Yardım Yapay Zeka Eğitilmemiş Kelime Vektörü Üzerinden Hata Hesaplama

BayDogalZeka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Şimdi Tensorflow ve başka hazır yapay zeka kütüphaneleri kullanmadan sohbet botu yapay zeka kodlamaya çalışıyorum ama şu sorunla karşılaştım hata fonksiyonunu hesaplarken eğitilmiş kelime vektörüne ihtiyacım var ama hiçbir vektörlü kelimem yok üstelik hazır vektörlü kelime verileri istemiyorum. sıfırdan nodejs ile kelime vektörleyen kendi kütüphanesiz yaptığım yapay sinir ağımda hata fonksiyonunu hesaplamak istiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer hata fonksiyonunu hesaplamazsam ağırlıkları güncelleyemem

Son düzenleme:

William Afton

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi Tensorflow ve başka hazır yapay zeka kütüphaneleri kullanmadan sohbet botu yapay zeka kodlamaya çalışıyorum ama şu sorunla karşılaştım hata fonksiyonunu hesaplarken eğitilmiş kelime vektörüne ihtiyacım var ama hiçbir vektörlü kelimem yok üstelik hazır vektörlü kelime verileri istemiyorum. sıfırdan nodejs ile kelime vektörleyen kendi kütüphanesiz yaptığım yapay sinir ağımda hata fonksiyonunu hesaplamak istiyorum
Hocam benim bildiğim eğitimde optimizer ile güncelleniyordu vektörler tabi ben tf kullanıyorum. Bide karışmak istemem ama neden tf veya pytorch kullanmıyorsunuz? Merak ettim sadece.

BayDogalZeka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Hocam benim bildiğim eğitimde optimizer ile güncelleniyordu vektörler tabi ben tf kullanıyorum. Bide karışmak istemem ama neden tf veya pytorch kullanmıyorsunuz? Merak ettim sadece.
Şöyle ki ben hazır almayı sevmeyen bir insanım belki benim projem kötü olacak ama kendim yapmış olacağım bu arada hocam demenize gerek yok 15 yaşında lise öğrencisiyim :D

Üstelik matematiği seven biriyim, bu matematiksel ifadeleri kullanarak hesap yapmak daha iyi oluyor

Hala yardıma açığım sorun çözülmedi

Bir şey daha soracağım ağırlık güncellerken neden türev alıyoruz?

Son düzenleme:

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Matematiği sevmen güzel bir şey. Çünkü Türkiyede Matematiği seven pek bulunmaz. Hazıra konmayı sevmemen de güzl bir şey. Çünkü Türkiyede hazır bekleyen çok var. Kolay gelsin.

William Afton

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şöyle ki ben hazır almayı sevmeyen bir insanım belki benim projem kötü olacak ama kendim yapmış olacağım bu arada hocam demenize gerek yok 15 yaşında lise öğrencisiyim :D
Bende 14 yaşındayım bu sene liseye geçeceğim.
Türev yükselişi ve inişi yani eğimi gösterir. Ona göre optimizer ağırlıkları günceller. Tabii ben yeni başladım biraz derin öğrenmeye hatalarımm olabilir. Hocam bide hangi RNN türünü kullanacaksınız.
Ben numpy ile denemiştim canım çıkmıştı bir daha da öyle bir girişimde bulunmadım. :D

Eğer hata fonksiyonunu hesaplamazsam ağırlıkları güncelleyemem
Brr de ben kelime vektörleştirirken hiç loss hesaplandığını görmedim. Gensim kütüphanesi ile yaptım loss diye bir şey yok. Zaten word embedding işlemi istatik gibi bir şey derin öğrenme yok ki içinde.

Son düzenleme:

BayDogalZeka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
hala soruna çözüm arıyorum