Yanımda Birisinin Olduğunu Hissediyorum

Windows XP

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Evet, konu biraz tuhaf ama böyle oluyor. Özellikle mutfak'ta oluyor. Bir anlık (özellikle solumda)yanımda siyah sanki havada çömelmiş birisini görüyorum ve gördüğüm anda insan sesine benzer bir ses duyuyorum. Duyduğum sesi çoğunlukla anlamadığım gibi bugün de anlamadığım için unuttum. Sizce bir tuhaflık var mı?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
güzel kardeşim bu gibi durumları sakın ola geçiştirme.!

çünkü bu gibi sesler duyma veya görüntüler görme durumu psikiyatride önemli bulunur ve hastalık olarak nitelendirilir.

Fakat benim önerim hem psikyatri bölümüne gidip sorunları açık net bir şekilde anlatıp korkmadan bilgi alman hem de maneviyatı mümkün olduğunca geliştirmen.

din hocaları bu gibi durumlardan korunmak için maneviyatımızı gözden geçirmemizi tavsiye ederler.

Windows XP

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Oku yüzünden namaz kılamıyorum ama yazın her gün namaz kılıyorum. Yeni maneviyatım yerinde. Her ramazan'da elimden geldiğince oruç tutuyorum. Namazda okunan duaları biliyorum. Pek din hocası düşünmüyorum. Zaten muska da takıyorum 2 senedir cübbeli ahmet hoca'nın kitabını almıştık yanında hediye gelmişti onu takınca rahat hissediyorum biraz nedense.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
okul olsa bile en azından sabah namazının veya akşam namazının kazasını kıl, ya da yatsı namazını kıl... günde en az bikere de olsa namaz kıl yani...
maneviyatın yerinde olabilir ama din sınırsız bir deryadır, insan öğrendikçe öğrenir. Kendini geliştir, bu konuya dair hadis ve ayetleri araştır mesela.

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Neler düşündüğünü neler hissettiğini bilemeyiz elbette bu şey her ne ise bilinç altına yer edinmiş. Bu yüzden işin ehli insanlarına gözükmende fayda var. Alacağın tavsiyeler önemli.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Oku yüzünden namaz kılamıyorum ama yazın her gün namaz kılıyorum. Yeni maneviyatım yerinde. Her ramazan'da elimden geldiğince oruç tutuyorum. Namazda okunan duaları biliyorum. Pek din hocası düşünmüyorum. Zaten muska da takıyorum 2 senedir cübbeli ahmet hoca'nın kitabını almıştık yanında hediye gelmişti onu takınca rahat hissediyorum biraz nedense.
Psikiyatriste bir görün sorun düzelmezse düzgün para tuzağı olmayan bir hocaya görün derim.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Şizofrenlik gibi görünüyor.

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Güzel arkadaşım, yanlış yerde yanlış mecrada yazıyorsun derdini... Evvela zaten bildiğin bir sorunun var sanırsam, ailene açık et bunları ve senden ricam derdi dermanı verecekler ile paylaş, boşuna kafanı karıştırma bu ortamlarda... Herkes bilir bu memlekette, diyeceği vardır olmasa bile... Allah derman versin.

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Sana felak ve nas sürelerini sık sık okumanı tavsiye ederim. Tabi bunun yanında bi şekilde tedavi yontemleride aramalisin

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459

Namaz kılamıyorum diye bir bahane gerçekçi değil hiç değilse farzları kılmaya çalış nazar haktır gözede gelmiş olabilirsin önce ibadetlerini yapmaya çalış Sabah Akşam Ayetel Kürsi,felak nas ile yatsi dan sonra Amennarrasülü ihmal etme.

Arcath

Asistan
Reaksiyon puanı
60
Kullandığınız psikiyatrik bir ilaç var mı? Varsa doktorunuz ile görüşmeniz faydalı olacaktır.

Windows XP

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Kullandığım bir ilaç yok.

Reaksiyon puanı
5,171
Psikiyatriste bir görün sorun düzelmezse düzgün para tuzağı olmayan bir hocaya görün derim.
Yaşınız hakkında pek bir fikrim yok. Ancak belli yaş gruplarındauna benzer sorunlar yaşanıldığını duymuştum. Ancak burada hiçbirimiz doktor değiliz siz iyisimi bir psikiyatrist ile iletişime geçin. Ancak %99korkulacak bir şey çıkmayacak

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Çocuk şizofreni gibi ciddi bir hastalığın semptomlarını geçiriyor, siz durmuş namaz kıl diyorsunuz. Afedersiniz de keçileri mi kaçırdınız? Namaz kazalarını kılmaya çalışmak ve din tüccarlarına para kaptırmak yerine bir psikoloğa gitmeni öneririm dostum.

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Geçmiş olsun dostum da ne zaman başladı hangi olaydan sonra...

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Çocuk şizofreni gibi ciddi bir hastalığın semptomlarını geçiriyor, siz durmuş namaz kıl diyorsunuz. Afedersiniz de keçileri mi kaçırdınız? Namaz kazalarını kılmaya çalışmak ve din tüccarlarına para kaptırmak yerine bir psikoloğa gitmeni öneririm dostum.
yazılanları bütünüyle okumamışsın herhalde... herkes hem tıbbi hem manevi olarak destek araması gerektiğinden bahsediyor. lütfen cümlelerimizi güzel yazalım. saygıyı hakediyoruz bence...

Windows XP

Asistan
Reaksiyon puanı
20
@BLindGuardiaN Vallaha hangi olaydan sonra başladı bilmiyorum ( büyük ihtimalle bir olay olmamıştır ) ama 3 hafta önce başladığını hatırlıyorum. @syfsn Yaşım 14. Annem bana sürekli seni internet bağımlılığımdan doktora götüreceğim diyor. Hatta bana bir kere hastahane aratmıştı bak bakalım sana uygun hastahane varmı diye. Halbuki yaklaşık 2 aydır hafta içi bilgisayar bakmıyorum sadece telefon bakıyorum oda eski olduğundan günlük maksimum ve maksimum 2,5 saat bakıyorum. normalde 1,5 saat falan. Hafta sonu bilgisayar yasak değil. @Tubicaliskan
Namaz kazalarını kılmaya çalışmak ve din tüccarlarına para kaptırmak yerine bir psikoloğa gitmeni öneririm dostum.
Valla anneme söylediğimde (babam ile annem ayrı, o yüzden annem..) kafana takma eğer takarsan daha çok yaşarsın diyor ve psikolog falan hiç uğraşmıyor. Ama sor bakalım Windows XP (ismimi vermiyorum) bilgisayar hastası mı diye, misafir geldiğinde bile abarta abarta söylüyor. Yok bu kadar bakıyor vermeyince evi yıkıyor vb. 2 Hafta önce doktora gittik, (boğaz hastalığı, grip gibi bir şey :) ) orada hatırlamadığım bir sebepten dolayı bilgisayar konusu açıldı orada da diyor vermeyince tepiniyor falan diye. Bazen CS oynarken oyunun en önemli yerinde annem gelip kalk çöp at vs. diyor. Ben de buna sinir oluyorum ve belli etmeden 'Tamam anne, birazdan giderim.' diyorum. Oda tamam diyor. 5 Dk sonra geliyor aynı şeyi diyor ben yine tamam diyorum. Sonra geliyor bağırıyor bazen 'Bu üçüncü oldu, hadi git şu çöpü at artık!' diye. Gören'de günün 24 saati çöp atıyoruz zannedecek. Sonra annem o sinir ile tüm günü bana tavırlı geçiriyor. Bu da beni olumsuz etkiliyor. Okuldan dönüyorum güzel bir gün geçirmişim arkadaşlar ile vs. Eve selam vererek giriyorum annem bana bazen tavırlı cevap veriyor A. selam diye. Halbuki Ben hiçbir şey yapmamış iken, sabah annem evdeki büyüğüm ile tartışıyor bazen (Örneğin, sabah uyanma saati) ismini vermiyorum büyüğüm deyip geçiyorum. Annem zaten beni her gün saat 7:30'da kaldırıyor, (hafta sonu hariç) birde büyüğüm hafta sonu annem 11'de kalkınca 'Kalk artık, sabah oldu diye söyleniyor ve söylenirken'de bir yandan kavaltıyı hazırlıyor. Yani olayın özeti, evdeki herkes sinirini bana yansıtıyor. Ve bende bundan nefret ediyorum. Evde anneannem gece 1'e kadar televizyon izliyor bende yataktan kalkıp anneanne okulum var ve ben bu ses ile uyuyamıyorum deyince sinirleniyor gir yatağına uyumaya çalış diyor ve bende mecburen o saatte zar zor uyuyorum. Bazen annemler dizi izlerken kardeşim ile fısıltı ile konuşunca bağırıyorlar bütün gün başımız ağrıyor bırakın diziyi sessizce izleyelim susun diyorlar.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Yaşınız hakkında pek bir fikrim yok. Ancak belli yaş gruplarındauna benzer sorunlar yaşanıldığını duymuştum. Ancak burada hiçbirimiz doktor değiliz siz iyisimi bir psikiyatrist ile iletişime geçin. Ancak %99korkulacak bir şey çıkmayacak
Bunu neden bana yazdınız ? Yanlış kişiyi alıntıladınız.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Böyle belirtileri mi var şizofreninin ?

Şizofren hayali hayatını yaşar bilirsiniz hayali ortamda başka insanlarla konuşabiliyor ama gerçekte olmadığı için ben bundan bunu anladım