Yanlışlıkla Windows'u formatladım

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Babam,Format için bana laptobu verdi.Bende formatladım.Fakat girdiğimde ne göreyim!D silinmiş!Onun içinde babamın özel hayatına dair herşey vardı.Göre göre Windows 10 yazan yeri biçimlendirdim.Adım gibi hatırlıyorum.Windows 10 u biçimlendirdikten sonra hiç dualboot falan sormadan girdi.D yi silmiş olsam,Dualboot sorardı.Girdi.Sonra D silindimi diye baktığımda sadece windows dosyaları vardı.Bu nasıl bir saçmalık ya...

Üstüne hiçbir .deb dosyası yüklenmiyor...

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,068
Babam,Format için bana laptobu verdi.Bende formatladım.Fakat girdiğimde ne göreyim!D silinmiş!Onun içinde babamın özel hayatına dair herşey vardı.Göre göre Windows 10 yazan yeri biçimlendirdim.Adım gibi hatırlıyorum.Windows 10 u biçimlendirdikten sonra hiç dualboot falan sormadan girdi.D yi silmiş olsam,Dualboot sorardı.Girdi.Sonra D silindimi diye baktığımda sadece windows dosyaları vardı.Bu nasıl bir saçmalık ya...

neresi linux'un saçmalığı başkalarında öyle sorun duymadım ve görmedim senden kaynaklı yani

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Adım gibi eminim.W10 yazan şeyi biçimlendirdiğime.Zaten öyle olsaydı,Dualboot sorardı hangisine giriceksiniz diye.

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Diski komple kullan gibi gitmiş şansıa recuva ile bak başka pcde.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Recuva ile tarat benimde olmuştu kurtarmdım kardeşimde yaptı geri getirmedi.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Linux yok şuan android 5.1 ar bende chrome ve spotify açınca yamuluyor tablet!

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059

3 bölüm gözüküyor ancak disk 320gb anlamadım

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Öncelikle geçmiş olsun. [Genel bir kural olarak] Önemli verileriniz varsa sistem kurulumuna geçmeden önce yedeklemek gerekiyor.

Diğer bir konu ise, olduktan sonra değil de olmadan önce adım adım anlatarak yardımcı olabilecek bir çok insan var bu forumda. Bundan sonrası için disk bölümleme ekranının resmini paylaşarak, konu açıp soru sormak daha iyi bir seçenek olacaktır.

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Öncelikle geçmiş olsun. [Genel bir kural olarak] Önemli verileriniz varsa sistem kurulumuna geçmeden önce yedeklemek gerekiyor.

Diğer bir konu ise, olduktan sonra değil de olmadan önce adım adım anlatarak yardımcı olabilecek bir çok insan var bu forumda. Bundan sonrası için disk bölümleme ekranının resmini paylaşarak, konu açıp soru sormak daha iyi bir seçenek olacaktır.

Merhabalar,Geçmiş olsun diyen tek kişi sizsiniz.Sağol un.Linux Mint te terminale gparted yazınca çıkmıyor.Arama yerine yazıncada çıkmıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Neyse,Umut olmadığını anlıyorum.Önümdeki tek seçenek babama sürüst olup doğru söylemek.Hepsi olmasada,babamın resimleri vb.Sürücü gibi extra programları windows un olduğu klasörü biçimlendirerek geri getirmeye çalışacağım.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,499

Geçmiş olsun.

Ama bu linuxun saçmalığı değil, daha önce oluşturduğum raid arraydaki 2TB verimi windowsun hatası nedeni ile farklı zamanlarda 4-5 kez kaybettim Partition Tablosu sıfırlandığı için. Her seferinde de girip Linux altında kurtardım.

Yaptığınız işlemin ne anlama geldiğini iyi anlamanız lazım özellikle de harddiskle uğraşıyorsanız.
İnsan düşe kalka öğreniyor maalesef.

Reaksiyon puanı
5,173
Kuracağın yerin boyutunu mib cinsinden not alsaydın yada diskteki boşluğu kurulum yap seçeneğini seçseyfin bunlar yaşanmazdı.

Keşke kurulumdan önce buraya konu açsaydın.

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Kuracağın yerin boyutunu mib cinsinden not alsaydın yada diskteki boşluğu kurulum yap seçeneğini seçseyfin bunlar yaşanmazdı.

Keşke kurulumdan önce buraya konu açsaydın.

Abi bilmiyorum ama windows formati atmadan once hep nit alirdim su kadar toplam su kadar bos ancak bu sefer unutmusum.Kismen benim hatam.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907

onlar windowsun dosyaları değil bikere users e gir ordan hesabına bas sonra desktop yerine bas herşey yerinde

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Yok.gecen sefer desktop a girdigimdeki klasor burda.

Diski bicimlendirip babama gercegi soyliyicem.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Yok.gecen sefer desktop a girdigimdeki klasor burda.

Diski bicimlendirip babama gercegi soyliyicem.
Hocam hemen üzülmeyin. Şimdi siz dosya sildiğiniz zaman hard diskiniz üzerine silindi diye bir işaret bırakır ve size göstermez ve örneğin bir fotoğraf yükleyeceksiniz o fotoğraf o silinmiş şeyin üzerine yazılır.
partition recovery - Google'da Ara
Partition recovery denilen yazılımlar var silinmiş bölümleri geri getiriyorlar, kullanmayı deneyebilirsin ama bazıları ilkönce böyle dosyaları gösterip ondan sonra geri almaya çalışınca para istiyorlar fidye yazılımı gibi

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Hocam hemen üzülmeyin. Şimdi siz dosya sildiğiniz zaman hard diskiniz üzerine silindi diye bir işaret bırakır ve size göstermez ve örneğin bir fotoğraf yükleyeceksiniz o fotoğraf o silinmiş şeyin üzerine yazılır.
Partition recovery denilen yazılımlar var silinmiş bölümleri geri getiriyorlar, kullanmayı deneyebilirsin ama bazıları ilkönce böyle dosyaları gösterip ondan sonra geri almaya çalışınca para istiyorlar fidye yazılımı gibi

Linux icin yok ama.

Reaksiyon puanı
5,173
Asıl dosya kurtarma linux ile yapılır. Bunun için geliştirilmiş işletim sistemleri bile var hatta.

Bence şuan yapılabilecek en iyi şey bilgisayarı kapatmak ve başka bir cihaz ile araştırma yapmak.

Eğer sadece biçimlendirme yaptıysan verilerinin ciddi bir kısmını kurtarabilirsin tabi biçimlendirdiğin dosyaların üzerine linux kurduysan o zaman geçmiş olsun.