göre felan.. senin yapmak istediğini yapmaya çalışan bir arkadaşım oldu daha sonra şuan için yapamayacağını anlayıp python(nası yazıldığını bilmiyorum böyle bişi) dilinde bir robot geliştirdi. mesela bilgisayarına kurmuştu ve sesli bir şekilde bir şey yapmasını istediğinde yaptırmıştı. hala geliştirmeye devam ediyor, ama bu iş bireysel olarak yapılabilecek bir şey değil. en azından şuan için.